Kresovanje 2023: kam se odpraviti na najboljša kresovanja v Sloveniji?

0
13546
Kam na kresovanje 2023?
Kam na kresovanje 2023?

Kresovanje je ena izmed najbolj pričakovanih tradicionalnih prireditev v Sloveniji, ki privablja množice obiskovalcev od blizu in daleč. Predvečer prvega maja je namreč čas za druženje in prižig številnih kresov po vsej državi, ki predstavljajo odlično priložnost za druženje in zabavo za vse generacije. Če se želite pridružiti tej tradiciji in uživati v nepozabni izkušnji, berite dalje. V tem članku vam bomo predstavili najboljše lokacije za kresovanje v Sloveniji v letošnjem letu 2023.

Kresovanje na Rožniku 2023

Tradicionalne kresovanje na Rožniku 2023 se bo odvijalo 30. aprila 2023 od 19:30 naprej. Program vključuje nastop skupine Voice Attack, sindikalne nagovore (predsednica ZSSS Lidija Jerkič ter predstavnika Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije in Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam), prižig kresa, ter nastope skupin Dan D in Greg Black & The Bad Notion.

Naslednji dan je na Rožniku proslava s pihalnim orkestrom Ljubljana, Partizanskim pevskim zborom, govorom župana Ljubljane Zorana Jankoviča, kulturno-glasbenim programom Vlada Poredoša in Primoža Siterja, ter nastopom Vilija Resnika s skupino.

Kresovanje na Bledu (Straža Bled)

Občina Bled organizira večer nad Bledom, ki se začne s družinskim dnem ob 16. uri, kjer bodo organizirane brezplačne aktivnosti za otroke, kot so sankanje in pustolovski park, predstavitev poklicev in športov. Zvečer pa se nadaljuje s kresovanjem in glasbenim programom, ki se začne ob 19. uri in vključuje animacije za otroke, prižig kresa in koncert s skupino Čuki.

Kresovanje na Bledu 2023

Kresovanje 2023 s Tanjo Žagar v Rušah

Javni zavod Športni park Ruše in Občina Ruše organizirata Kresovanje 2023 s Tanjo Žagar, ki bo v nedeljo, 30. 4. 2023. Program se bo odvijal od 17. ure naprej v Športnem parku Ruše.

Kresovanje 2023 s Tanjo Žagar

Kresovanje v Artičah v neposredni bližini Brežic

Vabljeni na kresovanje z Grupo Panorama, ki bo potekalo 30. aprila 2023 ob 19:00 pri Bubki, kjer bo noro dober žur z velikim in najlepšim kresom daleč naokoli.

Kresovanje v Kranjski Gori

Turistično društvo Kranjska Gora organizira kresovanje v Kranjski Gori, ki bo potekalo 30. aprila 2023 ob 18. uri na smučišču ob gostilni Oštarija. Na dogodku bo nastop skupine Projekt. Vabljeni!

Kresovanje na Pivškem

Simpatični študentje in študentke vabijo na kresovanje na Pivškem, ki bo potekalo 30. aprila od 18.00 dalje na igrišču pri dvorani Skala v Pivki (pri OŠ Pivka). Na dogodku bosta nastopili skupini Lisjaki in Fair Play Rock Band, obiskovalci pa bodo lahko uživali v pestri ponudbi hrane in pijače ter otroškem programu. Organizatorji bodo postavili šotor v primeru dežja, vstop pa bo prost!

Kresovanje na Pivškem

Kresovanje v Gornji Radgoni

Prižig kresa bo potekal 30. aprila 2023 ob 20. uri na ploščadi v Mestnem parku v Gornji Radgoni. Ob 20.30 se bodo udeleženci odpravili na TŠC Trate, kjer bodo s prižganimi baklami odkorakali v spremstvu Pihalnega orkestra Gornja Radgona in PGD Gornja Radgona. Na dogodku bo nastop slovenskega pevca Vili Resnik z bendom, obiskovalci pa se bodo lahko razvajali s pestro kulinarično ponudbo in glasbenim programom. Vstop bo prost!

Kresovanje na Kipah v Trbovljah

Kresovanje bo potekalo 30. aprila 2023 ob 19.00 v Kipah. Na prireditvi bodo nastopili Dejan Vunjak, Brendijeve barabe, Navihani muzikanti in Delavska godba Trbovlje. Vstopnina je brezplačna.

Kresovanje na Kipah 2023

Kresovanje v Mariboru – nogometno igrišče Malečnik

Špricerfest gre na kres, ki bo potekal 30. aprila 2023 od 17.00 dalje na Nogometnem igrišču Malečnik v Mariboru. Na prireditvi bodo nastopili Matjaž Jelen, Akustični orgazem in DJ Popi. Vstopnina je brezplačna.

Kresovanje v Slivnici

Kresovanje v Športnem parku Nogometnega kluba Slivnica, ki bo potekalo 29. aprila 2023 od 18.00 dalje v Slivnici. Na prireditvi bo nastopil ansambel Modrijani. Vstopnina je brezplačna.

Kresovanje v Hočah

Postavitev majskega drevesa in kresovanje v Hočah, ki bo 30. aprila 2023 od 18.00 dalje pred gasilskim domom v Hočah. Na prireditvi bo nastopil ansambel Sladki greh. Vstopnina je brezplačna.

Kresovanje na Ptuju

Kresovanje na Ptuju bo potekalo 30. aprila 2023 od 19.00 dalje na Panorami pod Ptujskim gradom. Na prireditvi bodo nastopili Ines Erbus, Drugo Dugme, Skupine Smile in DJ Metody. Vstopnina je brezplačna, v primeru slabega vremena pa prireditev odpade.

Kresovanje na Ptuju na Panorami

Kresovanje v Slovenskih goricah

Kresovanje pred gasilskim domom Osek v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, ki bo potekalo 30. aprila 2023 od 18.00 dalje pred gasilskim domom v Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Na prireditvi bo nastopil ansambel Fletni muzikanti. Vstopnina je brezplačna.

Kresovanje v Šentilju

Postavitev majskega drevesa in kresovanje v Šentilju, ki bo potekalo 30. aprila 2023 od 16.00 dalje v Šentilju, Slovenija. O nastopajočih ni podatka, vstopnina pa je brezplačna.

Kresovanje v Radovljici

Kresovanje v Radovljici se bo odvijalo v nedeljo, 30. aprila 2023, ob 20:00 uri. Nastopa skupina Joške vn.

Kresovanje v Zagorju ob Savi

Prvomajske prireditve v Zagorju bodo potekale 30. aprila 2023. Dogodek organizirajo Občina Zagorje ob Savi, Turistično društvo Golče in MK Klukhena. Program vključuje kresovanje, nastope skupin Mladi asi in Polkaholiki, budnico Pihalnega orkestra Svea Zagorje in motoristov, ter pohod iz Ravenske vasi na Zeleno travo.

Kresovanje v Kranju

30.04.2023 ob 18:00 na Gorenjskem v Kranju v Srednjem Bitnju – Kresovanje PGD Bitnje z nastopom Mambo Kingsov.

Kresovanje v Čušperku v občini Grosuplje

Ob 20:00 uri na športnem igrišču v Čušperku – Kresovanje PGD Čušperk z nastopom Ansambla Nemir.

Kresovanje v Sodražici

Ob 20. uri Sodražici – Kresovanje PGD Sodražica z nastopom Skupine Calypso.

Kresovanje v Šoštanju

Ob 20:00 v Šoštanju v Gaberkah – Kresovanje PGD Gaberke z nastopom Ansambla Modrijani.

Kresovanje v Moravskih Toplicah

30.04.2023 ob 18:00 – Kresovanje in festival okusov z nastopom Skupine STOP in Pihalnim orkestrom Murska Sobota.

Kresovanje v Logatcu

30.04.2023 ob 20:00 v Logatcu v Žibršah – Kresovanje z Ansamblom Banovšek.

Kresovanje Vrbljene, občina Ig

30.04.2023 ob 20:00 – Kresovanje PGD Vrbljene – Strahomer z nastopom Ansambla Pogum.

Kresovanje v Štorah v Savinjski dolini

30.04.2023 ob 18:00 – Kresovanje z Ansamblom JU-HU Glasbeni Mix.

Kresovanje v Šmartnem pri Litiji

30.04.2023 ob 19:00 v Šmartnem pri Litiji v Vintarjevcu – Kresovanje z Ansamblom Lesarji.

Kresovanje v občini Krško

Osrednja prireditev s kresovanjem pri lovskem domu na Trški gori, začetek ob 18.00 uri, kres se prižge ob 20.00 uri, nato zabava z glasbenimi gosti.

Kresovanje Boštanj

Kresovanje na travniku, začetek ob 19.00 uri, zabava z ansamblom Potep.

Kresovanje v Sevnici

Kresovanje na več lokacijah, med drugim pri Tončkovem domu na Lisci, pred večnamenskim domom na Logu, pri cerkvi sv. Magdalene na Lukovcu in na Vitovcu (Jablanica).

Kresovanja v Brežicah

Tradicionalno kresovanje na Skopicah od 17. ure dalje, postavljanje majnika ob družabnem programu v Veliki Dolini ob 18.00 uri.

Se vaše kresovanje ne nahaja na našem seznamu?

Če imate načrtovano kresovanje v letu 2023, vendar se vaš dogodek ne nahaja na našem seznamu, nam lahko to sporočite preko elektronskega naslova [email protected]. Z veseljem bomo pregledali vaš dogodek in ga dodali na naš seznam.

Če pa želite sami dodati svoj dogodek na seznam, lahko to storite brezplačno preko našega obrazca za urejanje dogodkov. Do urejevalnika dogodkov lahko dostopate tukaj: https://the-slovenia.com/add-events/ (za angleško različico) ali https://the-slovenia.com/sl/dodaj-dogodek/ (za slovensko različico).

Vabimo vas, da svoje kresovanje dodate na seznam dogodkov in tako omogočite, da se vam pridružijo tudi drugi ljubitelji kresa in prijetnega druženja.