Penina Art Edition – Jeruzalem Ormož iz vinske kleti Puklavec Family Wines

0
597
V vinski kleti Puklavec Family Wines niso čakali na maj, ampak na julij, mesec, ko bodo na prodajnih policah po Sloveniji na steklenicah penine Art Edition Jeruzalem Ormož zacvetele ilustrirane rože izjemne Alje Horvat. Po prvi, zelo prepoznavni in uspešni izdaji penine Art
Edition, ki je nastala v času epidemije covida-19, gre tokrat za nadaljevanje v novi preobleki.
Muškatna penina je sveža in lahkotna, ravno pravšnja za poletje, ko si bomo privoščili čas zase in za prijatelje, vendar tokrat ne le ob dobrem kozarčku, ampak tudi ob izjemno lepi steklenici.

Cvetlično zgodbo je še aktualni vinar leta 2021 začel kaliti spomladi, Alja pa je bila tudi prva izbira, ki je sovpadla s konceptom ideje novega dizajna. Ko je vinska klet Alji predstavila idejo o sodelovanju, je bila takoj za, saj si je že nekaj časa želela sodelovati z znamko Jeruzalem Ormož, še posebej zato, ker je velika ljubiteljica vina sorte muškat ottonel. Za Aljo je bilo ustvarjanje na steklenico izredno navdihujoče, zlasti zato, ker so ravno rože njen prepoznavni motiv.

Vizija kleti je, da se ravno ta steklenica, Art Edition, spreminja vsaki dve leti in tako daje prostor mladim umetnikom, da skupaj ustvarjajo in preizkušajo malo drugačno platno – v tem primeru »sleeve« – za umetniško ustvarjanje.

Steklenica poleg rož nosi in sporoča še eno zgodbo, in sicer zgodbo ponovne uporabe. Ne le, da so rože na njej, temveč da naj bodo rože tudi v njej. Vinska klet priporoča, da se prazna steklenica uporabi kot vaza, svečnik ali vrč vode. Možnosti je neskončno, zato utrgajte svoj cvet ustvarjalnosti in si ustvarite svoj dekorativni šopek.

V spletni trgovini puklavecvina.si  lahko poleg penine naročite še bombažno torbo z enakim rožičastim potiskom, ki bo zagotovo nepogrešljiv modni dodatek za na morje, izlet ali pa v trgovino.Vsako leto se lahko pohvalimo z lepo zbirko medalj iz enega najuglednejših in največjih mednarodnih vinskih ocenjevanj Decanter World Wine Awards. Letošnje leto smo na tekmovanju prejeli rekordno število – kar 24 medalj! Med njima izstopata dve zlati medalji s 95 točkami: sveža zvrst, ki je bila lani najbolj prodajano slovensko vino na izvoznih trgih, Sauvignon Blanc & Sivi pinot puklavec & friends 2020 in 50 let staro arhivsko vino Šipon 1971. Poleg teh dveh smo prejeli tudi 6 srebrnih in 6 bronastih medalj.