E-skiroji Bolt za najem v Ljubljani

0
475

Električni skuterji Bolt za izposojo na voljo v Ljubljani. Tako se Ljubljana pridružuje Boltovi mreži mest, kjer so na voljo električni skiroji. Ivan Begović, Boltov direktor za mikromiblnost za Slovenijo in Hrvaško, je danes odprl novo, trajnostno storitev mikromobilnosti v Ljubljani. V mestu bo na voljo 300 električnih skirojev, a bodo njihovo število prilagajali potrebam.

Po novem mlajši od 14 let ne bodo smeli voziti električnih skirojev / bo pa dovoljeno zavijanje desno ob rdeči luči Kdaj odvzem e-skirojev (električnih skirojev) iz prometa / 178 nesreč s skiroji v letu 2019 Na cestah je vse več električnih skirojev / so električni skiroji prihodnost mobilnosti v mestih Električni skiro Koowheel E1 / so električni skiroji prihodnost mobilnosti v mestih?

Ivan Begović, direktor za mikromobilnost za Slovenijo in Hrvaško pri Boltu je ob predstavitvi povedal: “Naše poslanstvo je pomagati graditi ljudem prijazna mesta z zagotavljanjem cenovno dostopnejših in okolju prijaznejših alternativ za mobilnost pri vseh potovanjih po mestu. Električni skiroji in električna kolesa so odlična alternativa avtomobilom za krajša potovanja, zato smo veseli, da vidimo povpraševanje uporabnikov po naših električnih skirojih, saj se še naprej širimo po Evropi.” In dodal: “Izjemno smo ponosni, da bodo Ljubljančani zdaj lahko uživali v varnem, enostavnem in priročnem načinu vožnje po mestu z Boltovimi električnimi skiroji.”

Ljubljana je prvo slovensko mesto, kjer so na voljo električni skiroji Bolt. Bolt je napovedal načrte za naložbe v mikromobilnost v višini več kot 150 milijonov EUR ter bo tako lahko še naprej razvijal svojo dejavnost na področju električnih skirojev in koles.
Vodilna evropska aplikacija za mikromobilnost načrtuje, da bo do konca leta upravljala 230.000 električnih skirojev in električnih koles.

Bolt je marca 2022 zabeležil več kot 500-odstotno rast števila voženj v primerjavi z enakim obdobjem lani. Bolt, največji ponudnik električnih skirojev v Evropi, je sporočil, da se je uporaba njegovih električnih skirojev v primerjavi z obdobjem pred dvanajstimi meseci močno povečala. Marca 2022 so našteli za 500% več voženj v primerjavi z letom prej. Podjetje je napovedalo tudi svoj ambiciozni naložbeni načrt na področju mikromobilnosti.

Bolt bo leta 2022 porabil več kot 150 milijonov evrov za nadaljnje povečevanje dejavnosti na področju električnih skirojev in električnih koles ter razvoj novih rešitev za povečanje varnosti in izboljšanje uporabniške izkušnje. Bolt bo tako povečal svoj vozni park na več kot 230.000 električnih skirojev in električnih koles konec letošnjega leta. Podjetje načrtuje širitev in upravljanje svojih voznih parkov v več kot 250 mestih (trenutno jih upravlja v 200 mestih).

Varnost je Boltova prednostna naloga, zato morajo uporabniki pred uporabo in med vožnjo upoštevati splošna varnostna pravila za električne skiroje:

Nosite čelado – priporočamo, da imate čelado in jo med vožnjo vedno nosite.
Bodite pozorni – preverite promet okoli vas in začnite z vožnjo počasi.
Ne vozite pod vplivom alkohola – nikoli ne vozite električnih skirojev pod vplivom alkohola.
Spoštujte prometna pravila – med vožnjo z električnim skirojem upoštevajte vse prometne znake. Spoštujte druge potnike.
Ne vozite po pločniku – ne vozite po pločniku – uporabljajte kolesarske steze. Dajte prednost pešcem.
Na enem električnem skiroju naj se vozi le ena oseba – ne izpostavljajte sebe in prijateljev nepotrebni nevarnosti. Vedno vozite sami!
Parkirajte odgovorno – parkirajte električni skiro v bližini kolesarskih stojal ali na označenih območjih za parkiranje električnih skirojev.
Ne ovirajte in ne povzročajte nereda – ne ovirajte dostopnosti pločnikov, avtobusnih postajališč in ne zaparkirajte ostalih električnih skirojev ter koles.
Poravnajte se v vrsto – ne parkirajte vsepovprek, postavite skiro ob druge že parkirane skiroje.
Boltov po meri izdelan model električnega skiroja, Bolt 3, ki bo na voljo v Ljubljani, je zaradi uporabe aluminija izjemno lahek, saj tehta le 17 kg. Njegova prostorna baterija omogoča prevoziti razdaljo do 30 km z enim polnjenjem. Električni skiro doseže največjo hitrost 25 km/h, sprednja in zadnja osvetlitev pa zagotavljata varnost med uporabo v slabše osvetljenih delih dneva. Napolnjene pnevmatike izboljšujejo oprijem s podlago in zagotavljajo tekočo vožnjo.

Boltovi električni skiroji so opremljeni tudi z dodatnimi varnostnimi mehanizmi – način za začetnike v aplikaciji je ustvarjen za tiste, ki prvič uporabljajo e-skiro, in omejuje hitrost vožnje za večjo varnost. Tu sta še sistem za preprečevanje vožnje v tandemu in kognitivni test za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola.

Cena prevoza z Bolt električnimi skuterji:

20 centov na minuto za prvih 12 minut vožnje, kasneje 10 centov na minuto. Pavza stane 10 centov na minut in rezervacija 8 centov na minuto.
Kaj potrebujem?

  • aplikacijo Bolt, ki jo dobite tukaj
  • registracijo
  • povezavo Bolt računa s kreditno kartico ali Apple Payem …