Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Prešernov smenj

Podrobnosti

Datum:
8 februarja
Ura:
10:00 dop - 5:00 pop
Kategorija Dogodek:
Spletna stran:
https://www.visitkranj.com/izbrani-dogodki/presernov-smenj-kranj/

Organizator

Zavod za turizem in kulturo Kranj
Telefon:
04 238 04 50
E-naslov:
info@visitkranj.si
Poglej Organizator spletno stran

Other

City
Kranj

Prizorišče

Kranj staro mestno jedro
Glavni trg 2
Kranj,4000Slovenia
+ Google Map
Telefon:
042380450
Poglej Prizorišče spletno stran

Prešernov smenj v Kranju, ki obudi spomin na našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna, je ena najbolj prepoznavnih prireditev ob kulturnem prazniku. Vsako leto 8. februarja po ulicah Kranja zaživi duh dr. Franceta Prešerna.

Prešernov smenj bo na ulicah Kranja potekal 8. februarja 2024 med 10. in 17. uro. Letošnji program si oglejte TUKAJ.

Odprti so kulturni hrami, ki na javnih vodenjih postavijo na ogled svoje bogate vsebine. Na ogled so kranjske turistične atrakcije. Med sprehodom po mestu se ustavite na sejmu domače in umetnostne obrti. Prešerna kuhna bo poskrbela za dobro jedačo in pijačo. Za romantične predlagamo vožnjo s kočijo, otrokom pa jahanje pravih ponijev. Prešernov smenj vsa leta spremljajo tudi recitacije Prešernovih pesmi, glasbeno kulturni program in program za otroke. Po mestu se razlega godba lajnarjev, sprehajajo se folklorne skupine in liki v značilnih opravah Prešernovega časa.

Program Prešernovega smenja bo predvidoma trajal vse do 17:00 ure in se končuje s Shodom muz na kranjskem parnasu. Že tradicionalno namreč Kranj ob kulturnem prazniku gosti Prešernove nagrajence in nagrajence Prešernovega sklada. Prešernov smenj se tako končuje z druženjem z ustvarjalci, ki so prejeli najvišja državna priznanja s področja kulture in umetnosti.

Prepustite se potovanju v 19. stoletje.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop