RestaurantAwards

Carrying out a professional, independent and national selection of the best Slovenian restaurants is a project that has been maturing for quite some time and is now in its 4th year of running.

Strokovna komisija

Strokovno komisijo sestavljajo prof. dr. Janez Bogataj, doktor znanosti, doktor etnologije in profesor umetnostne zgodovine, doc. dr. Aleš Gačnik, predstojnik oddelka za kulturni turizem in kulturno dediščino na Turistici in vodja Centra za gastronomijo in vinsko kulturo Univerze na Primorskem in Yuri Barron, mednarodni poročevalec in glavni urednik mednarodnega založbe Slovenija in InYourPocket.

prof. dr. Janez Bogataj

Izredni profesor, doktor etnoloških znanosti in profesor umetnostne zgodovine dr. Janez Bogataj, je soavtor Strategije slovenske gastronomije in kulinarični avtor klasifikacije Slovenije in posameznih regij. Je prejemnik večih strokovnih nagrad tako v Sloveniji kot v tujini. Med drugim je kar pet njegovih knjig prejelo prestižne mednarodne nagrade, na primer Gourmand World Cookbook Award. Njegova knjiga z naslovom Mojstrovine kranjske klobase iz Slovenije (2015) je prejela prvo mesto in nagrado za "najboljše med najboljšimi na svetu" za knjige, ki so izšle v prejšnjih dvajsetih letih na Mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu. V Yantaiju na Kitajskem je leta 2015 osvojil tudi nagrado za najboljšo knjigo na svetu v kategoriji sladic za Slovenijo. Je član Inštituta IGCAT, s sedežem v Barceloni ter veleposlanik Republike Slovenije pri projektu EU EDEN.

prof. dr. Aleš Gačnik

Kot etnograf in sociolog kulture dr. Aleš Gačnik deluje na Univerzi na Primorskem, kjer je predstojnik oddelka za kulturni turizem in kulturno dediščino na Fakulteti za turizem in vodja Centra za gastronomijo in vinsko kulturo. Je predstavnik UNESCO / UNITWIN mreže „Kultura, turizem, razvoj“ in strokovni član IGCAT - Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem. Kot raziskovalec, razvijalec in profesor deluje predvsem na področju dediščine in kulturnega turizma, pa tudi na področju vina in kulinarike. Dobil je več državnih in mednarodnih nagrad.

Yuri Barron

Yuri Barron je glavni in odgovorni urednik mednarodne izdaje In Your Pocket City Guides in glavni urednik založbe The Slovenia. Prihaja iz Seattla, vendar pa je kar več kot 16 let živel v tujini, vključno s postanki v Veliki Britaniji, Južni Afriki, Cipru, Libanonu, Siriji, na Češkem in nazadnje v Sloveniji. Potuje čim pogosteje, zaradi dela predvsem zaradi užitka. Potovanja ga inspirirajo in navdihnejo z novimi poslovnimi idejami. Do sedaj je obiskal že 90 držav. Od leta 2009 pa je glavni urednik slovenskih mestnih vodičev In Your Pocket ter urednik in pisec različnih projektov založbe THE Slovenia. V Slovenijo je zaljubljen, ker mu daje nešteto možnosti za obisk praktično vsake vasi, doline, restavracije in vinogradov na sončni strani Alp.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop