Prihaja vrhunski dogodek za vse ljubitelje vina in kulinarike: Ljubljanska vinska pot

0
77

Središče Ljubljane se že pripravlja na najokusnejšo preobrazbo poletja, saj se bo čez mesec dni odvil vrhunski dogodek za ljubitelje vina in kulinarike. Tradicionalna Ljubljanska vinska pot, Poletna vinska razvajanja, že 12. po vrsti, obljublja izjemno razvajanje brbončic in nepozabno doživetje za vse, ki obožujejo vrhunska vina in okusno kulinariko.

Poletna Ljubljanska vinska pot že 15. junija 2024

V srcu Ljubljane bodo 15. junija ulice in trgi zaživeli v živahnem vzdušju, saj se bo predstavilo več kot 80 vinarjev iz vseh vinorodnih dežel Slovenije, poleg njih pa nas bodo razvajali tudi številni mojstri kulinarike. Več kot 5.000 obiskovalcev bo imelo priložnost razvajati svoje brbončice s preko 350 različnimi vinskimi vzorci in dobrotami domačih kuharskih mojstrov. To bo prava paša za čute in priložnost za odkrivanje najboljših vin in kulinaričnih mojstrovin, ki jih Slovenija ponuja.

Poleg domače kapljice in kulinarike bodo tako domači kot tuji turisti lahko spremljali številne folklorne nastope in tako začutili popoln utrip slovenske kulture.

Druga edicija pa se nadaljuje novembra 2024

Druga edicija Ljubljanske vinske poti bo potekala 9. novembra, prav tako v mestnem središču MOL. Vinsko-kulinarični dogodki Vinska razvajanja in kulinarika 2024 pa se bodo zaključila na 26. Slovenskem festivalu vin, ki bo potekal 14. in 15. novembra v Cankarjevem domu.
 
Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi. Več na ljubljanskavinskapot.si

Vinska razvajanja in kulinarika 2024 

  • Ljubljanska vinska pot – Poletna vinska razvajanja, 15. junij 2024, 14.00–21.00, Ulice in trgi mestnega jedra Ljubljane;
  • Ljubljanska vinska pot – Martinovanje v Ljubljani, 9. november 2024, 10.00–17.00, Ulice in trgi mestnega jedra Ljubljane;
  • Slovenski festival vin, 14. in 15. november 2024, 16.00–21.00, Cankarjev dom, Ljubljana

Organizator Ljubljanske vinske poti je Proevent d.o.o., kot partner pa se festivalu tudi letos pridružuje Turizem Ljubljana z znamko Gourmet Ljubljana.

Še nekaj utrinkov z Ljubljanske vinske poti 2023 – poletna edicija