Ana Roš odpira sezono 2024 v Hiši Franko

0
73

Hiša Franko je vstopila v novo sezono! Prvič s tremi rdečimi in eno zeleno Michelinovo zvezdico. Po kratkem zimskem premoru, ki je Ani in njeni ekipi dodal dodatno energijo in nov zagon, so zdaj naznanili, da odpirajo sezono 2024!


Med zaprtjem so tudi izkoristili priložnost za stilsko osvežitev restavracije ter tako še bolj pudarili njen značaj, kjer ne manjka domačnosti in ogromno prostora za umetnost.
A vendar brez skrbi, prepoznavni in značilni rdeče obarvani zidovi ostajajo in tako še naprej pripovedujejo zgodbo o ljubezni, strasti in odločnosti. Temu pa je posvečen tudi letošnji meni, ki ga je Ana poimenovala 50 odtenkov rdeče.

“Frida Kahlo je nekoč rekla: Nikoli nisem slikala svojih sanj. Slikala sem le svojo resnico.
Frida Kahlo je bila pred petdesetimi leti slikarka. 
Ana Roš je danes  kuharica. 
50 odtenkov življenja se nadaljuje s 50 odtenki rdeče. 
Rdeča je ljubezen, strast in odločnost. 
Strast do kuhanja, ustvarjanja pijač in strast gostoljubja.
Strast do umetnosti. 
Barve Hiše Franko se prepletajo v različnih odtenkih rdeče. Na njenih stenah visi veliko lepih umetniških del.”


Tako je Ana razložila tematiko in ime letošnjega menija.

Privoščite si izjemno kulinarično razvajanje. Rezervacije sprejemajo tukaj.

Hiša Franko kot ena izmed najbolj edinstvenih kulinaričnih destinacij

V srcu Julijskih Alp, nekje med gorskim zelenjem in kristalno čistimi vodami Soče, se nahaja skrit dragulj kulinarične scene – Hiša Franko. Ta prefinjena restavracija, ki jo je zasnovala kuharska mojstrica Ana Roš, se je zapisala v zgodovino kot ena izmed najbolj edinstvenih kulinaričnih destinacij na svetu.

Ana Roš, rojena v Kobaridu v Sloveniji, ni začela svoje kariere kot kuharica. Svoje prve korake v svetu kulinarike je naredila, ko je kot mlada ženska študirala mednarodne odnose in diplomacijo. Toda usoda je hotela drugače, ko je leta 2000 prevzela vodenje Hiše Franko skupaj s svojim možem Valterjem Kramarjem. S svojo predanostjo, strastjo in izjemnim talentom je Ana Roš kmalu pritegnila pozornost kritikov in ljubiteljev hrane po vsem svetu.

Hiša Franko ni le restavracija, temveč prava oaza inovacij, kjer Ana ustvarja pravo kulinarično čarovnijo. Njen pristop k kuhanju je zaznamovan z izjemno kreativnostjo, spoštovanjem do lokalnih sestavin in izjemno natančnostjo pri pripravi jedi. Vsaka jed, ki zapusti njeno kuhinjo, je prava umetnina, ki goste popelje skozi nepozabno kulinarično izkušnjo.

Ana Roš ni samo kuharica, temveč tudi ambasadorka slovenske kulinarike. S svojim delom je postavila Slovenijo na zemljevid svetovne kulinarike in prispevala k prepoznavnosti domače kuhinje. Njena prizadevanja so bila nagrajena z najvišjimi priznanji, med katerimi izstopa naziv najboljše kuharice na svetu, ki ga je prejela leta 2017 po izboru revije The World’s 50 Best Restaurants.

Hiša Franko ni le kulinarična destinacija, temveč tudi kraj s posebno energijo in vzdušjem. Nahaja se v idiličnem okolju, obdana z neokrnjeno naravo Julijskih Alp, kar ustvarja popoln prostor za gastronomsko razvajanje in sprostitev. Gostje se lahko prepustijo čarom lokalne kulinarike in vina ter uživajo v gostoljubju, ki je Hiša Franko postavila na svetovni zemljevid.

Poleg kulinaričnih dosežkov Ana Roš aktivno sodeluje tudi pri različnih projektih, ki spodbujajo trajnostno kmetijstvo in lokalno samooskrbo. Njen prispevek k ohranjanju tradicionalnih kuhinjskih tehnik in receptov je neprecenljiv, saj poudarja pomen spoštovanja do dediščine in okolja.

V zaključku lahko rečemo, da je Ana Roš in Hiša Franko nepogrešljiv del svetovne kulinarične scene. Njena strast do kuhanja, inovativni pristop ter predanost lokalnim sestavinam so jo uvrstili med najbolj spoštovane kuharske mojstre na svetu. Za tiste, ki si želijo doživeti pravo kulinarično popotovanje, je Hiša Franko zagotovo obvezna postaja na poti po Sloveniji.