SIW ON BOUTIQUE TOUR 2022 za Slovenijo kot butično destinacijo

0
599

SIW ON BOUTIQUE TOUR 2022 za Slovenijo kot butično, zeleno in nemasovno destinacijo navdušila več kot 120 tujih udeležencev

Slovenska turistična borza (SIW), največji poslovni dogodek slovenskega turizma, letos gosti 253 podjetij, od tega 120 tujih iz 24ih držav. Udeleženci borze prihajajo predvsem iz evropskih trgov, krepi se zanimanje tudi za Slovenijo s prekomorskih trgov, predvsem iz ZDA. Letos drugič zapovrstjo slovenska turistična borza pod nazivom ‘SIW on Boutique Tour’ tuje in domače udeležence gosti na poslovnih dogodkih, ki se prepletajo z neformalnimi srečanji in edinstvenimi doživetji na študijskih turah v slovenskih makro destinacijah z Ljubljano kot izhodiščno točko.

SIW ON BOUTIQUE TOUR 2022 za Slovenijo kot butično, zeleno in nemasovno destinacijo navdušila več kot 120 tujih udeležencev

Slovenska turistična borza, mednarodno prepoznavna pod nazivom SIW, že vrsto let predstavlja najpomembnejši poslovni dogodek v slovenskem turizmu in odlično priložnost za utrjevanje že obstoječih in vzpostavljanje novih partnerstev predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva ter tujih organizatorjev potovanj in agentov. SIW poteka v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO), letos že štiriindvajsetič. Udeleženci borze včeraj in danes (30. in 31. maja) spoznavajo Slovenijo na osmih enodnevnih študijskih potovanjih v makro destinaciji po lastni izbiri. Tekom dogodka tako spoznavajo dve različni destinaciji, v sklopu katerih v popoldanskem delu programa potekajo tudi 1na1 sestanki.

Ilona Stermecki, v.d.direktorice STO, ob osrednjem poslovnem dogodku slovenskega turizma izpostavlja velik pomen turistične borze za predstavitev slovenske turistične ponudbe ključnim turističnim agencijam in organizatorjem potovanj: »Veseli me, da na Slovenski turistični borzi, najpomembnejšem poslovnem turističnem dogodku v Sloveniji, letos gostimo predstavnike kar 120 tujih organizatorjev potovanj in turističnih agencij, kar je za polovico več kot lani, med tujimi udeleženci pa je 66 odstotkov tistih, ki se borze udeležujejo prvič. Letos zaznavamo tudi porast povpraševanja s prekomorskih trgov, predvsem iz ZDA. Po odličnih odzivih na personalizirano butično predstavitev Slovenije kot zelene nemasovne destinacije za edinstvena doživetja v okviru lanske borze tudi letos SIW izvajamo v okviru osmih enodnevnih študijskih tur. Ture potekajo po vseh štirih makro destinacijah, kjer se v okviru individualnih sestankov tujim gostom pridružujejo predstavniki slovenskih turističnih ponudnikov. Tuji in slovenski udeleženci borze edinstvena doživetja, ki jih slovenski turizem nudi, združujejo s priložnostjo sklepanja poslov ter krepitve že obstoječih in navezovanja novih poslovnih stikov.«

SIW z odlično udeležbo z najpomembnejših evropskih trgov; krepi se zanimanje za Slovenijo z nekaterih prekomorskih trgov

Tudi na letošnji borzi, ki poteka 30. in 31. maja, se srečujejo vodilni predstavniki slovenskih turističnih podjetij in organizacij, hotelov, turističnih agencij, zdravilišč, javnega sektorja v turizmu, kongresnih centrov in ostalih ponudnikov v turizmu ter predstavniki tujih organizatorjev potovanj ter turističnih in specializiranih agencij. Letos se borze udeležuje 120 tujih in 133 slovenskih podjetij. STO z borzo slovenskim turističnim ponudnikom omogoča sklepanje konkretnih poslov s ključnimi kupci, v letošnjem letu iz evropskih trgov, pa tudi nekaterih prekomorskih trgov.

Največ tujih udeležencev prihaja iz Italije (16), Avstrije (15) Nemčije (10), Belgije (9), Češke (8), Velike Britanije (7), Nizozemske (4),  Madžarske (6) in Francije (5). Borze se udeležujejo tudi predstavniki turističnih agencij in organizatorjev potovanj iz Hrvaške, Danske, Finske, Švedske, Poljske, Slovaške, Švice ter ZDA (17) Izraela (4), Kanade, Argentine, Koreje in Združenih arabskih emiratov.

8 študijskih potovanj po 4ih makro destinacijah

Predstavniki tujih turističnih agencij in organizatorjev potovanj na enodnevnih študijskih potovanjih včeraj (30. maj) in danes (31. maj) spoznavajo slovenske destinacije skozi raznovrstna zelena, aktivna in zdrava doživetja.

Študijska potovanja STO organizira za tuje udeležence, ki tako spoznajo slovensko turistično ponudbo in destinacije iz prve roke. Na vseh študijskih turah so v ospredju avtentična in edinstvena doživetja ter bogata gastronomska ponudba in pokrajinska raznolikost naše dežele. Tudi letos so se jim na študijskih turah pridružili slovenski udeleženci.

Alpska tura študijskega potovanja je udeležence v ponedeljek popeljala na raziskovanje Bleda in Bohinja.

Udeleženci študijskega potovanja po Ljubljani in Osrednji Sloveniji so včeraj odkrivali posestvo Brdo, v Arboretumu Volčji potok pa so izkusili aktivna doživetja.

Mediteranska in Kraška Slovenija je udeležence popeljala v Postojnsko jamo in Vipavsko dolino.

V okviru študijske ture po Termalno Panonski Sloveniji so udeleženci obiskali Celje in Rimske terme.

Foto: arhiv STO