Dostava lokalne hrane v času koronavirusa po Sloveniji

0
3519

Po objavi našega dopisa za brezplačno promocijo, se nam je javilo ogromno število pridelovalcev in dostavljalcev hrane, ki tudi v teh dneh skrbijo, da ne boste ostali lačni.

V tem prispevku smo zbrali pridelovalce in dostavljalce lokalne hrane, ki so vam na voljo po Sloveniji v času epidemije novega koronavirusa.

Kupi lokalno – največja spletna tržnica

Projekt kupiLokalno.si je nastal v težkem času pandemije koronavirusa Covid-19, kot odgovor na spremembo načina življenja, ki nas je doletela dobesedno čez noč. V skupini prijateljev so ugotovili, da pogrešajo enoten portal, na katerem bi imeli zbrane izdelke od lokalnih ponudnikov hrane in možnost takojšnjega naročila.

S tem portalom želijo vse te ponudnike povezati s kupci in kupce s ponudniki. Skupaj lahko ustvarimo pravo spletno tržnico, ki bo varno potrkala na vrata naših domov in je noben virus ne bo mogel ustaviti.

IN to vse brezplačno za ponudnike in brez provizije za kupce.

Oglejte si njihovo ponudbo lokalne hrane tukaj.

Show food d.o.o

Show Food je najnovejši dostavljalec lokalno pridelane hrane na območju Ljubljane z okolico. Dostavljajo tudi v Kamnik in Domažale. Ponujajo sveža jajca, zelenjavo, sadje in testenine. Najmanjši nakup je 20 evrov. Dostava poteka od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro.

Ponudbo si lahko ogledate tukaj.

Hiša Franko Shop

Slavna restavracija pod vodstvom najboljše slovenske kuharske mojstrice Ane Roš, Hiša Franko, vam sedaj tudi nudi dostavo na dom. V sodelovanju z gajbica.si bodo poskrbeli, da boste prejeli Anine kreacije in lokalne pridelke iz Posočja. Zaloge so omejene, zato pohitite.

GajBbica iz Kobarida lahko vsebuje:

 • Hiša Franko by Nataša Đurić – My daily sourdough bread / Natasa Djuric- buhtelj z drožmi s cimetom in orehi (cca 300g)
 • Pesto iz matajurskih kopriv in fermentirane skute (125ml)
 • Frankovi rustični krekerji (suhe slive in čemaž) (65g) + dip sauce iz divje vodne kreše (55g)
 • Frankova polnočna pregreha (pop corn ajde in ječmena, gozdni med in dolg poper) (50g)
 • Za h kafetu / Frankovi brezglutenski božanski piškoti (53g)
 • Kos Tolminske Zemljanke (200g) in »dulce de leche« iz planinske sirotke (55ml)
 • Anini pikantni orehi (20g)
 • Anini pikantni mandlji (20g)
 • Gajbica iz Kobarida II.
 • (Ana Roš in ekipa Hiše Franko)
 • Hiša Franko by Nataša Đurić: Čebulni rustični kruh iz droži (300g)
 • Pesto od Nadiže do Prekmurja (čemaž, bučna semena, sir Zemljanka) (125ml)
 • Frankovi »pringles-i« (20g) + dip sauce iz različno staranih sirov Tolminec in navadne zvezdice (55g)
 • Kos sira Tolminec (staran 2 leti) – (200g)
 • »Jabolčno maslo« iz koncentriranih pečenih jabolk (55ml)
 • Flat bread z okusom jurčkov in trpotca (32g)
 • Anini pikantni orehi (20g)
 • Anini pikantni mandlji (20g)

Preverite ponudbo Hiše Franko, tukaj.

Narociribe.si

Najbolj okusna in zdrava je sveža, lokalno pridelana hrana.  Ko si na domačem krožniku zaželite vrhunske ribe, jo naročite na spletni strani Naroči ribe. Od ulova pa vse do vaših vrat v 24. urah. Svežo, domačo, okusno, zdravo.

Oglejte si ponudbo tukaj.

Ribogojnica Fonda

Ribogojnica Fonda ponuja dostavo svežih rib. Predhodno se po telefonu ali elektronski pošti dogovorite za dostavo do vaših vrat.

Oglejte si ponudbo tukaj.

Delamaris

Dobrote Delamaris so:

 • Iz najboljše ribe, zelenjave in omake
 • brez glutena*
 • brez konzervansov in drugih aditivov
 • brez gensko spremenjenih organizmov (GSO)

Uporabljajo se kot samostojna jed ali kot preliv k testeninam, rižu, polenti, kus kusu ali drugim jedem.

Oglejte si ponudbo Delamaris tukaj.

Lokalna trgovina Bogojina

Lokalna trgovina Bogojina vam v teh dneh nudi dostavo lokalne hrane na dom. V njihovi ponudbi boste našli med, jajca, olja, semena, jedrca, fižol, marmelade, džemi, testenine, suho pecivo, kaše, moke, zdrobi, kosmiči, suho sadje, sokove, alkoholne pijače, kis, čaj, tinkture, sirupe.

Več o ponudbi si lahko ogledate tukaj.

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 041 673 032

Elektronska pošta: [email protected]

Posestvo Passero

Posestvo Passero vam v teh dneh nudi dostavo suhih mesninn, čokolade, marmalade, vin, namazov, bučnega olja, sokov in sirupov.

Ponudbo si oglejte tukaj.

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: +386 (0)51 357 170

Kis in kvas, fermentirana hrana

Ponudba: kimchi, svež tempeh, naravno kisana zelenjava, miso paste, sojina omaka, amazake, natto. Vse izdelke delajo sami, v Ljubljani, po tradicionalnih postopkih, so brez aditivov in veganski. Vsi izdelki iz stročnic, žit in semen so tudi ekološki.

Odpiralni čas: Od srede do petka med 13. in 18. uro (trgovina), naročila sprejemamo do nedelje do 18.00, dostave so nato v četrtek in petek po dogovoru.Območje dostave: Ljubljana (znotraj obvoznice)

Več o ponudbi si lahko ogledate tukaj.

Kontaktni podatki:

Naslov: Ljubeljska 12 / P.E. Tržaška 48, 1000 Ljubljana

Telefonska številka:  051 309 080

Elektronski naslov: [email protected]

Čebelarstvo Kotnik

V tem obdobju je še posebej pomembno, da ohranimo svoj imunski sistem kar se da močen. Čebelarstvo Kotnik vas bo še naprej oskrbovalo z domačim medom, ki vam ga bodo dostavili na dom ali preko Pošte Slovenije.

Svoje naročilo lahko oddate tukaj.

Eksukluzivno – dostava nad 20€ brezplačna.

Zaradi zmanjšanja možnosti okužb pri dostavi, bo na voljo le plačilo po predračunu. Za obstoječe stranke pa tudi po prejetem računu.

Kmetija Verk

Zaradi trenutne epidemije se moramo te dni izogibati gneči kakor se le da zato trenutno tudi trboveljska tržnica ne obratuje. Še vseeno pa moramo paziti, da bomo na dnevni ravni zaužili dovolj sveže hrane. Še bolje je, če ta lokalna. Kmetija Verk vam v teh dneh nudi sveža jajca, suhomesnate izdelke, sveže svinjsko meso in koline ob sredah in sobotah, testenine, marmelade, piškote, ter potice po naročilu.

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 040 204 678

Elektronski naslov:  [email protected]

KUCHA

KUCHA omogoča dostavo na dom, ki poteka brez-stično. Preko Wolt-a ali njihove spletne strani lahko naročite kruh, ajdove klobasice, čičerikine sire, tempeh, tofu, kimchi, jogurt, namaze, omake, testenine in mnoge druge dobrote. Paketi vključujejo več kot 20 slovenskih kmetij in dobaviteljev osnovnih živil in hranil, tako da z nakupom podpirate celotno prehransko skupnost

Za lažjo dostavo na vaš dom so jim priskočili na pomoč Avant2go, ki so jim omogočili uporabo električnih vozil.

Ostalo ponudbo si lahko ogledate, tukaj.

Gajbica.si

Gajbica.si ponuja pestro ponudbo najbolj kvalitetnega sadja in zelenjave, ki vam ga pripeljejo v podjetje ali na dom. V času epidemije plačevanje z gotovino ali po predračunu ni več mogoče.

Oglejte si njihovo pestro ponudbo tukaj.

Čebelarstvo Kapun

Čebelarstvo Kapun vam v teh dneh nudi dostavo domačega medu, ki bo okrepil vaš imunski sistem.

Oglejte si njihovo ponudbo medu tukaj.

Sporočamo vam, da vam ob naročilu kateregakoli velikega kozarca medu (900g) v naši spletni trgovini Medeni zaklad, podarimo dodaten 250g kozarec cvetličnega medu na celoten nakup.

lePotica

Vam je zadišal kos domače orehove potice? Imate raje pehtranovo ali lešnikovo? Bi poskusili slivovo? Se ne morete odločiti? Lahko si privoščite kar vse okuse, a brez skrbi, ne bo jih preveč. Ponudba blagovne znamke »le Potica« temelji na miniaturnih potičkah, ki so tako prikupne, da smo jih poimenovali kar lePotičke. LePotičke so ravno pravšnje za sladko razvajanje v nekaj grižljajih.

Od 30.3. do 10.4. bodo na območju Ljubljane brezplačno dostavljali naše izdelke.

Ogeljte si okusno ponudbo potic, tukaj.

Špacapanova hiša

V spletni trgovini najdete hišna vina, sire kraških sirarjev zorjene v Špacapanovi štirni, Špacapanove mesnine in vina vinarjev s katerimi Špacapanova hiša sodeluje.

Oglejte si njihove izdelke tukaj.

GreGurMan

Na obrobju Ljubljane, v Sneberjah, se razprostirajo prostrane njive poljedelske kmetije Cimermanovih, na katerih bodo kmalu žarele sončnice. Tem se pridružujejo še koruza, oljna ogrščica, pira, pšenica, ajda, konoplja in drugi pridelki. GreGurMan ponuja kupcem pristne okuse narave. Nedavno so se odločili, da bodo zaradi ječmena, ki ga pridelajo, varili tudi čisto svoje domače pivo.

Njihove izdelke si lahko zagotovite, tukaj.

Kontaktni podatki:

Naslov: Sneberska cesta 127a, Ljubljana

Telefonska številka: 040 423 336

Elektronski naslov: [email protected]

Mesarija Kragelj

Smo Mesarija Kragelj, družinska mesarija iz Posočja. V Ljubljani imamo dobro leto storitev Narezki.si, dostavo narezkov na dom. Poleg različnih narezkov, ki jih imamo v ponudbi, ponujamo tudi dostavo naših suhomesnatih izdelkov. Dostava dnevno v Ljubljani, za večje količine tudi drugam (po dogovoru).

Več o ponudbi si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 064 111 064

Zeleni zabojček

Zeleni zabojček že deset let dostavlja izključno ekološko in lokalno pridelano hrani do vašega praga.

Oglejte si njihovo ponudbo, tukaj.

Zdrava dostava

Podjetje Zdrava dostava skrbi za dostavo ekološkega sadja in zelenjave do vašega praga ali pisarne tudi v času koronavirusa v Sloveniji. Njihovi dobavitelji so skrbno izbrani, saj želijo svojim strakam ponuditi samo najboljše kar naravo ponuja.

Vsem starejšim, sedaj omogočamo tudi naročanje preko SMS-a. V sporočilu navediti svoj ime in priimek, naslov za dostavo ter izdelke in njihovo količino v kilogramih. Nazaj boste na SMS prejeli znesek dostave z vključenim 10% popustom in šele ko boste naročilo potrdili ga bomo poslali v skladišče za pripravo. Vsi starejši, ki boste naročili preko SMS imate že avtomatično vključen 10% popust. Ostali pa za isti prihranek v spletni trgovini pri zaključku naročila uporabite kodo #OSTANIDOMA.

Ponudbo si oglejte na njihovi spletni strani, klinite tukaj.

Kontaktni podatki

Telefonska številka: 051 206 685 ali 040 632 504

Elektronski naslov: [email protected]

Štacuna

Štacuna dostavlja od ponedeljka do sobote. Ponujajo lokalne/slovenske proizvode s področja zdrave domače hrane.

Stalna ponudba:

– jabolka različne sorte (odvisno od ponudbe na trgu)
– jabolka topaz
– krompir
– korenje
– koleraba
– česen
– čebula
– zelena gomolj
– kislo zelje
– črna redkev
– med
– marmelade
– sadni sokovi

Kontaktni podatki:

Elektronski naslov: [email protected] 

Telefonska številka: 041 987 436

Kmetija pr Matevž

Kmetija pr Matevž prideluje odlične mlečne izdelke, kot je domač jogurt, sadna skuta, mocarela, ricotta, mleko in maslo. Naročite pa lahko tudi domača jajca.

Kontaktni podatki:

Elektronski naslov: [email protected]

Domačija Butul

Naša celotna družina je tu, na manžanskem hribu, že teden dni , odmaknjeni smo od vsakodnevnega vrveža, saj jemljemo resno vsa navodila glede možnosti okužb in preventive.

Ustvarjamo, nabiramo, vlagamo, mesimo, pečemo, sejemo, sadimo. Dela nam ne zmanjka, idej niti ne. Ker žal ne moremo in ne želimo sprejemati gostov na obisk, smo se odločili, da vam omogočimo naročilo in nakupe naših dobrot preko maila in telefona. Kako deluje ? Pokličeš ali pišeš, poveš želje, nam zaupaš številko bančne kartice za plačilo in prevzameš paket pred vrati. Brez gotovine, brez stikov. Na voljo je trenutno:
-divja šparga
– regrat
– čemaž
– divji por
– kruh pečen z drožmi
– suha zelišča , začimbe (žajbelj, šetraj, cimet, kurkuma, ingver, zelenjavna začinka….)
– mešanice čajev
– oljčno olje
– vina

Z nakupom boste podprli male pridelovalce, ki že dolgo vrsto let skrbimo, da imamo za nas in za naše goste na mizi doma pridelano hrano. Pridelke bodo dostavili tudi v Ljubljano.

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 041 718 219

Elektronski naslov: [email protected] ali [email protected]

Več o Domačiji Butul se lahko preberite, tukaj.

Domačija Novak

Domačija Novak ponuja dostavo svojih izdelkov v Novo mesto in Ljubljano. Ponujajo naslednje dočae produkte:

 • Domača marmelada  280 g okusi sliva, marelica, breskev, pomaranča cena 5,00 evrov za kozarec
 • Domača marmelada 170 g kutina  cena 4,00 evre za kozarec
 • Žele iz šmarnice 170 g  cena 4,00 evre za kozarec
 • Sirupi za redčenje ; okusi regrat, bezeg, vrtnica, smrekovi vršički: 1 liter cena 6,00 evrov, 0,5 litra cena 5,00 evrov
 • Kis iz divjih jabolk ( lesnik): 0,5 litra 8,00 evrov
 • Velika izbira lesenih desk za rezanje in serviranje in pa tudi leseni stoli za teraso ( deckchair)  za ceno pošljite povpraševanje
 • Možna je tudi dostava divjih rastlin; kopriva, regrat, mešanica za rižoto: 10,00 evrov / kg

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 041 343 000 ali 041 671 362

Domačija Majerija

Na Majeriji pridelujemo zelišča za kulinarično uporabo, domače zelenjave in sadje. Pri tem se držimo načel naravne, človeku in okolju prijazne pridelave. Zagotavljajo nam odlično osnovo za pripravo izvrstnih jedi. Poleg tega pa zelišča, zelenjavo in sadje predelujemo v domače izdelke višje kakovosti. Želimo vam ponuditi proizvode, ki so prijetno polnega okusa, svojevrstni in enkratni. Skratka, naše domače delikatese.

Na Majeriji imajo poleg direktne gostinske dejavnosti tudi majhno kmetijo, organizirano za potrebe restavracije. Viške pridelkov predelamo v razne domače prehrambne proizvode, ki jih tržimo na domu, po Sloveniji in izven.

Dostava je možna osebno (do 20 km oddaljenosti), po pošti ali pa jih stranke lahko varno kupijo in prevzamejo direktno pri nas. Za večje nabave možen tudi individualen dogovor za dostavo.

Njihove izdelke lahko vidite na www.majerija.si

Kontaktni podatki:

Elektronska pošta:  [email protected]

Kmetija Mihelčič

Kmetija iz Grahovega pri Cerknici iz mleka izdeluje pester izbor mlečnih izdelkov, kot so: sir, jogurt, skuta, maslo, sir za žar, kislo mleko in mnogo drugih mlečnih produktov. Svoje izdelke ponujajo dvakrat tedensko tudi na cerkniški tržnici. Njihove izdelke pa lahko prevzamete tudi na njihovi kmetiji po prehdoni najavi, kjer vam lahko pripravijo tudi ogled kmetij in degustacijo melčnih izdelkov. Vse svoje izdelke vam po dogovoru dostavijo na dom. Kmetija Mihelčič se je vključila v dostavljanje hrane na dom. Ob sredah in sobotah bo med drugim v ponudbi tudi svež kruh, ki vam ga bodo dostavili na dom.

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 031 632 543

Elektronski naslov: [email protected]

Eko kmetija Baron

Vsa živila iz eko kmetije Baron imajo evropski znak sheme kakovosti, ki pudarja gospodarjenje v sožitju z naravo. Vsa živila s pridelana v skladu s strogimi EU predpisi za okolje in dobro počutje živali, njihova kakovost pa se redno preverja. 

Za dostavo v Maribor sprejemajo naročila vsaki teden do srede in sicer do 20. ure. Izdelke lahko dvignete vsaki četrtek v Maribor pred KGZS-zavodom Maribor, Vinarska ul. 14 med 16.00 in 17.00 uro ali na kmetiji ali vam jih pošljejo po pošti (samo določene izdelke, ki so v spletni trgovini).

Oglejte si njihove ekološke izdelke, tukaj.

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 02 601 44 51 ali 051 317 104

Elektronska pošta: [email protected]

Domače mesnine kmetije Pr’ Soud

Njihova ponudba vključuje obilico domačih jedi in predelavo mesa. Najdete jih na tržnici v Domažalah, Kranju, Kamniku in na Vrhniki. Izdelke kmetije Pr’ Soup pa lahko najdte tudi v KZ Križe, Senožeti in Litija.

Njihovo ponudbo si lahko ogledate tukaj.

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 031 884 266

Elektronski naslov: [email protected]

Kmetija Pr’ Andrejc

Kmetija Pr Andrejc ponuja dnevno sveže mleko. Nahajajo se pri Gorenji vasi v Trebiji. Cena mleka za liter je 1 evro.

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 030 660 179

Ostali lokalni ponudniki hrane

Podpiramo naše lokalne pridelovalce in predelovalce v teh časih. Oglejte si kje lahko dobite lokalno pridelano hrano, tukaj.

Zveza društev ekoloških kmetov vam prav tako omogoča nakup ekoloških pridelkov. Več o njihovi ponudbi si lahko preberete, tukaj.

V okolici Lukovice so vam na voljo številne ekološke kmetije, ki vam v teh dneh nudijo sadje in zelenjavo ter mnoge druge produkte. Oglejte si jih tukaj.

Ostale dostavljalce si lahko ogledate tukaj.