Izlet na Bloško jezero

0
1966

Jezero edinstvenih lesenih skulptur.

Bloško ali Volčje jezero leži v kraju Volčje na Blokah, zibelki smučanja v Sloveniji in srednji Evropi. Majhno jezero ponuja ogromno doživetij za vso družino.

Jezero je izjemno priljubljena izletniška točka v vseh letnih časih, saj ponuja priložnost za kopanje, kolesarjenje, pohodništvo, konjeništvo, odličen športni krapolov, prijeten sprehod okoli jezera, pozimi pa je raj za ljubitelje drsanja.

Bloško jezero pa je še veliko več

Velika turistična atrakcija je edinstven, pravljičen park Idila, ki očara z neverjetnimi lesenimi skulpturami izpod rok domačina in lastnika parka ter brunarice Janeza Hitija. Vsi leseni kipi na jezeru in v parku so plod njegove domišljije ter umetniško spretnih rok. Na jezeru se boste nasmejali dvema lesenima medvedoma, enemu na smučeh in drugemu medvedu ribiču.

Ko se boste sprehodili po idiličnem parku, boste zaslutili energijo domačnosti, saj vas bosta ob vhodu srčno pozdravila dva gozdna moža. Ustavite se še pri Krpanovem prestolu, na katerem lahko posedite in naberete novih moči. Prespite lahko v eni izmed glamping hišk.

Ob jezeru se lahko okrepčate pri posebni brunarici

Vsekakor se okrepčajte pri brunarici Hiša nasprot sonca s teraso nad jezerom, ob kateri se bodo otroci igrali na unikatnih igralih, starši pa si bodo odpočili na posebnih lesenih klopcah.

Brunarica je tudi izhodišče za 21 kilometrov dolgo, nezahtevno Krpanovo pot, ob kateri si je moč ogledati naravne in kulturne znamenitosti Bloške planote. 

Odkrijte več idej kam na izlet po Sloveniji tukaj

Obiščite jezera v Sloveniji tukaj

Ob jezeru se odvija tudi srečanje za ljubitelje hoje po vrvi, tj. slackline. Organizatorji napnejo različno dolge vrvi preko jezera, po katerih lahko obiskovalci preizkušajo svoje ravnotežje.

Zakaj sem izbrala to jezero? Bloško jezero je primer lokalnega jezera, ki se ves čas spreminja in nadgrajuje. Obisk je pravo doživetje, saj nas vsakič preseneti s kakšnim novim lesenim likom, ki nas popelje v svet domišljije.

Odkrijte slovenska jezera tukaj