TOP knjige o Sloveniji, ki vam bodo popestrile čas dopusta

0
1432

Slovenija je majhna, a čudovita dežela, polna bogate zgodovine, slikovitih pokrajin in edinstvene kulture. Če načrtujete dopust v Sloveniji ali pa enostavno želite izvedeti več o naši čudoviti državi, vam predstavljamo izbor najboljših knjig o Sloveniji, ki vam bodo popestrile čas dopusta.

The Slovenia Book: 1000 razlogov za dopust doma

Knjiga je najnovejša izdaja za leto 2023 in vam ponuja celovit pregled nad lepotami Slovenije, razdeljenimi v štiri turistične regije: Ljubljana in Osrednja Slovenija, Alpska Slovenija, Mediteranska in Kraška Slovenija ter Termalna Panonska Slovenija. Vsaka regija je podrobno predstavljena, pričenši z najbolj prepoznavnimi kraji, nato pa sledi uredniški izbor najbolj zanimivih destinacij, ki jih lahko raziščete. Knjiga vsebuje tudi edinstvene sezname, kot so npr. TOP 100 doživetij, TOP 100 vinarjev, TOP 100 jezer, TOP 100 turističnih kmetij in še veliko drugih izborov, ki vas bodo popeljali na nepozabne dogodivščine po Sloveniji.

THE Ljubljana book

THE Ljubljana Book predstavlja skrbno izbrano selekcijo najboljših stvari za ogledati, početi, jesti, piti in izkusiti v očarljivi prestolnici Slovenije! Napisana in urejena s strani ekipe tujih pisateljev, ki vsi po vrsti ponosno imenujejo Ljubljano dom, prva izdaja predstavlja Top 10 izkušenj znotraj desetih različnih kategorij, pokrivajoč vse od restavracij, kavarn, do atrakcij in anualnih dogodkov, kot tudi top destinacije za otroke, nakupovalce, kulturne navdušence in več. Na kratko, knjiga je popoln spremljevalec za vsak obisk Ljubljane, čudovito darilo za družino in prijatelje ali eleganten spomin na preživet čas v najlepšem mestu na svetu.

The Slovenia Lakes

Knjiga je nastala izpod peresa Mance Korelc, slovenskega dekleta, ki se je odločilo obiskati vsa slovenska jezera s kolesom. Navdihnjena z več stotimi jezeri po vsej državi, je manca skrbno izbrala 100 jezer, ki bi jih moral obiskati vsak Slovenec. Ko boste prišli do konca knjige, boste vedeli vse o slovenskih jezerih in dobili motivacijo, da jih raziščete ter si jih ogledate.

Slovenija je dežela vode s skoraj 30.000 kilometri vodnih tokov. Ima več kot 300 stalnih slapov, okoli 5.800 izvirov, hidrološka mreža potokov in rek je dolga več kot 26.000 km. Slovenija ima več kot 1.270 umetnih in naravnih jezer, visokih in nizkih močvirij, jezer, barij in mokrišč. Med njimi je okoli 270 naravnih jezer z naravnimi sladkovodnimi ekosistemi in umetnimi jezovi (akumulacije).

THE Slovenia Book- Ženska izdaja

V čast mednarodnega dneva žensk smo ponosni, da vam lahko predstavimo novo omejeno izdajo 100 najboljših destinacij v Sloveniji.

Ne samo, da ta posebna izdaja s trdimi platnicami razkriva, kako edinstvena je naša država, temveč vam knjiga z omejeno naklado ponuja 15 ekskluzivnih intervjujev in funkcij nekaterih najbolj vplivnih slovenskih žensk. Te ženske so: Ajša Vodnik, Ana Roš, Danica Purg, Irena Kos, Iza Login, Jerca Legan Cvikl, Katarina Čas, Ksenja Benedetti, Laura Unuk, Maja Mikek, Maja Pak, Marta Kos, Mateja Benedetti, Sonja Šmuc in Ursula Cetinski.

THE Slovenia Wine: Top 125 doživetij

Nagrajene letine, ekscentrični vinarji, očarljive vasi, degustacije grajskih vin, poroke iz pravljičnih vinogradov, nepozabne ture in še veliko več.

Po skoraj desetletnem degustiranju vina in obisku edinstvenih destinacij po vseh treh slovenskih vinskih regijah in devetih vinskih okrajih smo končno spravili vse naše najljubše vinske izkušnje v eno priročno knjigo. Medtem ko v Sloveniji ni pomanjkanja mednarodno priznanih, nagrajenih producentov, knjiga ni napisana za profesionalne sommelierje ali druge strokovnjake, temveč za tiste obiskovalce, ki bi uživali v dnevnih, vikendih ali daljših počitnicah ob obisku slikovitih vasic na hribu, obdanih z vinogradi, srečanjih (pogosto ekscentričnih) vinarjev, poslušanju zgodb o stoletnih starodavnih tradicijah Slovenije, udeležbi na enem od neštetih prireditev, povezanih z vinom, ki bi uživali  v popolni bogati hrani z dobro sparjenimi vini in v doživljanju vsega tega, kar vinorodni kraji naše države ponujajo.

The Slovenia Restaurants: Top 201

V Evropi ni bolj edinstvenega kraja, kot je Slovenija, ki leži na križišču izjemnih evropskih kuhinj Sredozemlja, Krasa, Panonske nižine in Alp. Je tudi dom ene najboljših kuharskih mojstric na svetu Ane Roš, kot tudi več drugih kuharskih mojstrov in restavracij, uvrščenih med najboljših sto na svetu ter dom našega edinstvenega ocenjevanja Najboljše restavracije v svetu.

Restavracije so razdeljene glede na regionalne tipe kuhinje, ki so značilni za Slovenijo: Ljubljana in osrednja Slovenija, Alpska Slovenija, Mediteranska in Kraška Slovenija, Termalna panonska Slovenija in drugo. Besedilo je v slovenskem in angleškem jeziku.

Kokoška Fani o Sloveniji


Sprehodimo se s kokoško Fani po izbranih čudesih, značilnostih in posebnostih Slovenije in odkrijmo kulturno dediščino ter oblike sodobnega ustvarjalnega prizadevanja njenih prebivalcev.Na kraju, kjer se je kokoška ugnezdila, je njen odtis. Zato ima ozemlje Slovenije še dandanašnji podobo kokoške.