Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Zvoki mladih

Podrobnosti

Datum:
20 marca
Ura:
7:30 pop - 9:00 pop
Kategorija Dogodek:
Spletna stran:
https://www.gml-drustvo.si/koncerti/zvoki-mladih-2032024

Organizator

Glasbena mladina ljubljanska
Telefon:
01/426-84-71, 041/730-430
E-naslov:
gml.drustvo@siol.net
Poglej Organizator spletno stran

Other

City
Ljubljana
Organizer Email
[email protected]
Organizer Company
Društvo Glasbena mladina ljubljanska

Prizorišče

Rdeča dvorana Magistrata
Mestni trg 1
Ljubljana,1000
+ Google Map

Mila Imak Fernandez Ostaševski, violina
Božena Hrup, klavir
*
Lucija Dujmović, klarinet
Luca Ferrini, klavir

Spored:

Alojz Srebotnjak (1931– 2010):
Slovenski ljudski plesi za violino in klavir
5. Rezija

Francesco Maria Veracini (1690–1768):
Largo za violino in klavir v fis-molu

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791):
Sonata za violino in klavir v e-molu št. 21, KV 304

Eduard Lalo (1823–1892):
Španska simfonija v d-molu, op. 21
1. Allegro non troppo

*

Francis Poulenc (1899– 1963):
Sonata za klarinet in klavir
Allegro tristamente
Romanza
Allegro con fuoco

Božidar Kunc (1903–1964):
Pastoralna fantazija za solo klarinet, op. 59

Vitja Avsec (1970):
Koncertantni utrip za klarinet in klavir

Marcel Dautremer (1906–1978):
Récit et impromptu

Mila Imak Fernandez Ostaševski je bila rojena leta 2012 v Ljubljani. Violino se je začela učiti pri šestih letih v Glasbenem ateljeju Tartini pri prof. Sidiki Bravničar, od četrtega razreda dalje pa obiskuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer je vpisana v šesti razred pri prof. Vidu Sajovicu. Letošnje šolsko leto je bila sprejeta na Univerzo za glasbo in uprizoritvene umetnosti Gradec v razred za nadarjene otroke, kjer svoje znanje violine izpopolnjuje pri prof. Emiliu Percanu. Redno se udeležuje poletnih violinskih šol pri prof. Janezu Podlesku, prof. Žigi Branku, prof. Wonji Kim Ozim, prof. Boženi Angelovi in prof. Emiliu Percanu. Leta 2022 se je udeležila seminarja pri prof. Vladislavu Vinokurovu na Češkem. V zadnjih letih je prejela več nagrad na tekmovanjih, in sicer zlato plaketo na 50. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije, drugo nagrado na 1. mednarodnem tekmovanju Matije Bravničarja, drugo nagrado na Tekmovanju Jaroslav Kocian na Češkem, prvo nagrado na Mednarodnem tekmovanju Tartini v Piranu, prvo nagrado na Pfeiferjevem tekmovanju leta 2022 in zlato plaketo ter drugo nagrado na 53. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije. Kot solistka je nastopila z Orkestrom Amadeo in s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije (kot solistka EMARS Masterja).

Božena Hrup je zaključila študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Acija Bertonclja. Izpopolnjevala se je v Zagrebu pri prof. Pavici Gvozdić. Na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani deluje kot profesorica klavirja, kot korepetitiorka pa spremlja mlade glasbenike na koncertih in tekmovanjih doma in v tujini.

*

Lucija Dujmović (Split, 2003) se izobražuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. Jožeta Kotarja in asist. Jurija Hladnika. Svoje glasbeno izobraževanje je začela v Glasbeni šoli Josip Hatze v Splitu v razredu prof. Dragana Colića. Po maturi leta 2022 se je vpisala na dodiplomski študij klarineta na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Že kmalu se je začela udeleževati glasbenih tekmovanj v Italiji, Avstriji, na Madžarskem, na Hrvaškem, kjer je dosegla izjemne uvrstitve: 16. Concorso internazionale Premio citta di Padova – prvo mesto), International Music Competition Francesco Cardaropoli – prvo mesto), International Music Award, Vienna – drugo mesto), 56. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa – prva nagrada), International Competition Luigi Zanuccoli – drugo mesto), Clarinet Competition Saverio Mercadanta – tretje mesto), 6. mednarodno tekmovanje Woodwind & Brass – prva nagrada) itd. Leta 2021 je sodelovala v programu Virtuosos V4+ v Budimpešti, kjer je igrala ob spremljavi Dohnanyi Erno Orchestra of Budakof (dirigent Gabor Hollerung) in sodelovala s priznanimi glasbeniki, kot so: Plácido Domingo, Peter Valentovič, Gabriella Bohačova itd. Aktivno sodeluje na mojstrskih tečajih pod vodstvom priznanih pedagogov, med katerimi so Franoçis Benda, Radovan Cavallin, Gabor Varga, Đuro Pete, Davor Reba in drugi.

Luca Ferrini je študiral klavir, čembalo, orgle in orgelsko kompozicijo ter diplomiral z odliko na tržaškem in na videmskem konservatoriju. Skoraj štirideset let, bodisi solistično bodisi v komornih zasedbah ali z orkestri, z vsemi tremi inštrumenti enako uspešno koncertira po Evropi in drugje (Filharmonija v Sankt Petersburgu, Bejing Concert Hall, Gran Teatro La Fenice v Benetkah, Cankarjev dom in Slovenska filharmonija v Ljubljani, Musikverein na Dunaju, National theatre of MaltaTheatre St. Michel v Bruslju, Praga, Budimpešta, Bukurešta, Zagreb, Beograd, Kopenhagen, Madrid, Porto, Buenos Aires, Čile itd.) Sodeluje s priznanimi glasbeniki in dirigenti in je član različnih komornih skupin stare in sodobne glasbe (izvedel je več kot sto šestdeset novih skladb). Snemal je za številne evropske radijske postaje, posnel štirideset zgoščenk (kot pianist, čembalist in organist ), igral je večkrat v neposrednem radijskem in televizijskem prenosu. Je uradni korepetitor na mnogih poletnih in izpopolnjevalnih tečajih ter na mednarodnih akademijah in tekmovanjih raznih glasbil v Italiji, Sloveniji, Avstriji, Beligiji, na Poljskem, Madžarskem, Danskem (Carl Nielsen International Competition), Kitajskem (Bejing International Music Competition) ter v Mehiki (Henry Szeryng International Violin Competition). Poučeval je na konservatorijih v Brescii in Salernu ter na Celovškem deželnem konservatoriju in na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Bil je tudi korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno je profesor klavirja, čembala, komorne igre in korepetitor na Umetniški gimnaziji v Kopru.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop