18. festival vrtnic in novinarska konferenca v atriju Frančiškanskega samostana Kostanjevica

0
568

V Novi Gorici, mestu vrtnic, se bo letos odvil že 18. festival, posvečen tem čudovitim rožam. Vonj starinskih burbonk bo konec aprila preplavil vrt frančiškanskega samostana na Kostanjevici, v mestu pa se bodo razbohotili raznobarvni rožni nasadi. V približevanju letu 2025 pa iz Nove Gorice sporočajo, da je tudi hortikultura kultura in da na območju obeh mest nastaja prav poseben, z vrtnicami obarvan projekt.

V okviru festivala bo potekala obilica zanimivih, poučnih in družabnih rožnih doživetij. Od konca aprila pa vse do 21. maja obiskovalce na Kostanjevici čakajo burbonke, rožni nasadi v mestu, razstave, delavnice, koncerti, okusna kulinarična ponudba, možnosti sprostitve v objemu vrtnic …

Festival vrtnic, vir Facebook

Udeležite se novinarske konference v atriju Frančiškanskega samostana Kostanjevica

Z namenom približati javnosti dogajanje na osrednji spomladanski mestni prireditvi, ki že vrsto let pomaga graditi prepoznavnost mesta vrtnic in Goriške kot privlačne turistične destinacije, letos s posebno čezmejno noto, vas v torek, 18. aprila 2023, ob 11. uri vabijo na NOVINARSKO KONFERENCO v atrij Frančiškanskega samostana Kostanjevica (Škrabčeva ulica 1, Nova Gorica), na kateri vam bodo predstavililetošnjo izvedbo festivala. 

Govorniki na novinarski konferenci

Na konferenci bodo sodelovali:

  • župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel,
  • župan Občine Gorica (I) Rodolfo Ziberna,
  • predsednica Goriškega društva ljubiteljev vrtnic Katja Kogej,
  • strokovni vodja društva in festivala Edi Prošt,
  • predstavnica družbe Hit Lavra Peršolja Jakončič,
  • Alberto Bergamin, predsednik, in Rossella Digiusto, generalna direktorica Fundacije Goriške hranilnice (I), ki upravlja Vrt Viatori v sosednji Gorici in se tudi vključuje v letošnji festival.

Sodeloval bo tudi Mirjam Brecelj, ki je v Frančiškanskem samostanu na Kostanjevici v neprecenljivo pomoč pri organizaciji novinarske konference in festivalskih aktivnosti.

Sledil bo ogled vrta burbonk in pokušina posebne vrtnične sladice Burbonka, ki jo bodo za to priložnost pripravili v bližnji Restavraciji Madonca. V roke pa boste prejeli še čisto svežo zgibanko letošnjega festivala vrtnic.

V primeru slabega vremena bo novinarska konferenca v dvorani samostana.