St. Patrick’s day 2024 v Ljubljani – Kam na pub crawl?

0
724
Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kaj irskega lahko doživite v Ljubljani na dan svetega Patrika letos? Po treh letih se med najbolj popularne letne dogodke v Ljubljani vrača St. Patrick’s Day Ljubljana Pub Crawl! Še boljši, bolj zanimiv, z novimi prizorišči in obogatenem naboru irskih pijač!

Po vsem svetu se vrstijo številni dogodki in parade, na katerih se glasbeniki, zabavljači in obiskovalci, oblečeni v značilno zeleno barvo ter opremljeni z rekviziti in irskimi zastavami, zbirajo v počastitev irskega zavetnika – svetega Patrika. Tradicionalno parado 17. marca prirejajo že od leta 1971, državni irski praznik, ki je tudi dela prost dan, pa praznujejo še v Kanadi, Veliki Britaniji, ZDA in na Novi Zelandiji.

Najboljši Irski pubi v Ljubljani

Obiščite katerega izmed vrhunskih irskih pubov v Ljubljani in se prepustite irskemu vzdušju. Letos priporočamo:

1. SIR WILLIAM’S PUB

Za elegantno in prefinjeno pub izkušnjo v Ljubljani zavijte Sir William’s Pub. Čeprav vam morda ob dnevu sv. Patrika ta tradicionalna irska pivnica ne pade prva na misel, se ravno ta pub ponaša z eno z eno največjih izbir piva v mestu. Od domačega do mednarodnega točenega piva za vse okuse in priložnosti.

2. CUTTY SARK

Če iščete pozno nočno zabavo na dan svetega Patrika, je Cutty Sark prava izbira. Pivnica, ki ostaja živahna in energična do zgodnjih jutranjih ur. Če so se drugi pubi zaprli prezgodaj za vaš okus in če želite nadaljevati letošnji “pub crawl”, potem zavijte še v Cutty Sark na nepozaben zaključek dneva sv. Patrika.

3. PIVNICA UNION

Če ste ljubitelji piva, je Pivnica Union obvezna postojanka v Ljubljani. Čeprav nima irske povezave, ta lokal, ki je del pivovarne Union, ponuja najbolj sveže pivo v mestu. Živahna atmosfera in odlična slovenska gostinska ponudba ga naredita priljubljeno točko med domačini in turisti. In če načrtujete praznovanje dneva svetega Patrika, ne pozabite preveriti njihovih posebnih ponudb in popustov. Kdo ne bi bil vesel dobrega piva po znižani ceni? Zato se odpravite v Pivnico Union za pristno slovensko pivsko izkušnjo, ki vas ne bo razočarala.

4. PARLAMENT PUB

Parlament Pub je edinstven in priljubljen prostor v Ljubljani, ki ga je težko opredeliti kot kavarno ali kot bar. S svojimi policami polnimi knjig, sumljivimi liki in študentskimi gosti ima posebno in nenavadno vzdušje, ki privablja mlajšo množico. Pivnica je znana po poceni pivu in koktajlih, kar jo naredi cenovno ugodno možnost za tiste z omejenim proračunom. In s pestrimi mednarodnimi zabavami, ki se odvijajo skoraj vsako noč, je to popolno mesto za začetek ali zaključek večera. Če iščete Parlament Pub, se odpravite na zadnjo stran stavbe na Plečnikov trg, kjer boste našli vhod in teraso. Torej, če si želite ugodnih pijač in edinstvenega vzdušja, se odpravite v Parlament Pub.

Več dogodkov v Sloveniji