Oddih v objemu narave na kmetiji

0
571

Prihaja poletje in čas počitnic v Sloveniji. Kljub temu, da je epidemija novega koronavirus marsikomu spremenila načrte glede počitniških ciljev, obstajajo zanimive rešitve. Ena od možnosti za preživljanje počitnic so zagotovo turistične kmetije po Sloveniji. 

Odkrijte skrite kotičke podeželja po Sloveniji in preživite letošnje počitnice na turističnih kmetijah po Sloveniji. Verjamemo, da vas je ob ogledu naše spletne strani očaral vsak delček Slovenije, zato odločitev, katero kmetijo izbrati, zagotovo ni preprosta. Da bi vam olajšali še zadnje korake do počitnic in bi bile te čim bolj brezskrbne, smo vam pripravili nekaj koristnih informacij.

Zakaj preživeti počitnice na turističnih kmetijah po Sloveniji

Počitnice na turističnih kmetijah so drugačne.

Daleč stran od množic in vsakdanjega hitenja, v zelenju in miru, stoje kmetije, na katerih se poleg kmetijstva ukvarjajo še s turizmom. Počitnice na turističnih kmetijah niso takšne kot oddih na morju ali v zdraviliščih. So drugačne – v tesnem stiku z naravo in ljudmi, z njihovo kulturo, življenjsko modrostjo, šegami, ko odidete z nje, polni nepozabnih vtisov.

Izpolnitev pričakovanj starejših in mlajših.

Slovenska turistična kmetija bo izpolnila pričakovanja starejših in mlajših. Odrasli bodo na njej našli kotičke miru in sprostitve, otroci igrišče brez meja; odrasli se bodo spoznali z domačimi in zvečer z njimi posedeli v klepetu, domači otroci pa bodo vrstnike iz mest vpeljali v skrivnosti kmečkega življenja in jih navdušili nad domačimi živalmi in pustolovščinami, ki jih v mestu ni.

Kosilo ali praznovanje v prijetnem okolju.

Kdor imam čas samo popoldne ali zvečer, si na izletu zaželi dobrega domačega kosila ali pa bi rad presenetil bližnje in prijatelje s praznovanjem v prijetnem okolju, je vabljen na izletniške kmetije. Te so odprte konec tedna, tisti, ki se bodo napovedali, pa bodo dobrodošli kateri koli dan v tednu.

Kmečke gospodinje vedo, kaj je dobro. 

V njihove lonce gredo samo zdravi in sveži pridelki, iz katerih pripravljajo dobrote tradicionalne slovenske kuhinje: koruzne in ajdove žgance, ajdovo in pšenično kašo, kislo juho, joto, ričet, bograč, njoke, žlikrofe, matevža, mežrle, krapke, zaseko, štruklje, orehovo in ajdovo potico, gibanico…, pa na odlično vino, jabolčnik in žganje moramo še spomniti.

Preverite proste nastanitve na turističnih kmetijah po Sloveniji

Preživljanje prostega časa ali počitnic na turističnih kmetijah po Sloveniji je edinstveno doživetje. V Sloveniji boste našli odlično ponudbo za nastanitev in preživljanje svojega prostega časa na turističnih kmetije. Preverite kje lahko koristite turistične bone oziroma turistične vaučerje tukaj.

https://www.facebook.com/watch/?v=894906494357169