Kam na izlet? Radenci

0
1009

Zdravilišča in zdravilna mineralna voda

Rojstni kraj slovite zdravilne mineralne vode Radenske so Radenci, naselje na desnem bregu reke Mure. Zdravilna voda je bila prvič omenjena leta 1436, ustekleničena pa 1833, ko so jo razposlali na različne konce Evrope, med drugim tudi papežu. Poleg številnih vinogradov je termalno Zdravilišče Radenci tisto, ki v okolico pritegne mnogo obiskovalcev. Zdravilišče ponuja savne, termo-mineralne kopeli ter raznolike programe dobrega počutja, ki vključujejo masaže, blatne obloge in tretmaje, ki temeljijo na pitju in inhalaciji mineralne vode. V samem zdraviliškem naselju je nekaj hotelov, stanovanja in hostel pa so na voljo tudi v širših Radencih.

ZDRAVILIŠČE RADENCI

Zdravilišče Radenci je bilo ustanovljeno pred več kot 125 leti, v bližini izvira mineralne vode. Resort je od takrat zrasel v masiven kompleks, ki obsega več kot 1,5 kvadratnih kilometrov bazenov vseh oblik, velikosti in temperature, nabor zdravstvenih programov in programov dobrega počutja, sodoben poslovni center in dva hotela, ki nudita nastanitev stalnemu pretoku gostov. Če bi morali nujno izbrati vrhunec našega bivanja, bi verjetno rekli, da gre za izenačenje med dvema ajurvedskima masažama, Shiroabhyango in Padabhyango. Morda ne znamo pravilno izgovoriti njunega imena, a še nikdar nismo bili tako blaženo sproščeni. Do sem pridete tako, da se peljete vzhodno od Maribora po avtocesti A5, po približno 50km greste na izhod Radenci in nadaljujete še približno 15km severno. 

Zdraviliško naselje 12, Radenci, +386 (0)25 20 27 20, +386 (0)25 20 27 23, www.zdravilisce-radenci.si, [email protected]

Odkrijte več idej kam na izlet po Sloveniji tukaj

MARATON TREH SRC

Kljub temu, da nas nikoli ne boste zalotili pri kakršnemkoli teku na dolge razdalje, vam lahko povemo, da ta vsakoletni maraton na soda leta šteje tudi za državno prvenstvo. Prvič so ga tekli leta 1981 in od takrat poteka vsak tretji teden v maju. Prireditev vsako leto pritegne več tisoč tekmovalcev in je izjemno dostopna za obiskovalce vseh starosti. Poleg glavnega dogodka, ki je znan po tem, da tekmovalci med tekom večkrat prečkajo mejo med Slovenijo in Avstrijo, je na voljo tudi polmaraton, rekreativni tek (10km) in raznorazni drugi dogodki za najstnike in otroke. Na ciciteku lahko sodelujejo že celo triletniki. Zastopana je tudi nordijska hoja. Morda se pa udeležimo prihodnje leto.  

www.maraton-radenci.si.  

Obiščite jezera v Sloveniji tukaj