NA MARTINOVO SOBOTO – ŽE 20. LJUBLJANSKA VINSKA POT

0
275

V času, ko se mošt spremeni v vino, se bo naša prestolnica prelevila v 20. Ljubljansko vinsko pot – Martinovanje v Ljubljani, tradicionalni dogodek, ki ga organizator Proevent pripravlja na martinovo soboto, natančneje 11. novembra, od 10. do 17. ure na ulicah in trgih starega mestnega jedra.

VINSKA PONUDBA Z VSEH KONCEV SLOVENIJE

Obiskovalci se bodo lahko sprehodili po vinski poti, ki bo pravi preplet bogate vinske dediščine z vse Slovenije. Duh trgatev bo obogaten s številnimi nastopi v živo, druženji ob vrhunski žlahtni kapljici in bogato kulinariko. Na vinski poti, ki se tokrat razprostira med več kot 80 stojnicami na Prešernovem trgu, Mestnem trgu, Stritarjevi ulici in Cankarjevem nabrežju bo na voljo 65 domačih vrhunskih vinarjev z več kot 400 vinskimi vzorci in 16 kulinarikov.

KULINARIKA

Degustacijski krožniki bodo na okušanje ponudili odlične sire in mlečne izdelke Sirarne Gartner in Pomurskih Mlekarn, domače mesnine in salame Soud, Mrčun in pršut Memon, olja Oljarne Kolarič in Štumberger, tartufe in izdelke iz tartufov Fogy in Istra tartufov, izdelke iz medu Medenih vin Jere in čebelarstva Sedlak, slastne pizze in pekovske izdelke Valerie in Pekarne Rž, za najbolj sladkosnede pa bodo na voljo vaflji Waffla to go, sladke skrivnosti Čokoladnice Mama Paula in šmorn Nade Bučar.

BOGAT KULTURNI PROGRAM

Da bo dogajanje na Ljubljanski vinski poti tudi pravo kulturno doživetje, bodo poskrbeli številni nastopajoči iz Glasbene šole Bučar, Folklorne skupine Tine Rožanc, Folklorne skupine COF, plesne skupine Frajle iz Društva upokojencev Rakek, člani Pihalnega orkestra Kočevje skupaj z mažoretami ter vinske kraljice, ki jih ne bo moč spregledati sredi dogajanja.

KAKO POTEKA

Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi, ki jih bo moč kupiti na blagajnah vinske poti. Spominske kozarce za okušanje bo možno kupiti na blagajnah.

Martinovanje v Ljubljani je del programa November Gourmet.