Zlati boben naznanja prve govorce

0
292

Zlati boben se vrača v Portorož, potekal bo 9. in 10. oktobra 2023. Letošnje dogajanje bosta zaokrožili kar dve zabavi, navdihujoča predavanja in slavnostna podelitev nagrad.

Doživite festival

9. in 10. oktober, Grand Hotel Bernardin, Portorož

Polna prijavnina vključuje »Warming Up Party«, ki bo 9. oktobra potekal ob dobri glasbi Radia Capris v lokalu News Café Bernardin v Portorožu, naslednji dan bo namenjen predavanjem, vrhunec festivala pa bo težko pričakovana podelitev nagrad, ki jo bo omogočil Mastercard. Festival se bo zaključil z nepozabno zabavo »Golden Star Party« v Caffe Teatru v Piranu, kjer bo HitRadio Center poskrbel, da je ne boste tako zlahka pozabili!

Preliminarni program

Na odru Zlatega bobna se bo predstavil Dániel Kabai, vodja kreativne strategije pri Netflixu za države Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike, ki bo pripovedoval zgodbe o zgodbah in predstavil zanimive vsebine, s katerimi Netflixovim naročnikom pomagajo odkrivati nove filme in serije.  

Rob Chalmers, vodja izkušnje znamke pri Dentsu Creative za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, se bo poglobil v izkušnje v dobi eksponentnih sprememb. Pojasnil bo, kako močno sodobno pokrajino oblikujejo sile, ki nenehno spreminjajo dinamiko med potrošniki in blagovnimi znamkami.

Ashwini Deshpande, soustanoviteljica in direktorica oblikovalskega studia Elephant Design iz Indije, ter ena izmed 50 najvplivnejših žensk po izboru revije Impact Magazine, se bo pri predstavitvi raznovrstnosti oblikovanja v Indiji dotaknila tradicionalnih konceptov in njihovih sodobnih odrazov v oblikovanju, v svoji regiji.  

Amy Rodgers, vodja oddelka za vsebine pri WARC Creative v Veliki Britaniji, bo razkrila, ali se kriza na področju učinkovitosti ustvarjanja nadaljuje. Amy bo predstavila nagrajena dela in nam pokazala, kako zmagati v tekmi za pozornost potrošnikov.

Barbara Evans, izvršna partnerica skupine Mediaplus iz Nemčije in Eva Bodecker Thunborg, izvršna direktorica družbe Mediaplus Nordic iz Švedske, bosta obravnavali pomembno tematiko trajnosti. V svojem predavanju »Sustainability – let’s walk the talk!« bosta poudarili pomen izkoriščanja priložnosti za zaščito prihodnosti našega planeta, tudi na področju oglaševalske industrije.  

V veliki razpravi o umetni inteligenci bosta sodelovala Elav Horwitz, izvršna podpredsednica in globalna direktorica za aplikativne inovacije pri McCann Worldgroup, in Catalin Dobre, izvršni direktor in glavni kreativni direktor pri McCann Worldgroup Romania ter regionalni kreativni direktor pri McCannu v srednji in vzhodni Evropi.

Daniela Iebba, direktorica komunikacij za globalno blagovno znamko Heineken, in Mihnea Gheorghiu, glavni kreativni direktor agencije Le Pub Global, bosta v pogovoru z naslovom »150 Years On – Navigating the Future of Socialising« razkrila kreativno čarovnijo Heinekena, blagovne znamke, ki je bila na Zlatem bobnu kar dvakrat okronana za Znamko leta.

Rok za prijavo del je podaljšan do 1. septembra 2023

Zlati boben podaljšuje rok za prijavo del do 1. septembra 2023. Prijavijo se lahko vsa dela, ki so bila objavljena, predvajana ali prvič izvedena med 16. avgustom 2022 in 21. avgustom 2023.


Novost letošnjega festivala je povsem nov tekmovalni steber Kreativna medijska odličnost. Z njim festival uvaja tudi novo nagrado za najboljšo Medijsko agencijo leta. Na novo je tekmovanju dodana tudi sekcija Game Changer, namenjena kampanjam, ki izzivajo tradicionalne načine oglaševanja. To je tudi edina sekcija v osrednjem tekmovanju, ki je odprta za prijavitelje iz celega sveta.

Agencije, oglaševalci, naročniki, oblikovalske/produkcijske hiše, medijska podjetja in drugi ustvarjalci iz 42 držav so vabljeni, da svoja dela prijavijo v šest različnih sekcij: Enokanalno, Večkanalno, Obrtno odličnost, Kreativno medijsko odličnost, Kreativno poslovno odličnost in posebno sekcijo Vse žirije.

Zlati boben je kot eden izmed šestih regionalnih festivalov vključen tudi na mednarodno lestvico WARC Creative Rankings.

Več o tekmovanju Zlati boben preberite tukaj: https://goldendrum.com/competition/groups-and-categories 

Tekmovanje za mlade bobnarje

Mladi kreativci do 30. leta starosti so vabljeni, da se preizkusijo na tekmovanju za mlade bobnarje, ki vsako leto poteka v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo

Letos bo nagrajen najboljši plakat na temo “Zmenek z mojstrovino”. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 1.000 EUR in brezplačno vstopnico za udeležbo na festivalu Zlati boben.

Več informacij o mladih bobnarjih je na voljo tukaj: https://goldendrum.com/young-drummers