Izlet na Bloško jezero

0
2335

Za tiste, ki iščete popoln izlet v neokrnjeno naravo in slikovite pokrajine, je Bloško jezero v Sloveniji nedvomno destinacija, ki je vredna obiska. To edinstveno naravno čudo se nahaja na idilični Bloški planoti in ponuja obiskovalcem nepozabno izkušnjo.

Kot nalašč za sprostev, rekreacijo in opazovanje neokrnjene narave

Bloško ali Volčje jezero leži v kraju Volčje na Blokah, zibelki smučanja v Sloveniji in srednji Evropi.

Bloško jezero je znano po svoji izjemni lepoti in ekološki pomembnosti. Obkroženo je z močvirnatimi območji, travniki in gozdovi, ki ustvarjajo pravljično atmosfero. Jezero je dom številnim rastlinskim in živalskim vrstam, vključno z ogroženimi pticami in dvoživkami, ter je pomembno življenjsko okolje za številne vrste.

Za ljubitelje narave je Bloško jezero kot nalašč za sprostitev in rekreacijo. Obiskovalci lahko uživajo v sprehodih ob jezeru, opazovanju ptic, ribolovu ali kolesarjenju po okoliških poteh. Poleg tega je jezero priljubljena točka za piknike v naravi in družinske izlete, kjer lahko vsi uživajo v čistem zraku in miru narave.

Jezero je izjemno priljubljena izletniška točka v vseh letnih časih, saj ponuja priložnost za kopanje, kolesarjenje, pohodništvo, konjeništvo, odličen športni krapolov, prijeten sprehod okoli jezera, pozimi pa je raj za ljubitelje drsanja.

Bloško jezero pa je še veliko več

Velika turistična atrakcija je edinstven, pravljičen park Idila, ki očara z neverjetnimi lesenimi skulpturami izpod rok domačina in lastnika parka ter brunarice Janeza Hitija. Vsi leseni kipi na jezeru in v parku so plod njegove domišljije ter umetniško spretnih rok. Na jezeru se boste nasmejali dvema lesenima medvedoma, enemu na smučeh in drugemu medvedu ribiču.

Vir: agrobiznis.finance.si

Ko se boste sprehodili po idiličnem parku, boste zaslutili energijo domačnosti, saj vas bosta ob vhodu srčno pozdravila dva gozdna moža. Ustavite se še pri Krpanovem prestolu, na katerem lahko posedite in naberete novih moči. Prespite lahko v eni izmed glamping hišk.

Ob jezeru se lahko okrepčate pri posebni brunarici

Vsekakor se okrepčajte pri brunarici Hiša nasprot sonca s teraso nad jezerom, ob kateri se bodo otroci igrali na unikatnih igralih, starši pa si bodo odpočili na posebnih lesenih klopcah.

Brunarica je tudi izhodišče za 21 kilometrov dolgo, nezahtevno Krpanovo pot, ob kateri si je moč ogledati naravne in kulturne znamenitosti Bloške planote. 

Odkrijte več idej kam na izlet po Sloveniji tukaj

Obiščite jezera v Sloveniji tukaj

Ob jezeru se odvija tudi srečanje za ljubitelje hoje po vrvi, tj. slackline. Organizatorji napnejo različno dolge vrvi preko jezera, po katerih lahko obiskovalci preizkušajo svoje ravnotežje.

Zakaj sem izbrala to jezero? Bloško jezero je primer lokalnega jezera, ki se ves čas spreminja in nadgrajuje. Obisk je pravo doživetje, saj nas vsakič preseneti s kakšnim novim lesenim likom, ki nas popelje v svet domišljije.

Odkrijte slovenska jezera tukaj