DIGGIT 2022: »Prihodnost zdaj!«

0
730

V ljubljanskem Viba filmu se bo 12. maja 2022 odvil dogodek o digitalnih trendih 09DIGGIT, ki bo s pomočjo tujih in domačih strokovnjakov obiskovalcem razkril prihodnost mobilnosti, financ, marketinga, trgovine, komunikacij, mode, hrane, zdravja, potovanj in zabave. Dan za prihodnost 09DIGGIT je namenjen vsem, ki cenijo trende in želijo biti korak pred drugimi. S predavanji ter izmenjavo znanj in mnenj bo pametni dogodek za pametne ljudi obiskovalce pripravil na novo ero.

Program Diggita se osredotoča na trende, o katerih morajo podjetja razmišljati že danes. Razvoj storitev in izdelkov v ne tako oddaljeni prihodnosti (dveh, treh let) bo ločil napredna podjetja od manj naprednih in manj uspešnih. In ko v 21. stoletju zaostaneš, je to zelo težko nadoknaditi. Pravzaprav si lahko zadovoljen, če ti uspe obstati.

Kako biti torej v koraku s časom? Ugledni mednarodni in domači govorci se bodo  na Diggitu posvetili prihodnosti denarja, mobilnosti, trgovine, medijev in komunikacij, hrane, zdravja in zabave. Predstavili bomo potrošnike prihodnosti. Diggit bo odgovoril na vprašanja, kje smo in kam gremo. Morda najdete tudi kakšno idejo ali nasvet, ki vam bosta olajšala pot. Navsezadnje je Diggit pametni dogodek za pametne ljudi.

Kako boste pa vi igrali s svojimi »kartami življenja«?

Ko gledate naprej in si želite napredovati, se je dobro osredotočiti na majhne zmage. Britanski zabavljač, podjetnik, pisatelj in govorec Shed Simove verjame, da ima prav vsak posameznik določene talente oziroma darove. Le od njega pa je odvismo, kako bo igral s svojimi »kartami« življenja. Simovu smo v Sloveniji lahko prvič prisluhnili na konferenci SEMPL leta 2016. Takrat je poleg številnih šal in izumov predstavljal tudi knjigo z naslovom »O čem razmišljajo moški, kadar na razmišljajo o seksu«? Pa ne še ena knjiga za samopomoč, bi si mislili. Napačno. Knjiga »vsebuje« 200 praznih strani, edini strani z besedilom sta pravzaprav naslovnica in zadnja stran s povzetkom, da gre za revolucionarno delo. Knjiga je bila tudi v Sloveniji v prevodu in izdaji založbe Marketing magazina prodajna uspešnica, ne da bi avtor napisal eno samo stran. Kaj si lahko potem še mislite o človeku, ki je predstavil Shinder oziroma Tinder a la Shed Simove, kjer je sam edini moški uporabnik, in svojo valuto (še pred izbruhom vročice, imenovane »kripto«)? Točno, človek ima domišljijo in premore tako zelo zaželeno, da ne rečemo že kar zlajnano razmišljanje izven okvirjev. Na 09Diggitu bo govoril o idejah, razmišljanju, inovacijah in tehnikah za njihovo udejanjanje.

Kakšno prihodnost vozi Rimac in krasni novi svet dela

Pandemija koronavirusa je že tako hitro spreminjajočim se trendom v zadnjih dveh letih dala nov pospešek in odigrala vlogo katalizatorja. Le poglejmo področje zaposlovanja – z delom od doma oziroma hibridnim delom imajo številna podjetja še danes težave. O tem nam bo predaval strateg za digitalno preobrazbo Vladimir Vulić, ki opozarja, da je korporativni svet predolgo vztrajal pri modelu menedžmenta, ki je bil zasnovan za proizvodno revolucijo, odvisno od standardizacije, učinkovitosti in nadzora. Današnja podjetja imajo poslovne procese 21. stoletja, ki podpirajo internet, a so zgrajeni po načelih upravljanja iz 19. stoletja. Zaradi izbruha covida-19 se je teh izzivov treba lotiti še hitreje, saj je naše delo, izobraževanje in družabno življenje preselil v digitalni prostor. Prihodnosti dela in storitev v digitalnem prostoru se bo dotaknil Martin Pelcl, ki od leta 2012 z Gregorjem Černelčem razvija portal Mojmojster. Saj veste, tisti mojster, na katerega se najprej obrnete, ko vas zanima kaj o gradbeništvu. Predstavil bo tudi izsledke internih raziskav, ki jih bo izvedel ekskluzivno za Diggit. Glede prihodnosti mobilnosti pa bomo pokukali kar h sosedom, ki proizvajajo električne superavtomobile. Pierre-Olivier Cimon iz hrvaške družbe Rimac nam bo predstavil, kako tehnologija električnih superavtomobilov poganja prihodnost avtomobilne industrije.

Kako gre ves svet v NFT in kaj bomo jedli v prihodnje

Se kdaj vprašate, kam gre ta svet? Med drugim tudi v NFT. Zdi se, da svet umetnosti, športa, marketinga in tudi trgovine govori le še o NFT-jih, nezamenljivih žetonih. Skratka, renesanso zbirateljstva. In prav je tako. Aleš Pevc, vodja tehnološko razvojnih projektov v Tehnološkem parku Ljubljana, nam bo pokazal, kakšne so dejanske priložnosti za slovenske ustvarjalce in podjetja, kje zamujamo in zakaj je Slovenija ena od vodilnih držav na tem področju.  Z Woltovo direktorico marketinga Manco Šalehar aka Manco z Wolta bomo pogledali globoko v številke, pregledali aktualne priljubljene jedi in preverili, katerim jedem priljubljenost najhitreje raste. In še tema, ki bo sploh razveselila ponudnike: »Glede na to, da je sprememb ogromno, lahko celo napovemo, katere jedi bodo najbolj priljubljene v prihodnje.« Med drugim boste na predavanju izvedeli še, kako so se v zadnjih dveh letih spremenile prehranjevalne navade Slovencev, kako priljubljene so veganske jedi in katere prehranske trende lahko pričakujemo v prihodnosti.