Čestitke vsem mamam ob materinskem dnevu

0
44

25. marec je dan, ko tudi v Sloveniji praznujemo materinski dan. Ob tem dnevu čestitamo vsem mamam in se vam zahvaljujemo za vašo podporo in zvestobu našemu mediju!

Materinski dan je praznik, ki se praznuje v mnogih državah po svetu, vendar pa datum praznovanja ni enoten. Različne države imajo različne datume za ta praznik, kar izhaja iz različnih kulturnih, verskih in zgodovinskih ozadij.

Zakaj materinski dan praznujemo v Sloveniji 25. marca?

V Evropi se je praznovanje Materinskega dneva začelo po prvi svetovni vojni, vendar so ga različne države praznovale ob različnih datumih. Sprva je bil določen 15. maj, kasneje pa je bil prestavljen na 25. marec.

V Sloveniji se je po drugi svetovni vojni praznovanje Materinskega dneva zaradi praznovanja dneva žena 8. marca precej izgubilo, a je danes spet v veljavi in se praznuje na isti dan kot Marijino oznanjenje, torej 25. marec.

Slovenski materinski dan, torej 25. marec, je v krščanskem koledarju povezan s praznikom Gospodovega oznanjenja ali Marijinega oznanjenja. Ta dan je v krščanstvu posvečen spominu na trenutek, ko je angel Gabriel oznanil Devici Mariji, da bo postala mati Jezusa Kristusa.

V Sloveniji pa se je ta dan postopoma začel povezovati z izražanjem ljubezni, spoštovanja in hvaležnosti do mater in postal dan, ko v Sloveniji praznujemo Materinski dan.

Drage mame, naj bo danes vaš dan poln ljubezni, smeha in drobnih radosti. Hvala, ker ste del naše skupnosti, in želimo vam še mnogo čudovitih potovanj po naši prelepi Sloveniji.

Ekipa The Slovenia