Iniciativa #ŽURAMDOMA desegla več kot 400 tisoč sledilcev

0
859

Iniciativa #ŽURAMDOMA, s katero Kurzschluss preko svojih družbenih omrežij mlade v času (samo) izolacije poziva k varnemu druženju na daljavo, nadaljuje svojo turnejo virtualnih žurov po Sloveniji. V petek, 3. aprila bo svoje techno vibracije preko Facebook strani Kurzschluss širil Damir Hoffman, ki si je v zadnjih 17 letih utrdil sloves enega nabolj zaposlenih didžejev na elektronski sceni.

Kurzschluss preko novih medijev vsak petek omogoča edinstveno virtualno klubsko doživetje. Prvi LIVE stream je za svojo mešalko obogatil techno ‘Fotr’ Uroš Umek, na drugem je svoje house poslastice stregla vzhajajoča zvezda Ian Sound, ki sta skupaj pred ekrane računalnikov, tablic in pametnih telefonov pritegnila več kot pet tisoč ljubiteljev elektronike, skupno pa sta objavi na Facebooku do sedaj dosegli že več kot 400 tisoč uporabnikov. Tretji virtualni žur bo pripadel Damirju Hoffmanu, ki se je po svojih ljubiteljskih začetkih za mešalnim pultom leta 2003 hitro prebil v ospredje, ne le kot didžej, temveč tudi kot organizator zabav. S projektom Reload Events je domači klub Marco Polo v Novi Gorici zarisal na techno zemljevid Slovenije, saj je kot prvi gostil eminentna imena kot so Joseph Capriati, Matador, Sam Paganini, Alan Fitzpatrick, Ilario Alicante, kar je tudi domačim ustvarjalcem omogočilo slediti novim smernicam techno zvoka. Leta 2011 je pod okriljem založbe MB Elektronics, v lasti techno legende Marca Bailey, zabeležil dve izdaji, dve leti kasneje še eno, leta 2013 pa sta skupaj s prijateljev Johnnyjem Kaosom v založbi Nigh Light Records izdala EP z naslovom Reload. Te so ga tekom let ponesle po največjih klubih in festivalih po Evropi, med drugim Pacha (Španija), Il Muretto (Italija), Anomalie (Nemčija), Labiryith club (Belgija), Barrakud Festival (Hrvaška), Prigl Festival (Češka) in Fresh Wave Festival (Bosna). “S pomočjo glasbe še naprej širimo zavedanje o odgovornosti vsakega posameznika, da v tem obdobju izkaže solidarnost do drugih in ostane doma. Le tako se bomo lahko kmalu spet družili tudi v živo,” je prepričan Damir Hoffman.

V petek, 3. aprila ob 20. uri ste vabljeni, da se priklopite na Facebook stran Kurzschluss, kjer bo za prave vibracije poskrbel Damir Hoffman.