Internautica 2024; mednarodna razstava navtike

0
30

V dneh od četrtka, 16. maja, do vključno nedelje, 19. maja, 2024, bo v prijaznem okolju Marine Portorož ponovno potekala mednarodna navtična razstava Internautica. Kot vedno bo to zanimiv in vsebinsko bogat navtični dogodek, s ciljem omogočiti obiskovalcem prireditve podrobno spoznavanje in preizkušanje razstavljenih plovil in navtične opreme z željo zagotoviti razstavljalcem pogoje za čim več uspešno sklenjenih poslovnih dogovorov.

V štirih sejemskih dneh se bo zvrstilo veliko zanimiv predstavitev novih plovil in navtične opreme ter različno vsebinskih atraktivnih dogodkov povezanih z morjem.

V okviru Internautice poteka že vrsto let tudi inovativen, trajnostno naravnan koncept predstavitve ”zelene” mobilnosti, poimenovan Zelena Avenija. Namen je predstaviti tehnološko napredna in ekološko usmerjena plovila in vozila in s tem promovirati zeleno mobilnost (green mobility). V okviru tega programa so bila doslej predstavljena mnoga zanimiva električna in hibridna plovila ter vozila različnih proizvajalcev.

Celo Pipistrelovo letalo in ekološko napredne tehnološke rešitve.

Kot vsa leta doslej ponuja Internautica pestre možnosti za slovensko gospodarstvo, turizem in podjetništvo. Predstavlja vzpodbudo za nove ideje naših najboljših inovatorjev s področja pomorstva. Njen navdih za iskanje rešitev, ki hočejo morju, zemlji in okolju več vrniti in manj vzeti. Nenazadnje je ta prireditev priložnost za slovenski turizem, ki vselej išče nove poti in načine za povezavanje med človekom in naravo, kjer prav Portorož ponuja pravo prizorišče za to.

Več si lahko preberete TUKAJ.