Začenjajo se zimske počitnice 2024 za šolarje iz Osrednje Slovenije

0
196

Za številne šolarje iz Osrednje Slovenije se danes začenja čas pričakovanih zimskih počitnic. Več kot 150.000 učencev in dijakov se bo odpravilo na teden dni oddiha, polnega raznolikih dejavnosti in doživetij, ki jih prinaša ta letni čas.

Sprememba letnih časov prinaša tudi spremembe v vsakdanjem življenju šolarjev. Ko bodo zapustili šolske klopi, se bodo odpravili na različne lokacije in se vključili v številne aktivnosti, pripravljene posebej za njihovo zabavo in užitek.

Medtem ko bodo nekateri uživali v snežnih radostih in športnih aktivnostih na prostem, se bodo drugi odločili za kulturne in umetniške dejavnosti v notranjih prostorih. Vsi pa bodo imeli priložnost preživeti nepozabne trenutke v družbi svojih prijateljev in sošolcev.

Mestni zavodi in organizacije so pripravili bogat program za šolarje vseh starosti. Zavod Ljubljanski grad bo otroke popeljal v svet čarodejev in alkimistov, medtem ko bo ljubljanski živalski vrt ponudil dnevno varstvo v živalski družbi. V Pionirskem domu pa se bodo osnovnošolci lahko udeležili likovne in gledališke šole ter razvijali svoje ustvarjalne talente.

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) prav tako ni pozabila na počitnice. ZPM Ljubljana Moste-Polje že tradicionalno organizira zimovanje v Kranjski Gori, kar bo za mnoge otroke nepozaben dogodek.

Za tiste, ki bodo izkoristili počitnice za smučanje, pa velja opozorilo policije, naj kljub razposajenosti ne pozabijo na varnost in odgovorno ravnanje na smučiščih.

Čez teden dni se bodo počitnice začele tudi za šolarje iz vzhodnega dela države.