Podjetje Lek prejelo certifikat Top Employer 2024

0
237

Lek, del skupine Sandoz, je ponosno prejel prestižni mednarodni certifikat Top Employer 2024! Ta naziv potrjuje dolgoletno predanost ustvarjanju visokokakovostnega delovnega okolja v najstarejši farmacevtski družbi v Sloveniji. Lek je v vseh ocenjevalnih kriterijih presegel povprečne ocene primerljivih podjetij, kar ga uvrščamed najboljše evropske delodajalce.

Pridobitev tega prestižnega certifikata je le ena od številnih potrditev izjemnosti Lekove kadrovske odličnosti. Poleg naziva najuglednejšega delodajalca se lahko pohvalijo tudi s certifikatom TOP investitor v izobraževanje ter številnimi drugimi priznanji. S tem Lek nadaljuje svojo tradicijo vodenja in postavljanja standardov v farmacevtski industriji ter ostaja privlačen delodajalec na slovenskem in evropskem trgu.

Robert  Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija je povedal: »Lek v slovenskem prostoru uživa velik ugled, saj smo kot delodajalec, gospodarski subjekt in partner zdravstvu pomemben del naše družbe. Z več kot 3000 sodelavci smo peti največji zaposlovalec v državi. Število zaposlenih ves čas povečujemo, tudi zaradi napovedanih naložb, s katerimi bomo v prihodnjih letih omogočili dodatnih 500 visokokvalificiranih delovnih mest. Zavedamo se, da so v središču našega uspeha zaposleni, za katere si ves čas prizadevamo ustvarjati dobro delovno okolje, oblikujemo pa ga na močnih vrednotah inovativnosti, sodelovanja in poguma. Ponosni smo, da našo kadrovsko odličnost prepoznavajo tudi na mednarodni ravni, največje priznanje pa so številni talenti, ki nas vedno znova izberejo za svojega delodajalca.«

Najboljši v Evropi na področju kadrovskih praks

Lek, član skupine Sandoz, se je izkazal kot vodilno podjetje v Evropi, presegajoč povprečje na področju kadrovskih praks in razvojnih programov za zaposlene. Nedavno pridobljen certifikat za najboljšega zaposlovalca, podeljen s strani mednarodno priznane organizacije Top Employers Institute, potrjuje odličnost Lekovih kadrovskih praks.

Podjetju je uspelo doseči izjemno povprečno oceno, ki znaša 92,6 odstotka, kar predstavlja precejšnje preseganje povprečja evropskih podjetij, ki je znašalo 85,4 odstotka. Lek je zaslovel s preseganjem povprečnih ocen primerljivih evropskih podjetij na vseh šestih ključnih kadrovskih področjih, vključno s strategijo za ljudi, delovnim okoljem, pridobivanjem talentov, učenjem, dobro počutjem, raznolikostjo in vključenostjo.

Podjetje je prejelo najvišje možne ocene, 100 odstotkov, na področjih poslovne strategije, delovnega okolja, spremljanja delovne uspešnosti, možnosti kariernega razvoja, vrednot in namena, ter etike in integritete. Lek se je še posebej izkazal na področju blaginje zaposlenih, kjer je prejel oceno, ki je za 14 odstotkov višja od povprečja evropskih podjetij. Prav tako se je izrazito izstopal v trajnostnem upravljanju in možnostih kariernega razvoja, postavši tako vzorčen primer v poslovni skupnosti.

Certifikat Top Employer 2024 je priznanje za močno konkurenčnost Lekovega delovnega okolja, v katerem zaposlenim ponujamo napredne oblike dela in edinstvene priložnosti za profesionalni in karierni razvoj v mednarodnem prostoru. Upravljanje talentov je ena naših prednosti, saj želimo biti prva izbira za najbolj obetavne in nadarjene nove kandidate. V sodelovanju z univerzami, raziskovalnimi inštituti in drugimi izobraževalnimi ustanovami vlagamo v razvoj talentov tako v podjetju in tudi širše v družbenem ekosistemu,« je povedala Paulina Pazio, direktorica Kadrov in članica uprave Leka.

Prejem certifikata je potrditev prizadevanj za vzpostavitev inkluzivnega okolja

Lek temelji na močnih vrednotah in organizacijski kulturi, ki spodbujata sodelavce k popolnemu izražanju svojih talentov in kreativnosti. V okolju, kjer je boj za talente neusmiljen, se osredotočamo na negovanje naših ljudi in zagotavljanje njihovega dobrega počutja. Njihova zavezanost vlaganju v zaposlene presega zgolj formalnosti, saj verjamejo, da so zadovoljni in motivirani zaposleni ključ do uspeha.

Prejemanje certifikata Top Employer je potrditev njihovih prizadevanj za vzpostavitev inkluzivnega delovnega okolja, ki spodbuja rast in omogoča posameznikom, da se izrazijo v vsej svoji raznolikosti. Njihova stalna zavezanost izboljševanju praks povezanih z zaposlenimi in gradnji pozitivnega delovnega vzdušja jih usmerja v smer, kjer posameznikom nudijo edinstvene priložnosti za profesionalni razvoj v globalnem prostoru.

Pri Leku pravijo, da bodo še naprej vztrajali pri razvoju najboljših praks in ustvarjanju navdihujočega delovnega okolja za sedanje in prihodnje sodelavce. Ponosni so tudi na stalno dokazovanje odličnosti na področju človeških virov in se zahvaljujeo vsem zaposlenim za njihov neprecenljiv prispevek k vzpostavljanju pozitivnega delovnega vzdušja, odprte komunikacije in sodelovanja. Skupaj tako gradijo uspešno prihodnost Leka.

Priznanje Lekovi kadrovski odličnosti Top Employer dopolnjuje naziv najuglednejšega delodajalca, ki ga je Lek v letu 2023 prejel od portala MojeDelo.com. Lek je prepoznan tudi kot podjetje, ki nadpovprečno vlaga v izobraževanje in razvoj zaposlenih, kar dokazuje s certifikatom TOP investitor v izobraževanje, pohvalijo pa se lahko tudi s certifikati Invalidom prijazno podjetje, Družini prijazno podjetje in LGBT prijazno podjetje. »Zaposleni so naše bistvo, zato ustvarjamo delovno okolje, ki nam omogoča, da smo najboljša različica sebe,« je še dodala Paulina  Pazio.

Iskrene čestitke za pridobljeni certifikat in vse uspešno še naprej!