Najboljši vinski dogodek: Brda & Vino 2024

0
29

Predstavitev domačih in gostujočih restavracij s pripravo jedi v živo, druženje z briškimi vinarji, poulična glasba ter tržnica z domačimi proizvodi – vse to je dogodek Brda & Vino, ali Festival vina in kulinarike, ki ima v Brdih že dolgoletno tradicijo. Letos se je dogodek odvijal 20. 4. 2024 od 12.00 do 19.00 ure.

Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin, je festival v zadnjih letih pridobil nove razsežnosti. Napredoval je tako na vinskem kot kulinaričnem področju ter prerasel v največji enogastronomski dogodek daleč naokoli. Enostavno pripravljene jedi so zamenjali izvirni in dovršeni krožniki, ki gredo z roko v roki z vrhunskimi briškimi vini. Center dogajanja je slikovita srednjeveška vas Šmartno v geografskem središču Brd. Na Šmartenskih »gasah« se s kuhinjo v živo predstavi več kot 30 domačih in gostujočih restavracij ter skoraj vsi briški
vinarji.


Obiskovalci neomejeno okušajo sveže pripravljene jedi kuharskih mojstrov v prijetnem druženju in spajanju okusov z vini briških vinarjev, obiščejo tržnico, ki ponuja raznovrstno kulinarično in rokodelsko ponudbo. Na stojnicah najdemo briški med, oljčno olje, suho sadje, čaje, sire in mesnine ter druge butične izdelke. Bogat glasbeno in plesno navdahnjen program, začinjen s kančkom umetniškega pridiha obiskovalcem zagotavlja, da bo dan ob hrani, vinu in odlični družbi zanimiv, okusen, nepozaben.

Več informacij na https://www.brda.si/sl/