17. mednarodna razstava arhitekture La Biennale di Venezia

0
526

Ustvarjalci razstave Skupno v skupnosti, 17. arhitekturnega bienala v Benetkah, se osredotočajo na zadružni dom – večnamensko javno stavbo, praviloma postavljeno na podeželskih območjih.

Zadružni, kulturni ali vaški domovi so pogosto središče dogajanja. V njih se odvijajo upravne, kulturne, izobraževalne in gospodarske dejavnosti, ponekod tudi krajevne in občinske prireditve, praznovanja rojstnih dni in porok.

Trenutna situacija je ustavila javno življenje in z njim tudi delovanje domov, posledično pa upočasnila našo raziskavo na terenu. Kljub temu želimo nadaljevati z iskanjem zgodb o zadružnih domovih. Zato se obračamo na vas! Morda je ravno zdaj priložnost, da doma pobrskate za zgodovino vašega lokalnega zadružnega doma in razmislite o njegovem pomenu za lokalno skupnost.Prosimo vse, ki delujete ali ste sodelovali pri gradnji ali urejanju domov, organizaciji dejavnosti in ustvarjanju vsebin zadružnih, kulturnih ali vaških domov, da nas pokličete ali nam pišete. Veseli bomo vsake izkušnje, zgodbe, anekdote, časopisnega izrezka ali fotografije, ki jih bomo tudi delili na družbenih omrežjih.

Več informacij si preberite tukaj.

Future Architecture: Video vsebine Ustvarjalne
izmenjave 2020

Na spletni strani Future Architecture Platform so objavljeni video posnetki letošnje Ustvarjalne izmenjave CEx2020. Ogledate si lahko povzetke refleksij Marine Otero Verzier o svežih idejah mladih kreativcev in perečih vprašanjih arhitekture, vabljene govorce programa Focus Talks in pa predstavitve, ki jih spremlja kratek intervju, vseh 25 izbranih idej za sodelovanje na Evropskem arhitekturnem programu platforme Future Architecture.

Ustvarjalne delavnice za otroke
MiniMAO Igrarije: Stol 20.–26. april 2020

V MAO hranimo bogato zbirko stolov, tokrat se bomo pobliže seznanili s stoli oblikovalca Nika Kralja, saj letos mineva sto let od njegovega rojstva.

Otroke vabimo k reševanju naloge, kjer lahko izdelajo svojo različico stola, mini maketo ali pa z barvo osvežijo kakšen star zaprašen stol. Izdelkov ne pozabite dokumentirati ter ustvarjalnih igrarij deliti tudi z nami!

Več informacij tukaj.

Iz zbirke MAO: Etbin Stefančič, revija Tribuna, XXII, št. 19, 14. 1. 1973

Tokrat vam iz MAO zbirke predstavjamo vizualno podobo naslovnice študentske revije Tribuna, ki izraža ostro kritiko ameriške politike na začetku 70. let, v času vojne v Vietnamu.

Moč sporočila je izražena zgolj s spreminjanjem zvezd na ameriški zastavi v kljukaste križce. 

Virtualna razstava Centra za kreativnost: [Tunel 29] – Oblikovanje za postapokaliptični svet

Izbor 30-ih izdelkov, ki smo jih želeli razstaviti na letošnjem milanskem tednu oblikovanja, predstavljamo virtualno. V scenariju, ki ga predstavljamo, je naše naravno okolje uničeno, zdaj živimo v Tunelu 29. Kako se prizadevanja za spopadanje s takšno resničnostjo odražajo v oblikovanju za jutri? Več …