Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023: Deset let e-mobilnosti in turizma

0
312


Letošnja izvedba najlepšega in najtišjega relija na svetu, »Nikola Tesla EV Rally Hrvaška 2023«, praznuje deseto obletnico. Slavnostno dogajanje bo trajalo deset dni, od 19. do 28. maja. Reli je razdeljen na tri etape, ki jih bomo podrobneje predstavili.

Štart relija, tradicionalno že vrsto let, poteka v Istri na glavnem mestnem trgu v Rovinju. Med štiridnevnim programom v Istri se bodo udeleženci relija lahko občudovali številne kulturne znamenitosti, uživali v vrhunski hrani in vinu ter se pomerili v športnih aktivnostih na letališču v Vrsarju (Aero-klub Vrsar). Po uvodnem tekmovanju se bodo lahko celo povzpeli v zrak in raziskovali Istra iz panoramske perspektive med poletom z letalom.

Po dogajanju v Istri se bodo udeleženci podali proti jugu, skozi Crikvenico do Splita, kjer se bo začela druga etapa relija. Split bo tudi izhodišče za udeležence, ki se bodo odpravili na pot proti polotoku Pelješcu preko osupljivega Pelješkega mostu. Med potjo bodo obiskali tudi Trogir in ne bodo izpustili Rdečega in Modrega jezera v Imotskem. Trasa relija bo vključevala tudi Šibenik, kjer bodo vozila razstavljena na Rivi, udeleženci pa bodo imeli priložnost obiskati staro mestno jedro in si ogledati znamenitosti. Prav tako bodo obiskali slavni Nacionalni park Krka, kar je za mnoge udeležence neizogiben del Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023.

Tretja in zadnja etapa, ki bo trajala štiri dni, bo potekala v Zadru in Zadarski županiji. Udeležence bo v Športnem centru Višnjik čakal drugi del športnega programa. Poleg ogleda večjih lokalnih kulturnih znamenitosti si bodo udeleženci ogledali tudi osupljive Kornate s sodobnim čolnom. Vrhunec relija Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023 bo slovesna razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad na trdnjavi Sv. Ivan.

Trasa relija 2023 je dolga 1250 km in poteka po panoramskih cestah skozi sedem županij, vključno z 4 narodnimi parki in 16 mesti. Večina udeležencev prihaja iz tujine, predvsem iz Nemčije, Avstrije, Švice ter nekaj celo iz Velike Britanije. Reli Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023 ponuja priložnost, da udeleženci doživijo najboljše, kar Hrvaška kot turistična destinacija lahko ponudi.

Program Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023 je edinstvena kombinacija naravnih lepot, kulturne dediščine, vinsko-gastronomskega doživetja ter športnih aktivnosti, ki zagotavlja odlično zabavo. Hrvaške panoramske ceste ob morju in skozi notranjost bodo navdušile številne udeležence. Nikola Tesla EV Rally Croatia je postala prepoznavna blagovna znamka po vsej Evropi in širše, ki združuje “e-mobilnost in turizem”. Projekt je odličen primer promocije trajnostnega turizma in prepoznavnosti Hrvaške kot prijazne destinacije za e-mobilnost. Projekt je pridobil tudi podporo Hrvaške turistične skupnosti, s katero sodelujejo kot partner že vrsto let.

Več informacij o reliju najdete na spletni strani: www.nikolateslaevrally.com.hr.