Puklavec Family Wines prejemniki Decanter World Wine Awards

0
972

Prejeli rekordnih 24 nagrad

Vsako leto se lahko pohvalimo z lepo zbirko medalj iz enega najuglednejših in največjih mednarodnih vinskih ocenjevanj Decanter World Wine Awards. Letošnje leto smo na tekmovanju prejeli rekordno število – kar 24 medalj! Med njima izstopata dve zlati medalji s 95 točkami: sveža zvrst, ki je bila lani najbolj prodajano slovensko vino na izvoznih trgih, Sauvignon Blanc & Sivi pinot puklavec & friends 2020 in 50 let staro arhivsko vino Šipon 1971. Poleg teh dveh smo prejeli tudi 6 srebrnih in 6 bronastih medalj.

Zlata medalja za vino, ki se prodaja po supermarketih v več kot 10 državah

Kar 95 točk za svežo zvrst, ki se prodaja na policah supermarketov v cenovnem rangu okoli 6 EUR, je bila za nas prav posebno presenečenje. Sveža zvrst sauvignona in sivega pinota pod blagovno znamko puklavec & friends je bila v letu 2020 najbolj prodajano slovensko belo vino na izvoznih trgih. Prodajamo ga na Nizozemskem, v Združenem kraljestvu, Belgiji, Rusiji, Ukrajini, Združenih državah Amerike, Nemčiji, Poljski, Braziliji in na Češkem. »To, da potrošniku nudimo zlatega decanterja po dostopni ceni samo še potrjuje dejstvo, da so tudi Decanterjevi sodniki prepoznali potrošnikov okus in priljubljenost svežih vin«, pravi Tatjana Puklavec.

Zlata medalja za 50 let star šipon (1971)

Tatjana Puklavec: »Kot lastnik največje arhivske kleti v Sloveniji, kjer pod prahom počiva več kot 254.000 steklenic različnih letnikov, imamo to prednost, da lahko ponudimo naša ekskluzivna arhivska vina vrhunskim restavracijam po vsem svetu. Vedno, ko prinesemo na degustacijo naša arhivska vina, so odzivi hišnih sommelierjev in gostov izjemno pozitivni. Težko verjamejo, da imajo v kozarcu vino, staro 50 let. Zlata medalja in 95 točk za Šipon 1971 dokazujeta, da lokalna sorta uspešno premaguje dekade in kljub letom ostaja v vrhunski kondiciji. Veseli smo, da so Decanterjevi ocenjevalci prepoznali čisto zlato v steklenici.«

Puklavec Family Wines