Februar na Bledu bo v znamenju biatlona

0
511

Od 9. do 21. februarja bo na Pokljuki svetovno prvenstvo v biatlonu. Tekmovalci in tekmovalke, njihove ekipe ter predstavniki in predstavnice medijev bodo v času prvenstva bivali večinoma na Bledu.  

Tako bodo po podatkih organizatorja poleg namestitev na Pokljuki na Bledu v prvenstvo vključeni Rikli Balance Hotel, Astoria, Ribno, Hotel Triglav Bled, Lovec, Park ter tudi nekatere večje zasebne apartmajske hiše in turistične kmetije.

Letos bomo tekmovanja lahko spremljali le po medijih, kljub vsemu pa je prvenstvo za Bled izjemnega pomena. Ob tem mednarodnem športnem dogodku s promocijo znamke I feel Slovenija sodeluje tudi Slovenska turistična organizacija. 

Organizatorji so predstavili tudi novo maskoto tekmovanja, to je škrat Jurček in ob tem so zapisali: “Že več kot 20 let na Pokljuki gostimo najboljše biatlonce sveta na mednarodnih tekmovanjih najvišjega nivoja: svetovnih pokalih. Pokljuka leži v osrčju narave in povezavo ter predstavo o sobivanju z njo je že od začetkov simboliziral gams, maskota pokljuških tekmovanj. Ker predstavlja bližajoče se IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021 največji zimsko-športni dogodek v Sloveniji do sedaj, se je organizator, Organizacijski odbor Pokljuka, odločil, da ob tej priložnosti predstavi novo maskoto – pokljuškega škrata. Pokljuški škrat, gamsov prijatelj, je junak zgodbe, ki mladim rodovom prinaša sporočilo o pomenu varovanja narave in gibanja ter ukvarjanju s športom.” Pokljuški škrat Jurček je tudi glavni junak nove, zelo posebne slikanice Zaklad pokljuških škratov, več o njej si lahko preberete na povezavi

Vir: Turizem Bled

Foto: Franci Ferjan, www.slovenia.info