V Kranju vsak dan Prešernovo -Prešernov smenj

0
1589
kranj

Prešernov Smenj 8. februarja v Kranju

Da je Kranj vsak dan Prešernovo mesto, se čuti na vsakem koraku. Ime, podoba, verzi in podpis pesnika so posejani po starem mestnem jedru. Duh največjega slovenskega pesnika se še posebej začuti 8. februarja, ko se v Kranju na edinstven način obuja romantiko 19. stoletja in časa, v katerem je živel France Prešeren. Prešernov smenj je s pestrim programom v zadnjih letih postal vseslovenski kulturni praznik,  letos je del 11-dnevnega dogajanja z naslovom Vsak dan prešernovo. Kranj obiskovalce nagrajuje s številnimi ugodnostmi in posebnim programom, ki si ga lahko ogledate tukaj.

V zadnjih letih se je po vsej Sloveniji razvedelo, da moraš, če želiš kulturni praznik zares doživeti, 8. februarja v Kranj. V času Prešernovega smenja je prost vstop v vse kranjske hiše kulture, prek mestnih zvočnikov bodo odzvanjale recitacije Prešernovih pesmi, na ulice se vrača sejem domače in umetnostne obrti. Vsa kranjska vodenja in ture po mestu so v teh prešernih dneh še dostopnejša in ugodnejša.

Odprti so kulturni hrami, ki na ogled postavijo svoje bogate vsebine. Obiščite Prešernovo hišoMestno hišo in Grad Khislstein, kjer je na ta dan vstop brezplačen. Med sprehodom po mestu se ustavite na sejmu domače in umetnostne obrti.

Prešernov smenj vsa leta spremljajo tudi recitacije Prešernovih pesmi

Dobrodošli v Prešernovem mestu – praznujmo kulturo skupaj in naj bo vsak dan prešernovo.