Festival November Gourmet Ljubljana

0
348

V okviru prestižnega festivala kulinarike November Gourmet Ljubljana se vsako leto odvijajo raznolike prireditve, kjer se osrednja pozornost posveča odlični hrani in vrhunskim vinom.

Festival November Gourmet, ki poteka pod okriljem ugledne blagovne znamke Gourmet Ljubljana, združuje pestro dogajanje na področju kulinarike v Ljubljani in po Sloveniji. Festivalski program predstavlja izbor najboljšega, kar lahko domači in mednarodni gostje okusijo v prestolnici. Sodelujoči slovenski kuharji prikazujejo tako obujene tradicionalne jedi naših prednikov kot tudi inovativne stvaritve, ki jih navdihujejo izkušnje doma in po svetu.

V mesecu novembru se tako vsa slovenska kulinarična raznolikost zbere v Ljubljani, kjer se odvijajo raznoliki dogodki, degustacije, vodeni ogledi mesta in kuharske delavnice. Posebno pozornost velja nameniti 25. festivalu slovenskih vin in Ljubljanski vinski poti, kjer lahko razvajate svoje brbončice s preko 400 vzorci vrhunskih vin.

Še posebej priporočamo kulinarične oglede mesta, organizirane s strani Turizma Ljubljana: Pot piva in svobode, Dobimo se na plac ter Pivovsko doživetje Ljubljane.

In četudi ste že dobro seznanjeni s ponudbo vaše najljubše restavracije, vam November Gourmet Ljubljana prinaša ekskluzivne novembrske poslastice na jedilnikih številnih restavracij. Ne pozabite pokukati, povprašati in okusiti!

Ostanite v stiku z nami preko spletnega mesta in družbenih omrežij Gourmet Ljubljana ter delite svoje kulinarične užitke z oznakami #gourmetLJ ter #NovemberGourmet. Podroben program festivala je na voljo tukaj.