Na ogled 18 čebelnjakov, od Slave vojvodine Kranjske do Plečnikovega čebelnjaka

0
492

Velika noč je pred vrati, v tem času pa v največjem nakupovalnem središču Citypark potekajo številni dogodki in delavnice. Zanimiva razstava modelov čebelnjakov je na ogled v pritličju vse do te sobote.

Gre za kolekcijo kar 18 arhitekturnih modelov čebelnjakov s kronološkim prikazom od prvega upodobljenega čebelnjaka iz Slave vojvodine Kranjske do Plečnikovega čebelnjaka, ki je tudi temelj današnjemu urbanemu čebelarjenju.

V Cityparku v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije pripravljajo tudi kulinarično medeno razvajanje, ki bo ta petek med 15. in 20. uro pred trgovino Interspar. Obiskovalci bodo lahko preizkušali okusne medene dobrote, otroci pa bodo lahko na delavnici ustvarjali sveče. Prav tako si lahko ogledate izvirne postavitve različnih vrst vrtnin, rož in začimbnic vse do te sobote. V petek popoldne pa bo od 16. do 19. ure na glavnem hodniku Cityparka strokovnjak tudi svetoval o setvi in vrtnarjenju.

V sklopu velikonočnega dogajanja bo med tem četrtkom in soboto potekal velikonočni sejem. Za obiskovalce pripravljajo prikupne stojnice, ki jih bodo navdušile s pisano ponudbo prazničnih dobrot. Ta četrtek med 17. in 18:30 vabijo otroke tudi na velikonočno delavnico na otroško igrišče Citypark, kjer bodo lahko izdelali obešanke z velikonočnimi zajčki in s kokoškami. Otroci bodo lahko tudi domiselno oblikovali in okrasili tudi papirnate velikonočne pirhe.

Nakupovalno središče Citypark upravlja podjetje SES Spar European Shopping Centers. Citypark, ki letos praznuje 20. rojstni dan, je z več kot 120 trgovinami in lokali največje nakupovalno središče v Sloveniji. Ponuja najprestižnejše blagovne znamke, zagotavlja najvišjo kakovost storitev in postavlja modne trende. V letu 2019 ga je obiskalo več kot 9 milijonov ljudi, zanje so pripravili približno 250 dogodkov. Citypark je eno od petih nakupovalnih središč, ki jih v Sloveniji upravlja družba SES Center Management. Več informacij na www.citypark.si.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah. Podjetje trenutno upravlja 30 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi ter nakupovalno ulico na Dunaju. V letu 2020 so najemniki v nakupovalnih središčih SES-a ustvarili 2,45 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES je del skupine SPAR Austria. Več informacij na www.ses-european.com.

Na portalu The Slovenia boste našli tudi vse zbrane ocene, kot je Michelin, Gault&Millau, Siol, Vivi, Mladina, Nedelo in The Slovenia Restaurant Awards. The Slovenia je edina spletna stran v Sloveniji, ki združuje vse ocene slovenskih restavracij in gostiln na enem mestu. Oglejte si ocene vseh slovenskih restavracij in gostiln tukaj.