Turistični boni ponudba: Top 10 destinacij v Alpska Slovenija

0
1695

Za vas smo pripravili največjo ponudbo ponudbo za unovčenje turističnega bona 2021 v najboljših gorskih letoviščih in krajih, vključno z Bledom, ter ogromno ponudbo v slovenskih termah. Vabimo vas, da si ogledate izbor najboljših 10 destinacij za vnovčenje turističnih bonov 2021 v Alpski Sloveniji po izboru The Slovenia.


Kranj

Mesto z alpskim mikom in mestnim šikom

www.photocorax.com

Kranj je staro mesto, ki stoji na sotočju Save in Kokre in se ponaša z izjemno veduto: v ozadju, le nekaj kilometrov severno od mesta, se vzpenjajo cudovite Alpe, v ospredju pa izstopa staro mestno jedro s tremi znacilnimi cerkvenimi zvoniki. Sicer ne tako močno turistično obiskan kot Bled ali Kranjska Gora, je Kranj turisticno živahen in vreden obiska. Ceprav majhno, je to mesto z velikim srcem, saj se lahko pohvali z bogato zgodovinsko, kulturno in turisticno vsebino in ponudbo – kar daje Kranju pravi mestni šik!

www.visitkranj.com

Preddvor,
Mirna narava, aktivna doživetja

Preddvor, skriti biser v objemu mogočnega Storžiča, vabi s svojo pestro ponudbo: od glampinga, penzionov, hišk, apatmajev do turističnih kmetij, skoki s padalom v tandemu, kolesarjenje, pohodništvo, veslanje po jezeru Črnava, ribolov, vodenja po Preddvoru, kmalu bo na ogled odprl svoja vrata grad Dvor, sprehodi po tematskih poteh (Gamsova pot, Stara tovorna pot, Jakobova pot
– Preddvorska veja, Skrivnost preddvorskih štorkelj), pestro kulinarično ponudbo ter unikatno doživetje Zvočne razglednice Preddvora.

www.loskadolina.info

Slovenj Gradec
Najlepše staro mestno jedro v Sloveniji

Gradec pomeni “majhen grad” in to področje je bilo že pred približno tisoč leti prvič omenjeno v povezavi z gradom, ki še danes stoji nad naseljem Stari trg. Slovenj Gradec je bil kot okrožje ustanovljen leta 1251, prvotno pa mu je vladal oglejski patriarhat (del današnje Italije). Območju je vladal tudi kralj zgodovinske pokrajine Ceške, Habsburžani in kasneje fevdalni gospodje zvezne dežele Štajerske, zato je bilo nekoc tudi del zgodovinske Spodnje Štajerske.

www.turizem-slovenjgradec.si

Dolina Soče
Po smaragdni poti

Photo Jošt Gantar

Med vzponom po vijugasti poti od Tolmina, ali spustom po južni strani Vršica, vas bo očaralo turkizno lesketanje. Če se boste ozrli, boste videli, da gre za carobno reko Sočo. V povodju na bregovih stoji nekaj naselij in številne vasi, ki se tu nahajajo že odkar so v 6. stoletju območje poselila slovanska plemena, predniki današnjih Slovencev. To je čudovita dolina v pravem pomenu besede, saj se v okolici vzpenja mogocno gorovje Triglavskega narodnega parka, bujni zeleni gozdovi in kristalna voda, v kateri ležijo snežno beli kamni. Dih jemajoče.

www.dolina-soce.si.

Bled

Pravi alpski biser

Bled je podoba raja, Imago paradisi, je odsev mirne jezerske gladine značilne zelene barve z idiličnim otokom, cerkvico in starodavnim gradom na visoki skali. Bled je eden izmed najbolj prepoznavnih obrazov Slovenije, njegova podoba je vtisnjena v srce vsakega Slovenca in Slovenke. Eno najbolj osupljivih alpskih letovišc ponuja nekaj za vsakega obiskovalca. Mlade družine, pari, raziskovalci in gurmani, aktivni in ljubitelji narave na Bledu pridejo na svoj racun.

www.bled.si

Jezersko

Očarljiva alpska dolina


Občina Jezersko je med Slovenci priljubljena turistična destinacija, niso je pa še odkrile trume obiskovalcev iz tujine. Pogled najprej pritegne romanticno, z veličastnimi gorami obkroženo Planšarsko jezero in Ledenik pod Skuto, najbolj jugovzhoden ledenik v Alpah. Dolina je dobra izhodišcna tocka za pohode in kolesarske izlete, primerna pa je tudi za bolj lagodne ter sprošcujoce pocitnice. To področje je bilo vcasih del zvezne dežele Koroške, potem pa so ga leta 1919 prepustili Kraljestvu Srbov, Hrvatov in Slovencev.

www.zelenikras.si

Vitanje
Naselje, ki ni s tega sveta

Na severovzhodu Slovenije se skriva Vitanje, drobno naselje z ogromno zgodovine. Že v sredini 13. stoletja je bilo Vitanje cvetoč trg, uradno pa je bilo kot tako prepoznano leta 1306, kar pomeni, da velja za enega najstarejših srednjeveških trgov v državi. Že od 11. stoletja pa ima tudi vlogo pomembnega upravnega središca regije. Še danes je razvidna prvotna postavitev trga, kar je odraz počasnega razvoja obcine in odsotnosti buldožerjev ter pretirano zagnanih urbanistov.

www.rogla-pohorje.si

Slovenska Bistrica
Dežela sadja, utrb in svežega zraka

Slovenska Bistrica je mesto, ki se nahaja v gozdni, hriboviti in gorati istoimenski regiji. Njena zgodovina sega stoletja nazaj, sodobno obdobje pa se je pricelo 12. marca 1311 (v nekaterih zapisih je navedena letnica 1313) z listino, ki ji je podelila mestne pravice. Do stoletja nazaj je bila to pretežno nemško govoreca regija, ki se nahaja v severovzhodnem delu Slovenije, južno od Maribora, znana pa je po svoji veliki proizvodni industriji ter izobiljem gozdov, vinogradov in sadovnjakov. Kot sodobna turisticna atrakcija lahko veliko ponudi, saj združuje nekaj najboljših urbanih in podeželskih znamenitosti ter doživetij v regiji

tic-sb.si

Tržič
Razkošje poti

Legenda pravi, da so tu nekoc živeli zmaji, eden naj bi bil celo odgovoren za nastanek mesta. Zmaj naj bi razklal goro Košuta, kar je sprožilo plaz, ki je zasul naselbino od goro. Da bi se rešili, so prebivalci stekli v dolino. Čez čas jim je zmanjkalo sape in so se ustavili. Tam je zrastel današnji Tržic. Tržic se nahaja blizu starodavne poti, ki je že v casu starega Rima vodila cez prelaz Ljubelj.

www.visit-trzic.com