Marmor Hotavlje žanje uspehe tudi čez lužo z mizami Saarinen

0
821
V-Marmorju-Hotavlje-izdelujejo-tudi-unikatno-pohistvo-in-ekskluzivne-izdelke-za-amerisko-podjetje-MillerKnoll

Podjetje Marmor Hotavlje z bogato tradicijo se je z jasno zastavljeno vizijo in trdim delom razvilo v vodilno podjetje za obdelavo kamna na svetu. Družinsko podjetje s kamnom opremlja megajahte, hiše, rezidence, hotele, itd. Prav tako izdelujejo tudi unikatno pohištvo in ekskluzivne izdelke za ameriško podjetje MillerKnoll, ki je eden večjih trgovcev s pohištvom na območju Severne Amerike. »S podjetjem MillerKnoll sodelujemo že več kot 10 let. Zanje izdelujemo mize, ki so del kolekcije Saarinen. Slednja se v ZDA zelo uspešno prodaja že vse od 50. let prejšnjega stoletja,« je obrazložil izvršni direktor Damijan Selak, ki je med drugim odgovoren za domači trg in razvoj trga v ZDA.

Začetki njihovega sodelovanja segajo v razvoj posebne zaščite za kamen, ki je odporna proti vsem madežem. Primerna je predvsem za kamnite izdelke v notranjih prostorih: »To je bil temelj za nadaljnje zelo uspešno sodelovanje, saj smo v zadnjem obdobju za njih glavni dobavitelj izdelkov iz kamna.« Danes zanje razvijajo še zaščito za kamen, ki se uporablja zunaj. Njihova prednost je, da strankam omogočajo celostne storitve od same ideje do končnega izdelka.

Domači hotaveljski kamen, ki ima svojo ceno, uporabljajo v najbolj ekskluzivnih projektih tudi za MillerKnoll. »Ponosni smo, da je v njihovem asortimanu tudi naš slovenski hotaveljski kamen, ki poleg standardnih marmorjev iz Carrare predstavlja asortiman kamnitih miz podjetja MillerKnoll,« je v nadaljevanju povedal Selak. Slednjega pridobivajo na domačih tleh na Hotavljah. Do kamnoloma, za katerega imajo že vrsto let koncesijo, imajo spoštljiv odnos, prav tako do kamna hotaveljčana, ki je zaslužen za njihove začetke in uspehe. Poleg dizajnerskih miz so začeli tudi z izdelavo drugih izdelkov za njihovo hčerinsko podjetje Holly Hunt. Samo v letu 2022 pa so izdelali 8000 kosov miz, saj odpremijo približno en kontejner miz na teden.

Domaci-hotaveljski-kamen-ki-ima-svojo-ceno-uporabljajo-v-najbolj-ekskluzivnih-projektih-tudi-za-MillerKnoll

Podjetje Knoll že 75 let konkurira na trgu z vedno modernim dizajnom in ikoničnim oblikovanjem od pionirske modernistične vizije do drznih sodobnih oblik za dom in pisarno. Lani se je združilo s podjetjem Herman Miller in danes deluje pod imenom MillerKnoll. Izdelke izdelujejo skoraj po celotnem svetu, oblikujejo pa jih zelo znani ameriški in svetovni oblikovalci. Mize, ki jih izdelujejo na Hotavljah, je oblikoval ameriško-finski arhitekt in industrijski oblikovalec Eero Saarinen. Sin finskega arhitekta Eliela Saarinena je sicer najbolj znan po načrtovanju tehničnega centra za General Motors, mednarodnega letališča Duller v bližini Washingtona D.C., letalskega centra TWA v New Yorku in spomenika Gateway Arch v Missouriju.

Zaposleni se zavedajo, da ima prav vsak od njih pomembno vlogo pri ustvarjanju dobrega končnega izdelka in celotne storitve. Z najboljšo kombinacijo sodobne tehnologije, v katero je podjetje v zadnjih letih vložilo ogromno sredstev, in tradicionalnega ročnega kamnoseštva, lahko obdelavo kamna privedejo do popolnosti. Na Hotavljah iščejo skrito lepoto v kamnu že od leta 1721, bogate izkušnje kamnosekov in njihovo znanje pa se prenaša iz generacije v generacijo. Dediščina, znanje in izkušnje jih postavljajo med vodilna in edinstvena kamnoseška podjetja na svetu.

Lanska bronasta gazela, podjetje Marmor Hotavlje, išče skrito lepoto v kamnu že vse od leta 1721. Pohvalijo se lahko z več kot 70-letno tradicijo obdelave kamna, vrhunsko kakovostjo izdelkov ter storitev in edinstvenostjo v panogi, kjer delujejo. Pri delu so opremljeni z najsodobnejšo opremo za razrez in oblikovanje kamna. Imajo tudi razvejano nabavno mrežo, ki jim omogoča zelo raznolik nabor kamnov, ki ga lahko v Slovenijo pripeljejo iz celega sveta. Delajo s svetovno znanimi in uveljavljenimi arhitekti, oblikovalci in znanimi osebnostmi, opremljajo luksuzne jahte, izvažajo butično pohištvo v Ameriko in sodelujejo pri odmevnih projektih doma in v tujini.