THE WEBINAR: Gourmet! Kaja Sajovic & Hrvoje Petrić

0
1004

Vabimo vas na webinar, kjer se nam bosta pridružila Kaja Sajovic in Hrvoje Petrić. Beseda bo tekla o gastronomiji.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR TUKAJ.

The Webinar bo potekal v četrtek, 14. maja ob 17. uri. Pogovor bo povezoval in vodil Niko Slavnić, CEO podjetja IQBator.

Kaja Sajovic se je kot slovenska novinarka za zunanje zadeve preobrazila v strastno novinarko, ki sedaj piše o hrani. Zadnjih 15 let je delala za slovensko nacionalno televizijo. Na hrano, vino in potovanja pa se osredotoča že zadnjih 8 let. Njeni izjemni prispevki so bili objavljeni v revijah kot so Vino, Ljubljana Exclusive in Dolcevita. Sajovic ima med drugim, narejen tudi izpit za sommelierja. V zadnjih dveh letih se je še posebej osredotočala na mednarodni trg s članki, objavljenimi za Slovenia Times, Fine Dining Lovers in turški Gasterea magazine. Sajovic je slovenska amabasadorka na projektu Gelinaz pod vodstvom Andrea Petrinija in redni udeleženka mednarodnih živilskih konferenc in kongresov, kot so Madrid Fusion, San Sebastian Gastronomika, Italian Care’s in turška Gastromasa.Sodelovala je tudi na prvem slovenskem kongresu o hrani, kjer je sodeloval sam evropski prehrambeni vrh. Kot govornica o slovenski gastronomiji sodeluje na Estonia’s Ideas, Tastes, Experiences (November 2019) in Sangue na Guelra (May 2020 –  Zoom festival). Vabljena je bila tudi v mednarodno zasedbo žirije na izbor 30 najboljših restavracij, ki bi moralo potekati v Latviji, vendar je bilo preloženo zaradi epidemije. Sajovic je soavtorica slovenskega gastronomske strategije za obdobje med 2019-2023. Sodelovala je tudi z najboljšo kuharsko mojstrico Ano Roš pri izdaji njene knjige Sonce in dež. 

Hrvoje Petrić že 20 leta kot neodvisni novinar, ki bolj ali manj piše o gastronomiji in vinu. Obenem pa dela kot svetovalec restavracijam in organizator gurmanskih festivalov. Petrić zase pravi, da se nikoli ni nehal izobraževati. Izučil se je za kuharja in sommelierja. V okviru svojega izobraževanja se je udeležil različnih kuharskih delavnic po vsem svetu. Delal je tudi kot predavatelj pri evropskem projektu  “Sweet Dietetics ” – Development of a new training program for the profession of specialty dietitians. Leta 2014 je sodeloval pri nastanku kuharske knjige Christiana Cabalierja – “Bistro Apetit”, ki jo je strokovna žirija prestižnih žirijskih priznanj Gourmand World Cookbook Awards 2015 izbrala za najboljšo hrvaško kuharsko knjigo. Istega leta je Petrić sodeloval pri hrvaško-japonski izdaji monografije Batič, enega najboljših slovenskih naravnih vinarjev. Skupaj z ženo Nastasjo Chiara sta po številnih kuharskih delavnicah za otroke napisala kuharsko knjigo za otroke z recepti in praktičnimi nasveti. Njegovi članki so bili objavljeni v lokalnih in mednarodnih revijah kot so: Jutarnji list, Dobra hrana, StoryGourmet, GloriaGLAM, Gloria, revija Yachts, Superyachts, Iće & Piće, Playboy, Večernji list, Gastro.hr, Akademija, Gusto Mediterraneo, Pan de Calidad, Global Gourmet China itd. Petrić se lahko pohvali tudi kot programski direktor festivala Weekend Food Festival, ki je znan kot eden najpomembnejših gastronomskih festivalov na Hrvaškem.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR TUKAJ.