Poslovna delegacija na Kitajsko maja 2023: ne zamudite priložnosti vstopa na Kitajski trg po treh letih premora!

0
389
Poslovna delegacija na Kitajsko
Pridružite se poslovni delegaciji na Kitajsko in vstopite na kitajski trg.

GZS Slovensko kitajski poslovni svet (SKPS) in JT Business Development (JTBD) z veseljem sporočata, da se po treh letih premora pripravljajo prve poslovne delegacije na Kitajsko.

Med 14. in 21. majem GZS SKPS in JTBD soorganizirata poslovno delegacijo na Kitajsko. Enotedenski obisk Kitajske je namenjen obisku lokalnih kitajskih organizacij (partnerjev, investitorjev, inkubatorjev, pospeševalnikov, državnih organizacij in uspešnih lokalnih podjetij), ki preko svojih programov pomagajo tujim podjetjem pri vstopu na kitajski trg. Velik poudarek je na konkretnem B2B povezovanju. Udeležba v delegaciji je namenjena podjetjem, ki želijo preveriti možnost svojega vstopa na kitajski trg in si ustvariti poslovno mrežo na Kitajskem, kakor tudi tistim, ki so že začeli s poslovanjem in/ali želijo vstopiti na kitajski trg z že razvitimi rešitvami, najti distributerje, razvojne partnerje, nove vire ali investitorje.

V sklopu poslovne delegacije boste obiskali:

  • Tianjin Technology Innovation Center (Tianjin),
  • GTOG Investment in njihove investicijske partnerje (Peking),
  • pospeševalnik AImakers (Peking),
  • neoBay, pospeševalnik namenjen tujim podjetjem, ki vstopajo na Kitajski trg (Šanghaj),
  • China-CEEC SME Cooperation Zone (Cangzhou),
  • World Intelligence kongres v Tianjinu, kjer se predstavljajo lokalna podjetja delujoča na področjuumetne inteligence in industrije 4.0. Na dogodku bo tudi 1500 strokovnjakov iz celega sveta. Letošnji gostji kongresa sta Singapur in Velika Britanija.

Okvirni program poslovne delegacije*

Nedelja, 14. majPrihod v Šanghaj.
Ponedeljek, 15. majDopoldan predstavitve projektov na neoBay (Global Innovation and Entrepreneurship community) za lokalna podjetja, investitorje, B2B srečanja.
Popoldan obiski lokalnih podjetij.
Torek, 16. majDopoldan B2B sestanki na neoBay, popoldan hitri vlak od postaje Shanghai HongQiao do postaje Cangzhou.
Sreda, 17. majDopoldan srečanje z CEEC SME Centre, predstavitve projektov za lokalno poslovno skupnost, potencialne partnerje in investitorje, B2B z lokalnimi podjetji.
Popoldan B2B obiski lokalnih podjetij in B2B srečanja.
Zvečer potovanje v Tianjin.
Četrtek, 18. majDopoldan predstavitve projektov za lokalno poslovno skupnost in investitorje v organizaciji Tianjin Technology Innovation Center in njihovih partnerjev.
Popoldan B2B povezovanje in srečanja z lokalnimi podjetji, investitorji.
Zvečer obiski lokalnih podjetij.
Petek, 19. majObisk WIC – World Intelligence Congress in B2B matching/sestanki na lokaciji.
Sobota, 20. majZgodaj zjutraj hitri vlak iz Tianjina v Peking. Dopoldan srečanje z GTOG Investment in pospeševalnikom AImakers ter njihovimi poslovnimi partnerji in investitorji.
Popoldan odhod na letališče v Pekingu in polet nazaj v Evropo.
*pridržujemo si pravico do spremembe programa, ki pa ne bo vplivala na kvaliteto obiska

Možnost sofinanciranja 60% stroškov udeležbe

Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja 60% stroškov udeležbe z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad (SPS). Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti potrdilo o udeležbi v gospodarski delegaciji, ki ga posameznem članu gospodarske delegacije izda Gospodarska zbornica Slovenije. Do pridobitve potrdila o udeležbi so upravičeni tisti člani gospodarske delegacije, ki so se udeležili poslovnih forumov ter izpolnili anketo o zadovoljstvu ob zaključku uradnega programa obiska delegacije.

Prijave

Zainteresirane predstavnike podjetij vljudno vabijo, da sodelovanje v delegaciji potrdite preko elektronske pošte [email protected] s kodo SKPS maj 2023, najkasneje do 14. aprila 2023, oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji, pri čemer bodo upoštevali relevantnost podjetij glede na področja obravnavanih delegacij ter vrstni red prijav. Po izteku roka za prijave bodo za udeležence delegacij organizirali pripravljalni sestanek ter podrobneje predstavili izvedbo programa obiska ter sestavo delegacij.