Film pod zvezdami 2022

0
592

Poleti na Ljubljanskem gradu zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor letos pripravil kar dvanajst predpremier in izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo od 7. julija do 6. avgusta 2022 na ogled v letnem kinu pod zvezdami.

Poleti na Ljubljanskem gradu zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo od 14. julija do 6. avgusta na ogled v letnem kinu pod zvezdami. Na Grajskem dvorišču bodo prvo projekcijo na slovenskih platnih letos doživele štiri filmske delikatese.

Filmsko poletje v Ljubljani bomo v četrtek, 14. julija, odprli s slovenskim filmom Inventura, igranim prvencem režiserja Darka Sinka, tragikomedijo o človeku, ki ugotovi, da so bile njegove predstave o lastnem življenju le iluzija. Na projekciji se nam bo predstavila tudi ekipa filma!

V sredo, 20. julija, vabljeni k ogledu Peugeotove predpremiere filma Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo (OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire OSS 117, Nicolas Bedos). Vohunska parodija z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi (Sean Connery do zadnjega manšetnega gumba in šarmantnega nasmeška) je nasmejala občinstvo na zaključni projekciji lanskega festivala v Cannesu.
Predpremiera Dobrega šefa (El buen patrón, Fernando León de Aranoa), trpke, a nadvse zabavne tovarniške satire o sodobnih delovnih razmerjih z odličnim Javierom Bardemom v naslovni vlogi, bo na sporedu v četrtek, 28. julija.

Letošnji program prinaša poleg Inventure še dva slovenska filma in eno koprodukcijo: že v ponedeljek, 18. julija, bomo predvajali koprodukcijo Morena (Murina, Antoneta Alamat Kusijanović), zgodbo o dekletu, ki se v navidezni idili s soncem obsijane jadranske obale spopada z mračnimi silami patriarhata. V sredo, 27. julija, bomo gledali filmski prvenec Tijane Zinajić Prasica, slabšalni izraz za žensko, alter komedijo o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. V sredo, 3. avgusta, pa bo sledila premiera slovenskega filma Orkester v režiji Matevža Luzarja (Srečen za umret), ki je svetovno premiero doživel v tekmovalnem programu festivala v Cottbusu.

Zadnja predpremiera na letošnjem Filmu pod zvezdami, s katero se bomo za leto dni poslovili od grajskih zvezd, bo v soboto, 6. avgusta, pripadla filmu Nak (Nope), novemu celovečercu Jordana Peela (Zbeži!, Mi). Zgodba o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju, se ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike.

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi; pri filmih, katerih jezik ni angleški, bodo podnapisi tudi v angleščini. Cena vstopnice znaša 5 €, za predpremiere 6 €. Rezervacij in popustov ni. Vstopnice gredo v prodajo danes, 30. junija, tudi v Kinodvoru.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21.30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta naslednji dan v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji.

Film pod zvezdami 2022 – spored

14. 7.–6. 8. 2022, 21:30, Ljubljanski grad

www.kinodvor.org | www.ljubljanskigrad.si

četrtek, 14. 7.

odprtje

Inventura Inventory

Darko Sinko, Slovenija, 2021, 106′

igrajo: Radoš Bolčina, Mirel Knez, Dejan Spasić

Boris Robič je povsem običajen človek, preveč običajen, da bi bil komu v napoto. A nekega večera nekdo strelja nanj skozi okno. Ker policija ne najde osumljencev, primer kmalu zaključi. Boris pa se s tem ne more sprijazniti in sklene, da bo zadevo raziskal sam … Igrani prvenec Darka Sinka je tragikomedija o človeku, ki ugotovi, da so bile njegove predstave o lastnem življenju le iluzija. »Portret nacionalnega značaja, ki ga v slovenskem filmu še nismo imeli.« – Žiga Brdnik, Ekran. Dobitnik štirih vesen na Festivalu slovenskega filma.

petek, 15. 7.

Zgodba z zahodne strani West Side Story

Steven Spielberg, ZDA, 2021, 156′

igrajo: Rachel Zegler, Ansel Elgort, Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist

Steven Spielberg nas popelje na newyorške ulice petdesetih let z najnovejšo, osveženo priredbo brezčasne klasike o tragičnih ljubimcih, ujetih med spopade dveh tolp različnih etničnih pripadnosti. Muzikal, poln barv, ikoničnih pesmi in osupljivih plesnih prizorov, je spektakel, ki ga je treba videti na velikem platnu! »Steven Spielberg in Holivud v najboljši formi.« – Tina Poglajen, RTV SLO. Zlati globus za najboljši film v kategoriji muzikalov in komedij ter oskar za najboljšo stransko igralko.

sobota, 16. 7.

Vzporedni materi Madres paralelas Parallel Mothers

Pedro Almodóvar, Španija, 2021, 123′

igrata: Penélope Cruz, Milena Smit

Zgodba o dveh zelo različnih ženskah, ki se srečata v bolnišnici, kamor prideta rodit, ter nepričakovanih zapletih, ki sledijo … Film Pedra Almodóvarja je Penélope Cruz prinesel nagrado za najboljšo igralko v Benetkah in nominacijo za oskarja. »Samo Almodóvar je sposoben krik bolečine o nezmožnosti Španije, da se spopade s svojo nedavno temačno zgodovino, zapakirati v čudovito melodramo o dveh materah, ki ju je usoda potegnila v zapleten, boleč in nazadnje izpolnjujoč odnos.« – Time Out.

nedelja, 17. 7.

Vojvoda The Duke

Roger Michell, VB, 2020, 96′

igrata: Jim Broadbent, Helen Mirren

Leta 1961 je šestdesetletni taksist Kempton Bunton iz londonske Narodne galerije ukradel Goyev portret vojvode Wellingtona. To je bila prva (in ostaja edina) tatvina v zgodovini galerije. Kempton je poslal niz pisem, v katerih je v zameno za vračilo slike zahteval, da vlada vsem upokojencem zagotovi brezplačno televizijo. Šele petdeset let kasneje pa je prišla na dan vsa zgodba … »Kako očarljiv, navdihujoč in ganljiv film! Brezsramno sentimentalen in odločno staromoden v najboljšem pomenu besede.« – The Guardian. Komedijo je po resničnih dogodkih posnel Roger Michell, režiser Notting Hilla.

ponedeljek, 18. 7.

Morena Murina Murina

Antoneta Alamat Kusijanović, Hrvaška/Brazilija/ZDA/Slovenija, 2021, 96′

igrajo: Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Ćurčić, Cliff Curtis

Zgodba o dekletu, ki se v navidezni idili s soncem obsijane jadranske obale spopada z mračnimi silami patriarhata. Film mlade hrvaške režiserke, pod katerega se kot izvršni producent podpisuje Martin Scorsese, je prejel prestižno zlato kamero za najboljši prvenec v Cannesu. »Če bi Patricia Highsmith kdaj napisala zgodbo o odraščanju, postavljeno na skalnato obalo kristalnega hrvaškega morja, bi bila lahko zelo podobna sončnemu, melanholičnemu prvencu Antonete Alamat Kusijanović.«Variety.

torek, 19. 7.

Pravi moški Ich bin dein Mensch I’m Your Man

Maria Schrader, Nemčija, 2021, 102′

igrajo: Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller

Da bi dobila finančna sredstva za svoje znanstveno delo, Alma pristane na sodelovanje v nenavadni raziskavi. Tri tedne bo preživela z robotom, zasnovanim tako, da ustreza vsem njenim predstavam o idealnem življenjskem partnerju. Spozna Toma, stroj v človeški podobi, ustvarjen le zato, da jo osreči … Hudomušna zgodba o ljubezni, hrepenenju in o tem, kaj nas dela ljudi. Srebrni medved za najboljšo igralko na Berlinalu. »Eden redkih filmov tega žanra v zadnjem času, ki mu uspe konvencije romantične komedije združiti s premislekom o sodobnem človeškem stanju.« – Tina Poglajen, MMC RTV SLO.

sreda, 20. 7.

Peugeotova predpremiera / Peugeot Avant Premiere

Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire OSS 117: From Africa with Love

Nicolas Bedos, Francija/Belgija, 2021, 117′

igrajo: Jean Dujardin, Pierre Niney, Fatou N’Diaye

Potem ko pade v gnezdo vohunov v Kairu in se izgubi v Riu, se Hubert Bonisseur de La Bath, znan tudi kot tajni agent 117, poda na reševalno misijo v črno Afriko. Vohunska parodija z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi (Sean Connery do zadnjega manšetnega gumba in šarmantnega nasmeška) je nasmejala občinstvo na zaključni projekciji lanskega festivala v Cannesu. »To je zabaven popcorn film, hkrati pa zdrava satira o imperialistični samozavesti, ki jo morda najbolje ponazarja Hubertovo iskreno prepričanje, da si vsi na svetu želijo biti Francozi.« – Deadline.

četrtek, 21. 7.

Najbolj grozen človek na svetu Verdens verste menneske The Worst Person in the World

Joachim Trier, Norveška/Francija/Švedska/Danska, 2021, 127′

igrajo: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

Julie bo kmalu dopolnila trideset let, njeno življenje pa je ena sama eksistencialna zmešnjava. Zapravila je že kar nekaj svojih talentov, njen starejši fant Aksel pa vse bolj pritiska nanjo, da se ustalita. Neke noči se med tavanjem po mestu znajde na zabavi, kjer spozna simpatičnega Eivinda … Očarljiva, igriva in duhovita drama o ljubezni v našem času ter o tem, kako lahko imaš v življenju vse, pa se še vedno počutiš kot največja zguba na svetu. »Eden od filmov leta in briljantna kritika svojega obdobja.« – Muanis Sinanović, Radio Slovenija.

petek, 22. 7.

Elvis Elvis

Baz Luhrmann, Avstralija, 2022, 159′

igrata: Austin Butler, Tom Hanks

Elvisova življenjska zgodba je drama filmskih razsežnosti, ki kar kliče po velikem platnu! Epski spektakel Baza Luhrmanna (Veliki Gatsby) zvezdnikovo zgodbo prikazuje skozi prizmo njegovega zapletenega odnosa s skrivnostnim menedžerjem, »polkovnikom« Tomom Parkerjem. Njuno razmerje spremljamo v obdobju dvajsetih let, medtem ko Amerika doživlja velike družbeno-kulturne pretrese in izgublja svojo nedolžnost. Film je svetovno premiero doživel na zadnjem festivalu v Cannesu.

sobota, 23. 7.

Drive My Car Doraibu mai ka Drive My Car

Ryusuke Hamaguchi, Japonska, 2021, 179′

igrata: Hidetoshi Nishijima, Toko Miura

Gledališki igralec in režiser, ki še ni prebolel izgube ljubljene žene, sprejme režijo Strička Vanje na gledališkem festivalu v Hirošimi. Tam spozna Misaki, zadržano mladenko, ki mu jo dodelijo za voznico. Med dolgimi vožnjami osamljena tujca počasi najdeta pogum, da se soočita vsak s svojo preteklostjo … Ryusuke Hamaguchi (O naključju in domišljiji) je za priredbo kratke zgodbe Harukija Murakamija prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu in oskarja za najboljši mednarodni film.

nedelja, 24. 7.

Kupe št. 6 Hytti nro 6Compartment No. 6

Juho Kuosmanen, Finska, 2021, 107′

igrata: Seidi Haarla, Jurij Borisov

Zgodba o finski študentki, ki si je tesni kupe prisiljena deliti z mladim ruskim rudarjem … Juho Kuosmanen (Najsrečnejši dan Ollija Mäkija) nas z arktičnim filmom ceste – ali bolje: železniške proge – popelje skozi zasneženo Rusijo devetdesetih let, da bi nam povedal toplo, nostalgično zgodbo o tem, kaj nas povezuje kot človeška bitja. »Kupe št. 6. /…/ gledalca spretno in z veliko mero humorja vrača v čas, ko je svet še tekel počasneje, ko se je dalo usesti na vlak in za par dni pozabiti na svet okoli sebe. /…/ Čudovito!« – Gaja Pöschl, Radio Slovenija. Velika nagrada žirije v Cannesu.

ponedeljek, 25. 7.

Francoska depeša The French Dispatch

Wes Anderson, VB/Francija/Nemčija, 2021, 108′

igrajo: Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray, Owen Wilson, Christoph Waltz, Edward Norton, Jason Schwartzman, Anjelica Huston

Wes Anderson (Grand Budapest Hotel) oživlja zbirko zgodb iz zadnje številke ameriške revije The French Dispatch, ki naj bi v 20. stoletju izhajala v izmišljenem francoskem mestu. »Gre pravzaprav za troje: zbirko kratkih zgodb, ki sem jo že od nekdaj želel posneti; film, ki sta ga navdihnila revija The New Yorker in tip piscev, po katerih slovi /…/; ter francoski film – hotel sem, da bi bila Francoska depeša polna vsega tistega, kar nam je bilo vedno všeč v francoskih filmih.« – Wes Anderson.

torek, 26. 7.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All At Once

Daniel Kwan, Daniel Scheinert, ZDA, 2022, 139′

igrajo: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

Evelyn Wang je vsega naveličana lastnica propadajoče pralnice. Življenje ji greni starajoči se oče, mož ji je pravkar vročil ločitvene dokumente, poleg tega pa nikakor ne najde stika z lezbično hčerko. Nato pa jo srečanje z neizprosno delavko davčne uprave nepričakovano izstreli v drugo dimenzijo … Vse povsod naenkrat je resnično nenavadna filmska pustolovščina, v kateri se mešajo elementi znanstvene fantastike, komedije, borilnih veščin in ganljive družinske drame. »Ko [film] gledate, imate občutek, da hoče izumiti nov medij. ZELO ZA« – Marcel Štefančič, jr.

sreda, 27. 7.

Prasica, slabšalni izraz za žensko Bitch, a Derogatory Term for a Woman

Tijana Zinajić, Slovenija, 2021, 90′

igrajo: Liza Marijina, Tosja Flaker Berce, Anuša Kodelja, Jure Henigman

Mlada slikarka Eva kadi, pije, žura, se priložnostno drogira in ne najde navdiha za slikanje. Znajde se v čudnem razmerju z mentorjem, najboljša prijateljica se seli v Berlin, za delo v knjigarni ne dobi plačila, vrh vsega pa ji že tri mesece zaostaja menstruacija … Filmski prvenec Tijane Zinajić je osvojil kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva. »Prasica je slovenski film, ki izgleda res intergalaktično. /…/ Radikalen film za radikalne čase – radikalen film o radikalnih časih. ZELO ZA.« – Marcel Štefančič, jr.

četrtek, 28. 7.

predpremiera

Dobri šef El buen patrón The Good Boss

Fernando León de Aranoa, Španija, 2021, 120′

igrajo: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor

Blanco, na videz dobrodušni lastnik tovarne tehtnic, je pod velikim pritiskom, saj se poteguje za regionalno nagrado za poslovno odličnost. Toda le nekaj dni pred obiskom komisije, ko bi moralo biti vse popolno, se mora spopasti z maščevanjem odpuščenega delavca, depresivnim nadzornikom ter novo, vse preveč privlačno in ambiciozno pripravnico … Trpka, a nadvse zabavna tovarniška satira o sodobnih delovnih razmerjih z odličnim Javierjem Bardemom v naslovni vlogi. Šest nagrad goya, med njimi za najboljšega igralca, režijo in film. »Pet zvezdic!« – El Mundo.

petek, 29. 7.

Hiša Gucci House of Gucci

Ridley Scott, ZDA/Kanada, 2021, 158′

igrajo: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek

Ljubezen, glamur, dekadenca, izdajstvo, maščevanje in nazadnje … umor! Ko se Patrizia Reggiani (Lady Gaga), outsiderka skromnega porekla, poroči v družino Gucci, njena brezobzirna ambicioznost ogrozi družinsko dediščino in požene v tek neustavljiv vrtinec dogodkov. Film je navdihnil resnični škandal, ki je v devetdesetih letih pretresel italijanski modni imperij. »Ridley Scott je star 83 let. Naredi lahko, kar hoče. Kot Paolo Gucci. ZA+« – Marcel Štefančič, jr.

sobota, 30. 7.

Dune: peščeni planet Dune

Denis Villeneuve, ZDA/Kanada, 2021, 155′

igrajo: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac

Mladi Paul Atreides, prestolonaslednik mogočne rodbine, mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svojemu ljudstvu … Težko pričakovano priredbo kultne knjige je zrežiral Denis Villeneuve(Iztrebljevalec 2049). »Villeneuve /…/ je klasični ZF-roman iz šestdesetih zrežiral tako, kot da ga je Frank Herbert pisal za 21. stoletje. Novi Dune je kinospektakel z močno aktualnopolitično in okoljsko noto.« – Anže Lebinger, Dnevnik. »Spektakel orjaških podob, ki ga je preprosto treba videti v kinu.« – Dušan Rebolj, Delo. Deset nominacij za oskarja, vključno za najboljši film.

nedelja, 31. 7.

Jagnje Dýrið Lamb

Valdimar Jóhannsson, Islandija/Švedska/Poljska, 2021, 106′

igrata: Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason

Par brez otrok, ki živi na odmaknjenem islandskem podeželju, nekega dne v svojem ovčjem hlevu odkrije nenavadno darilo matere narave. A vsak čudež ima svojo ceno … Atmosferični hibrid družinske drame in islandske ljudske pripovedke je osvojil nagrado za izvirnost v sekciji Posebni pogled v Cannesu ter nagrado za najboljši celovečerec v Sitgesu. »Skoraj kot grška tragedija – s ščepcem islandske čudaškosti.« – Noomi Rapace. »Najbolj prisrčna in ganljiva nočna mora, kar ste jih kdaj doživeli.« – Rolling Stone.

ponedeljek, 1. 8.

Spencer Spencer

Pablo Larraín, Nemčija/VB/Čile/ZDA, 2021, 111′

igrajo: Kristen Stewart, Timothy Spall, Jack Farthing, Sean Harris, Sally Hawkins

Zakon princese Diane in princa Charlesa se je že zdavnaj ohladil. Čeprav krožijo govorice o aferah in ločitvi, je za božične praznike na kraljičinem posestvu Sandringham zapovedan mir. Tam se jé in pije, strelja in lovi. Diana igro dobro pozna – toda letos bodo stvari precej drugačne … Pablo Larraín (Jackie) si zamišlja, kaj bi se lahko dogajalo tistega usodnega božiča, ko se je princeska odločila, da bo pravljico končala po svoje. »Larraín časopisne naslove in škandale obrne v pravo gotsko nočno moro; razkošno ledeno palačo s pridihom Rebecce in dobrodošlim ščepcem absurda pri upodobitvi kraljeve družine.« – The Guardian. Nominacija za oskarja za najboljšo igralko.

torek, 2. 8.

Snežni leopard La Panthère des neigesThe Velvet Queen

Marie Amiguet, Vincent Munier, Francija, 2021, 92′

Fotograf narave Vincent Munier povabi pisatelja Sylvaina Tessona, da se mu pridruži pri iskanju skrivnostnega snežnega leoparda. V osrčju tibetanskega višavja ga vpelje v subtilno umetnost čakanja, sledenja in potrpežljivosti. Na popotovanju skozi veličastno, prostrano pokrajino, ki jo naseljujejo nevidna bitja, dvojica razmišlja o človekovem mestu v naravi ter obuja čas, ko so »zveri, ljudje in bogovi še govorili isti jezik«. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave.Cezar za najboljši dokumentarec.

sreda, 3. 8.

premiera slovenskega filma

Orkester Orchestra

Matevž Luzar, Slovenija, 2021, 111′

igrajo: Gregor Zorc, Gregor Čušin, Jernej Kogovšek, Lovro Lezič, Gaber K. Trseglav

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi … Film Matevža Luzarja (Srečen za umret) je doživel svetovno premiero v tekmovalnem programu festivala v Cottbusu.

četrtek, 4. 8.

Sladičeva pica Licorice Pizza

Paul Thomas Anderson, ZDA, 2021, 134′

igrajo: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Bradley Cooper, Benny Safdie, Tom Waits

Alana je mlada ženska, ki išče svojo identiteto in prihodnost onkraj neobetavnega dela pomočnice fotografa. Petnajstletni Gary pa že dela kot igralec, kar Alani tudi hitro pove, saj bi nanjo rad naredil vtis. Fantova samozavest Alano zabava in med njima se kmalu splete prisrčen, čeprav nekoliko neroden odnos … Paul Thomas Anderson (Fantomska nit) nas odpelje v zgodnja sedemdeseta z edinstveno ljubezensko zgodbo, ki ji nikoli ne zmanjka bencina. »Ljubezenska zgodba, toda posneta v cinemaskopu – ne, ničesar noče zamuditi, še manj zmanjšati ali poenostaviti. ZELO ZA« – Marcel Štefančič, jr. Tri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film.

petek, 5. 8.

Ulica nočnih mor Nightmare Alley

Guillermo del Toro, ZDA, 2021, 150′

igrajo: Bradley Cooper, Rooney Mara, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, David Strathairn, Richard Jenkins

Ko se karizmatični, a propadli Stanton Carlisle v zanikrnem potujočem cirkusu spoprijatelji z jasnovidko Zeeno in njenim možem Petom, nekdanjim mentalistom, se mu vrata do uspeha končno odprejo. Z novopridobljenim znanjem začne slepariti lahkoverne bogataše v elitnih klubih štiridesetih let, kjer se kmalu spajdaši s skrivnostno, zapeljivo, a nevarno psihiatrinjo Lillith … Razkošen karnevalski neonoir Guillerma del Tora (Oblika vode) je prejel štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film.

sobota, 6. 8.

predpremiera

Nak Nope

Jordan Peele, ZDA, 2022

igrajo: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Brandon Perea

»Kako se reče slabemu čudežu?« Jordan Peele, ki je s filmoma Zbeži! in Mi na novo definiral sodobno grozljivko, z nami deli svojo najnovejšo nočno moro: zgodbo o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju. Film se ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21:30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta naslednji dan v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji.

Informacije

VSTOPNICE

Cena vstopnice: 5 EUR; predpremiere, premiera: 6 EUR. Dodatnih popustov ni. Rezervacije vstopnic niso mogoče.

PRODAJNA MESTA

Blagajna Kinodvora (vsak dan uro pred začetkom prve predstave v Kinodvoru)

T: + 386 1 239 22 17

E: [email protected]

Blagajna vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnja postaja vzpenjače (odprto vsak dan od 9. ure)

T: + 386 1 306 42 93

E: [email protected]

Spletni nakup prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v Kompasovih poslovalnicah po Sloveniji itd.)

ODPOVED PROJEKCIJE

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21:30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta v Kinodvoru dve nadomestni projekciji.

Vstopnice odpovedane projekcije lahko zamenjate za:

  • vstopnice nadomestne projekcije: pri blagajni Kinodvora do zapolnitve dvorane (opozorilo: dvorana Kinodvora ima 188 sedežev, dvorišče Ljubljanskega gradu pa 1000);
  • vstopnice druge projekcije Filma pod zvezdami (razen za predpremiere in premiero): pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače (vstopnice odpovedane predpremiere ali premiere lahko zamenjate samo za vstopnice druge predpremiere ali premiere);
  • vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 22. avgusta 2022. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo več mogoča.

Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 19. ure.

DOSTOP DO LJUBLJANSKEGA GRADU

Priporočamo uporabo pešpoti ali tirne vzpenjače. Tirna vzpenjača: za obiskovalce Filma pod zvezdami je cena povratne vozovnice 3 EUR.

NE SPREGLEJTE IN SI PRED FILMOM OGLEJTE: fotografsko razstavo Ulija Webra Trenutki, razstavo trajnostnega oblikovanja Žalik Žene Julie Kaje Hrovat in Janje Videc ter razstavo ilustracij Hane Stupica. Na ogled do 20. ure.

GOSTILNA NA GRADU

V času Filma pod zvezdami vas bodo Jezerškovi kuharski mojstri, dobitniki Michelinovega priznanja Bib Gourmand, razvajali z vrhunskimi jedmi. Prepuste se čarobnemu trenutku in odpotujte v filmski svet v družbi tisočerih okusov.

+386 8 205 19 31

[email protected]

www.jezersek.si

RESTAVRACIJA STRELEC

V stolpu Strelcev izjemni kuharski mojster, chef Igor Jagodic, kreira visoko kulinarično ponudbo, ki jo je prepoznal tudi Michelinov vodnik s priznanjem The plate.

+386 31 687 648

[email protected]

GRAJSKA VINOTEKA

Ob čarobnem sončnem zahodu na terasi z najlepšim razgledom nad mestom preizkusite spajanje izvrstnih slovenskih vin iz vseh treh vinorodnih dežel z vrhunsko lokalno kulinariko.

+386 41 433 625

[email protected]