Zdaj je čas za Prešerno poletje v Kranju

0
672

Kranj čez celo leto tudi živahno utripa z bogato ponudbo kulturnih, zabavnih ter tradicionalnih dogodkov, še posebej pa ulice in mestna prizorišča oživijo poleti. Staro mestno jedro s svojimi arhitekturnimi posebnostmi ponuja slikovita in romantična prizorišča s prijetno atmosfero. Zavito v zeleno okolico in obdano s slovenskimi alpami se mestni šik meša z alpskim mikom in vročemu poletnemu vzdušju daje svežino. V Kranju so tako poletja bolj sveža in bolj vroča kot drugje. Iz slikovitega mestnega jedra, ki se kot oder za doživetja razprostira nad kanjonom reke Kokre, pogled takoj poleti proti vrhovom slovenskih Alp. Dvatisočaki so od vseh večjih mest Slovenije najbližje prav Kranju. Obiskovalcem obljubljamo, da se bodo pri nas počutili kot v velikem alpskem amfiteatru, ki ga obdajajo gore in kjer dobro zveni vse, od jazza do bluesa, od slovenskih popevk do rocka, od muzikalov do klasične glasbe. Pokukajte v program Prešernega poletja v Kranju, za vas smo pripravili program z butičnimi dogodki ter v skladu z aktualnimi zdravstvenimi priporočili in ukrepi.

Grad Khislstein

Za obzidjem Gradu Khislstein se poleti dogajajo čarobna doživetja. Tam se odvijajo koncerti, predstave, kulturna druženja ob odkriti besedi ter filmski večeri pod zvezdami. Prešerno poletje začenjamo že s Torkovim kulturnim vdihom, ki nam prinaša literarne večere in pogovore. Na Glasbenih večerih pod grajsko lipo vas letošnje poletje vsako sredo vabijo slovenske glasbene dive. Kar težko se je odločiti, kaj je bolj romantično – lipa, simbolno drevo Slovenije, ki šelesti v vetru, ali melos kitare in šansona. Preverite program in rezervirajte vstopnico. Ob četrtkih je čas za Filme na Vovkovem vrtu, naš mali kino na prostem, kjer se lahko prepustite izjemnim filmskim zgodbam. Da vam bo bolj udobno s seboj prinesite deko ali stolček, ogled pa je brezplačen. Še bolj temperamentno bo v Letnem gledališču Khislstein, kjer vas letošnje poletje vabijo rokovski velikani slovenske glasbe MI2, Hamo &Tribute 2 Love, Tabu in Siddharta.

V odlični glasbi, ki jo podžiga kavarniško vzdušje, boste lahko uživali v Poletnih petkih na Pungertu. Najmlajše razigrance na konec kranjske skale vsako soboto dopoldne vabijo na ustvarjalnice.  Na Pungert, ter v stari Kranj, konec avgusta prihaja znamenit Jazz Kamp, ki ga imamo Kranjčani tako radi, da mu prilagajamo celo poletni dopust. Gosti odličen program in delavnice s slovitimi glasbeniki za ljubitelje jazza od blizu in daleč.

Tudi Maistrov trg je odlična kulisa za poletne dogodke. V intimnem ozračju Kavka bara bodo svojo ustvarjalnost in unikatnost predstavile manjše zasedbe in solisti, predvsem v akustičnih izvedbah.

Nad strehami Kranja v Panorami stara pošta bo za poletne ritme vse petkove večere skrbel DJ. Nekaj terminov bodo tematsko obarvali z osvežilnimi poletnimi pijačami.

Tudi KluBar gastropub bo, poleg slastne kulinarike, postregel z vrsto zanimivih koncertov in pestrim nočnim življenjem.

Poletje v Layerjevi hiši bo postreglo z umetniškimi razstavami, urbanimi projekti in z odličnimi glasbenimi večeri na veliki zeleni terasi kavarne s pogledom na sončni zahod.

Ko se poletje prikrade v Kranj, se ulice napolnijo s čarobno energijo koncertov in kulturnih užitkov, ki jih alpski veter raznosi po vsem mestu. Živahen vrvež mesta dopolnjujejo poletne dobrote v kranjskih restavracijah in privlačnosti mesta. Ne zamudite ulične Kranske kuhne vsako drugo in četrto soboto v mesecu.

Obiščite urbani Kranj v objemu Alp in se naužijte toplih večerov, ki poleti trajajo še kakšno uro dlje. Pripeljite prijatelje in skupaj poiščite kulturni užitek za vsak večer v tednu. Naj bo to poletje Kranj vaše mesto!