Prihaja PUBEC 2023 – Salon štajerskih mladih vin

0
269

V osrčju Štajerske se letos znova odvija praznovanje mladega vina, ki sledi znamenitemu mariborskemu martinovanju. Ta prireditev, z imenom Pubec, že osmič razveseljuje Maribor in petič navdušuje Ljubljano.

Devetletna tradicija združevanja vinarjev pod tem imenom ostaja ena izmed najbolj enotnih zgodb v regiji, saj skupaj stremijo k promociji štajerske vinorodne dediščine doma in po svetu. Z začetkom 27. novembra, bo štajersko mlado vino Pubec uradno zakorakalo na trg.

Projekt Pubec ostaja zvest svojim koreninam – povezovanje, promocija in trženje so še vedno ključni cilji. Blagovna znamka, ki je sinonim za štajersko mladost in svežino, je nastala z namenom, da se štajerski vinarji lahko učinkovito predstavijo na trgu. Enotnost in prepoznavnost sta tudi letos pot do konkurenčnosti doma in na tujem, s skupnimi predstavitvami in marketinškimi akcijami pa se dvigujejo kakovost in prepoznavnost štajerskih vin.

V projektu sodelujoči vinarji beležijo rast prodaje, medtem ko potrošniki vse pogosteje posegajo po mladem vinu Pubec. To se odraža v gostinskih lokalih, trgovinah in tudi kot poslovna darila. Salon štajerskih mladih vin je postal nepogrešljiv del družbenega življenja, povezuje pa tudi Festival Stare trte in martinovanje v enovito zgodbo, ki slavi vinogradniško tradicijo.

Sodelovanje s turističnimi zavodi, kot je mariborski, dodatno krepi vinske dogodke, ki zdaj že tradicionalno vključujejo izobraževanje in promocijo štajerske vinarske kulture.

Pubeci letos predstavljajo impresiven nabor 18 vinarjev, ki se raztezajo od velikih kleti do družinskih vinogradnikov. Omeniti velja tudi posebnosti letošnje sezone, saj so ekstremi v vremenu postavili izzive pridelovalcem, vendar je strokovnost obetala visoko kakovost.

Poleg Maribora bo dogodek Pubec obiskal tudi Ljubljano, Celje in druge lokacije, kjer se bodo vinarji predstavili z mladim vinom letnika 2023. Organizatorji so ne pozabili na dobrodelnost; del izkupička od vstopnic bo namenjen podpori otrok z razvojnimi težavami.

Za ljubitelje mladega vina in druženja bo vstopnice možno kupiti v predprodaji ali tik pred dogodkom, pri čemer bo cena vstopnice vključevala kozarec za spomin, glasbo in degustacijo vin.

»Pubec«, ki v štajerskem narečju pomeni mladeniča, simbolizira svežino in mladost vina, a hkrati predstavlja obljubo vinarjev regiji, s poudarkom na trajnostnem turizmu in ozaveščanju o vinu.

Mlado vino Pubec izstopa s svežimi, sadnimi in harmoničnimi notami ter značilno steklenico z rumenim metuljčkom. Kot pravi izraz štajerske vinogradniške dediščine, mlado vino Pubec obljublja posebno izkušnjo za vsakega ljubitelja vina.

Več informacij na uradni spletni strani pubec.si.