V Cankarjevem domu poteka Conventa Crossover 2023 z 29 vrhunskimi govorci

0
1339

Conventa Crossover, ki letos poteka v Cankarjevem domu od 28. do 29. avgusta 2023, združuje vrhunske strokovnjake s področij trženja in organizacije dogodkov. Že danes stopajo na oder vrhunski strokovnjaki, ki bodo delili svoje neprecenljive vpoglede in znanja s svojega področja.

Celoten seznam govorcev na Conventi Crossover 2023 si lahko ogledate TUKAJ.

Celoten program dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

S konferenco Conventa Crossover 2023 konec avgusta Ljubljana znova prestolnica industrije srečanj

Organizatorji dogodka Conventa Crossover so pred leti zapisali, da je življenje prekratko za izgubljanje časa na dolgočasnih in premalo interaktivnih dogodkih.

Zato bo letošnji dogodek Conventa Crossover spet potekal izključno v živo kot srečanje vseh, ki se želijo v neformalnem festivalskem vzdušju izobraževati, družiti, zabavati in izmenjevati ideje na področju industrije srečanj.

Preberite še:

Kaj se bo dogajalo na Conventi Crossover 2023?

Na Conventi, ki poteka v februarju, je vse podrejeno sestankom s potencialnimi kupci. Na Crossoverju pa povezujejo vodilne evropske agencije, ponudnike in kreativce okoli vsebin, ki bodo definirale prihodnost naše industrije. Glavna tema letošnjega dogodka je strnjena v formuli Exp = Evt2, ki pomeni »od dolgočasnih dogodkov do poglobljenih doživetij«. Ta se tiče vseh segmentov industrije srečanj. 

Koga boste lahko letos srečali na Conventi Crossover?

Med mnogimi znanimi obrazi industrije srečanj bo letos tudi predavatelj Dan Podjed, antropolog, ki je domači javnosti poznan kot kritičen opazovalec družbe in vloge posameznika v njej. Govoril bo v sklopu o trajnosti in regeneraciji ter spregovoril o nevidnem življenju odpadkov. Poleg njega bo predavanje imela tudi Katarina Polajnar Horvat, ki je zaposlena na Geografskem Inštitutu Antona Melika ZRC SAZU. Poleg njiju bodo na festivalu sodelovali tudi organizatorji festivalov kot so EXIT in Weekend Media Festival. 

Na festivalu bo predavala tudi Pigalle Tavakkoli, izkušena oblikovalka doživetij iz Velike Britanije, ki izkustveni marketing povezuje z umetnostjo in znanostjo. Conventa Crossver povezuje na videz nepovezljivo. Zato bo njen gost tudi Adrian Klie, izvršni direktor najbolj inovativne, navdihujoče in prve pivovarne na svetu z negativnimi emisijami ogljika, BrewDog

Celoten seznam govorcev na Conventi Crossover 2023 si lahko ogledate TUKAJ.

Že osma Convetna Crossover po vrsti

Crossover že osmo leto nastaja iz ljubezni do dogodkov in zgodb, ki jih bodo z vami delili vrhunski predavatelji. Organizatorji verjamejo, da je tudi zaradi tega Conventa Crossover prerasla lokalne okvire in postala stičišče zelo pomembnih evropskih in regijskih organizatorjev dogodkov in njihovih naročnikov.

Udeleženci pravijo, da se v Ljubljano vračajo zaradi drznega, inovativnega in povezovalnega formata dogodka. Pa tudi zaradi prijaznega poletnega vzdušja, v katerem se lahko povezujemo in izmenjujemo mnenja brez zavor. 

Seveda pa nič ne more nadomestiti osebnega stika in prav industrija srečanj najbolj poudarja, da smo v poslu H2H (poslu z in za ljudi) in izpostavlja pomen fizičnega kontakta. V dveh dneh si bodo organizatorji dogodkov, izvajalci in načrtovalci srečanj v podjetjih napolnili svoje rezervoarje idej za uspešna srečanja, ki bodo poosebljala drugačnost, zapomnljivost, izvirnost, presenetljivost, pretok energije ter doživetja za vseh 5 čutov in, kar je najpomembnejše, imela jasna sporočila z močnim poslovnim učinkom.

Celoten program dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

Ko pomislimo na dogodek, si sicer običajno predstavljamo množico ljudi, a pri tem pozabljamo, da je dogodek lahko samo za dva. Tudi pri najmanjših poslovnih dogodkih – srečanjih dveh, nekaj sodelavcev, manjše skupine sodelavcev in poslovnih partnerjev, je zelo pomembna izvedba. Pri večjih, kot so poslovne konference, uvajanje novih izdelkov ali storitev, team building, festivali in podobno, pa še toliko bolj.

Del dogodka je tudi tekmovanje za najboljši dogodek leta v regiji. Projekti bodo tekmovali v štirih osnovnih kategorijah – B2B dogodki, B2C dogodki, B2E dogodki in Crossover dogodki. V letošnjem tekmovanju so dodane tudi osem podkategorij, med drugim Nagrada za najboljši trajnostni dogodek in Nagrada za najboljšo korporativno družbeno odgovornost.

Projekte bo ocenjevala priznana mednarodna žirija, sestavljena iz 19 članov, ki imajo enakopraven glas pri ocenjevanju prijavljenih projektov. Vsak član žirije bo sprejel svojo odločitev na podlagi svojega strokovnega znanja, ugleda in avtoritete. Letos bo predsednik žirije Ivo J. Franschitz, izvršni direktor podjetja ENITED.

Potek ocenjevanja

Ocenjevanje registriranih dogodkov sledi unikatnemu modelu 80:20. Zmagovalec bo izbran na podlagi uteženega povprečja, izračunanega po končanih živih predstavitvah in glasovanju. 80% glasov bo prispevala žirija, 20% pa občinstvo, ki bo glasovalo za svoj najljubši projekt na podlagi živih predstavitev finalistov. Najboljši dogodki bodo razglašeni 29. avgusta 2023.

Convento Crossover organizirata agencija Toleranca marketing in poslovna borza Conventa v sodelovanju s Turizmom Ljubljana, Slovensko turistično organizacijo in Kongresnim uradom Slovenije.