Približuje se sejem Alpe–Adria

0
579

Obiščite 33. sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria med 15. in 18. februarjem na Gospodarskem razstavišču. Spoznajte turistične ponudnike, odkrijte skrite kotičke Slovenije in načrtujte naslednji aktiven pobeg v naravo. Na razstavnem prostoru STO se letos predstavljajo destinacije in ponudniki z novimi doživetji z oznako Slovenia Unique Experiences, poseben poudarek pa bo na poklicih v gostinstvu in turizmu. 

Od 15. do 18. februarja se bo na Gospodarskem razstavišču odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, Alpe-Adria. V ospredju mednarodnega sejma je zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning.

Na razstavnem prostoru I FEEL SLOVENIA se pod okriljem Slovenske turistične organizacije letos predstavljajo destinacije in ponudniki z novimi doživetji z oznako Slovenia Unique Experiences.

Predstavljajo se naslednja doživetja:

Pot piva in svobode | 5-zvezdično doživetje | I feel Slovenia: Športno-kulinarična pot med štirimi mikro pivovarji Kamnika, kraja z največ pivovarnami na prebivalca na svetu.

Začutite Veliko planino | 5-zvezdično doživetje | I feel Slovenia: Doživetje, ki vam odkriva bogato pastirsko dediščino Velike planine ter ponuja udoben oddih in sodobno kulinarično doživetje, podpisano s tradicijo ene najbolj ohranjenih pastirskih planin v Evropi.

Skrivnosti potopljenih vasi | 5-zvezdično doživetje | I feel Slovenia: Doživetje, ki vam razkrije, kako je rudarstvo vplivalo na podobo Šaleške pokrajine in na njene prebivalce.

Polet v usnjarno Evrope | 5-zvezdično doživetje | I feel Slovenia: Gosposko doživetje v stilu tridesetih let prejšnjega stoletja, ki vas postavi v vlogo legendarnega podjetnika na zasebnem obisku v nekdaj najuglednejši tovarni usnja v Evropi.

Mediteranska kuharska delavnica priprave rib z Ireno Fonda | 5-zvezdično doživetje | I feel Slovenia: V čarobnem okolju Ribjega vrta Fonda, tik ob morju in lučaj od Sečoveljskih solin, se boste v majhni skupini naučili vse, kar morate vedeti, da postanete ekspert za pripravo rib in morskih sadežev.

Rock’n’Roll okusov | 5-zvezdično doživetje | I feel Slovenia: Zmešani Maribor dobre hrane, vina in glasbe.

Savinjski duhovni umik | 5-zvezdično doživetje | I feel Slovenia:Tisočletni savinjski »selfness« v največji slovenski katedrali, kjer se razvajate v duhu nekdanjih gornjegrajskih menihov benediktincev in se naužijete modrosti sester klaris.

Sedem veličastnih – navdihujoče zgodbe gradov Posavja | 5-zvezdično doživetje | I feel Slovenia: Popotovanje med sedmimi posavskimi gradovi, ki ga krasijo bogata kulturna dediščina, nepozabni razgledi in kulinarična razvajanja.

Wine Bliss | Čuječe doživetje v Brdih | 5-zvezdično doživetje | I feel Slovenia: Začutite moč briške zemlje, odkrivajte briške običaje ter okusite skoraj pozabljeno obredno vino, navdahnjeno po izročilu starovercev.

Obeta se tudi pester program z animacijami vsak dan v osrednjem delu, ki jih pripravljajo ponudniku v sodelovanju z destinacijami.

Na razstavnem prostoru bo posebna pozornost namenjena izpostavitvi poklicev v gostinstvu in turizmu

Na 33. sejmu Alpe Adria lahko najdete predstavitev skritih kotičkov Slovenije: predstavitev turistične ponudbe iz različnih držav (Italija, Avstrija, Nepal …), ponudbo kampinga in karavaninga, nove ideje za aktivni oddih v naravi,ponudbo gastronomije, pijač, kave, slaščičarstva, pekarstva, gostinsko-hotelske opreme, sladoleda, vina ter številne delavnice, predstavitve in tekmovanja.

Na sejmu bo podeljena že 12. nagrada Jakob za kakovost in odličnost v regiji Alpe Jadran.

Dogajanje na razstavnih prostorih vse sejemske dni spremlja bogato dogajanje, še posebej pa izpostavljamo nekatere dogodke obsejemskega programa:

četrtek, 16. februarja, vas ob 10.15 vabimo v dvorano Urška 1 na dogodek EDINSTVENA SLOVENIJA – predavanje o trženju doživetij, pogovor s ponudniki SUE doživetij ter predstavitev poziva edinstvenih doživetij in novosti v letu 2023.

Prepustite se čuječemu uvodu po konceptu Intiniti ter spoznajte, kaj je tisto, kar naredi neko doživetje 5-zvezdično, edinstveno ter kako ga prodati. Prisluhnite zgodbam doživetij iz SUE zbirke skozi moderiran pogovor s ponudniki doživetij. Zaključili bomo z Zeliščno čarovnijo. 

Vabljeni k prijavi do ponedeljka, 13. februarja, do 13. ure, na elektronski naslov: [email protected]

Več

Prav tako v četrtek, ob 13. uri v Urško 1, vabljeni na okroglo mizo Skupnosti Julijske Alpe – JZ Triglavski narodni parkz naslovom:Listina za trajnostni razvoj turizma v zavarovanih območjih kot podlaga za zeleno shemo – prednosti in izzivi varovanja za obstoj.  

V petek 17. februarja, ob 12. uri v dvorani Urška 1 Združenje Slovenia Oudoor pripravlja predstavitev novega poklica: Vodnik aktivnih doživetij – rešitev za licencirano vodenje po nezahtevnih pohodniških in kolesarskih poteh.

Vzporedno pa lahko obiščite še 16. mednarodne strokovne Sejme okusov GASTexpo in si v živo ogledate tekmovanje za najboljšega picopeka.

Pestro dogajanje in čudovita izkušnja samo z eno vstopnico, ki jo lahko še ugodneje kupite na spletu.  Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice sejemski katalog Oddih – Dnevnikovo prilogo s seznamom razstavljavcev in opisom obsejemskega dogajanja.

Več 

Vir:Slovenia.info