Sprehodite se po virtualni Sloveniji

0
559

Odkrivajte Slovenijo in vse njene čudovite kotičke z vašega kavča. Vstopite v zanimive muzejske zbirke, naužijte se naravnih in kulturnih lepot, uberite svojo pot po slovenskih mestih s pomočjo virtualnih izletov.

Ste pripravljeni na krilih domišljije poleteti v Slovenijo? Udobno se namestite v svoj najljubši domači kotiček in se podajte na virtualni sprehod po Sloveniji. Odkrivajte zaklade zanimivih slovenskih muzejev. S pomočjo virtualne tehnologije se sprehodite do kristalno čistih voda, vsrkajte lepoto razgledov z mogočnih vrhov ali pokukajte v skrivnostni podzemni svet. Pustite se zapeljati očarljivim mestnim ulicam in kulturnim znamenitostim. Shranite jih v svoje srce in se veselite dneva, ko jih boste lahko tudi v živo spoznali.

Na turističnih straneh portala www.slovenia.info je zaživela nova vsebina, ki domače in tuje navdušence Slovenije kot turistične destinacije vabi k virtualnemu odkrivanju:

  • bogatih zbirk v nekaterih večjih nacionalnih muzejih in galerijah: Narodni muzej Slovenije, Narodna galerija Ljubljana, Moderna galerija MG+MSUM, Tehnični muzej Slovenije, Posavski muzej Brežice, Pokrajinski muzej Maribor, Dolenjski muzej Novo mesto, Mestni muzej Ljubljana, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, Tolminski muzej,
  • drugih zanimivih muzejev: Eko muzej hmeljarstva Žalec, Podvodni muzej Piran, Muzej premogovništva Velenje, Plečnikova hiša,
  • virtualnih sprehodov v nepozabnih razgledih Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka, Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank,
  • slikovitih podob slovenskih voda: Lovrenška jezera, Slap Kozjak, Slap Peričnik, Blejski vintgar;
  • jamskega sveta: Postojnska jama, Križna jama, Škocjanske jame,
  • gradov: Ljubljanski grad, Predjamski grad, Blejski grad.
  • od najstarejše šivanke do živega srebra: Potočka zijalka, Hrastovlje, Antonijev rov, Stara trta
  • virtualnih mestnih potepanj po večjih krajih in mestih ter
  • virtualnih izletov: ogled Arboretuma Volčji potok, vožnja po Bohinjski železniški progi in izlet po sledeh prve svetovne vojne.

Odkrijte Slovenijo tukaj!

Gre za objavo več kot 30 javno dostopnih točk, ki obiskovalcu nudijo virutalne oglede in sprehode po Sloveniji in njenih kulturnih in naravnih bogastvih. Virtualne oglede omogočajo predvsem posnetki Boštjana Burgerja, katere je javnosti omogočil prav v zadnjem obdobju.   

Sanjajte zdaj, odkrivajte kasneje!

Vir: Slovenska turistična organizacija