Nazdravimo vsem lepim trenutkom in vstopimo v novo leto z Decanterjevimi nagrajenci vinske kleti Dveri-Pax

0
729

Praznovanja pomembnih življenjskih trenutkov letos zagotovo potekajo drugače od prejšnjih let. Če smo se še lani veselili v družbi številnih prijateljev in znancev, bo letošnji zaključek leta nekoliko drugačen. A zato nič manj prijeten, topel in iskriv. Letos bomo vsem nam dragim nazdravili na daljavo, v krogu najbližjih pa sedli za domačo mizo in nazdravili vsemu lepemu, kar prihaja. 

Da bomo to storili z vrhunskimi vinskimi izbranci, bo tudi tokrat poskrbela ekipa vinske kleti Dveri-Pax, ki je tudi letos navdušila s svojim izplenom visokih odličij na prestižnem izboru vin Decanter, v Londonu. Med 18.600 vzorci je namreč kar 14 njihovih vin prejelo priznanja, in sicer eno zlato, dve srebrni in osem bronastih odličij. Tri njihova vina so prejela naziv vina s priporočilom. 

Naj vam letošnji silvestrski večer polepša kozarec z zlatom nagrajene penine Dveri-Pax Šipon brut 2016. Odlikujejo jo manjši, številni mehurčki, okus pa spominja na ravno prav zrela jabolka in hruške, pri čemer nežna kvasna nota lepo dopolnjuje splet vonjav.  Tudi nota belega cvetja se najde. Fino, prepleteno. V ustih je vino zelo suho, srednjega telesa.  Kisline so visoke, živahne, zrele in se jih zagotovo ne bi branili niti v Šampanji. Postrežemo jo lahko k predjedem, lahkim zelenjavnim jedem, dimljeni postrvi ali lososu, morskim sadežem, sušiju in sadju, vsekakor pa ne sme manjkati točno, ko odbije polnoč! 

Če boste praznično mizo obložili z dobrotami kot so jedi iz rdečega mesa, divjačina, tuna na žaru ali pa morda rižote, steaki ter jedi z gobami, bo najboljša spremljava s srebrno medaljo nagrajeni Modri pinot, letnik 2013.

Navdušile vas bodo note svežih jagod, rdečkastega sadja in dima, ki so nežno prepletene z notami po podrasti, zemlji in gobah. Vino je v ustih suho a izjemno sveže. Je dozorel, a v odlični kondiciji!

Naj se načrtovanje božične in novoletne večerje začne, pri čemer ne pozabite nazdraviti vsem, ki jih imate radi! Pa čeprav na daljavo.

Vina lahko naročite preko spleta, oziroma jih kupite v vinoteki vinske kleti v Jarenini in v prodajalnah Spar in Interspar po vsej Sloveniji.

www.dveri-pax.com