Primož Roglič se seli k nemški ekipi Bora-Hansgrohe

Ugibanj o prestopu Primoža Rogliča je konec

0
282
Eden od najboljših kolesarjev na svetu Primož Roglič bo v prihodnjih dveh sezonah član nemške ekipe Bora-Hansgrohe.
Eden od najboljših kolesarjev na svetu Primož Roglič bo v prihodnjih dveh sezonah član nemške ekipe Bora-Hansgrohe.

Kolesarski as Primož Roglič je našel svoj novi športni dom. Po vseh namigovanjih in ugibanjih v zakulisju kolesarske scene je sedaj uradno – naš šampion Primož se bo za naslednji dve sezoni pridružil nemški ekipi Bora-Hansgrohe. Njihov skupni cilj je osvojiti Tour de France. Prestop Primoža Rogliča je bil uradno potrjen danes v dopoldanskih urah v pogovoru z mediji, ki ga je opravil Ralph Denk, šef moštva Bora-Hansgrohe.

Belgijski novinar Raymond Kerckhoffs, ki je znan po tem, da objavlja zgolj dobro preverjene informacije, je za portal Wielerflits zapisal, da bo eden najboljših kolesarjev na svet Primož Roglič kmalu uradno član nemške ekipe Bora-Hansgrohe. Prestop, ki je bil po njegovem mnenju le še vprašanje časa, bo uradno potrjen danes v popoldanskih urah.

Kerckhoffsa, znan po izjemno zanesljivih virih, je prvi razkril nekatere številke povezane z dogovorom. Jumbo-Visma naj bi zahtevala odškodnino v višini 3 milijonov evrov za predčasno prekinitev pogodbe Rogliča, ki teče še naslednji dve leti. Roglič sam naj bi si za naslednji dve sezoni želel letno plačo 5,5 milijona evrov ter želel, da bo v letih 2024 in 2025 glavni cilj napad na zmago na dirki po Franciji, edini tritedenski dirki, ki je še ni osvojil.

Primož Roglič je bil nedavno opažen v prostorih Red Bull Athletic Performance Centra blizu Salzburga, kar je še dodatno potrdilo govorice o prestopu k nemški ekipi, saj je Red Bull eden izmed sponzorjev ekipe Bora-Hansgrohe.

Bora-Hansgrohe se v preteklih sezonah izkazala kot ekipa, ki je sposobna dosegati vrhunske rezultate na tritedenskih dirkah, kot je npr. zmagovanje Jaija Hindleya na Giru. Dodatno bo z Rogličem v svojih vrstah zagotovila eno najmočnejših kolesarskih formacij za napade na skupne uvrstitve največjih svetovnih dirk.

V ekipi bodo slovenskega asa Primoža Rogliča spremljali izjemni kolesarji, kot so Aleksander Vlasov, Daniel Felipe Martínez, Sergio Higuita, Lennard Kämna, Emanuel Buchmann in Cian Uijtdebroeks.

Primož Roglič je sicer potrdil odhod od ekipe Jumbo-Visma že potrdil, a konkretnih detajlov glede svoje prihodnosti javnosti še ni razkril. Namigovanja o njegovem prestopu k drugim ekipam, kot so Lidl-Trek, Movistar, Ineos Grenadiers in drugi, so se izkazale za lažne. Rogličev prestop je ena glavnih novic ob letošnjem zaključku kolesarske sezona, vse pa bo uradno znano že danes popoldne.