DEWESoft: Razvoj nizko-emisijskih gospodinjskih aparatov in sistemov za verifikacijo

0
83

Slovensko podjetje DEWESoft, ki razvija testne in merilne rešitve, usmerjene strankam, sodeluje z velikima podjetjema Gorenje in Arctur pri razvoju nizkoemisijskega pralnega stroja in nizkoemisijskega hladilnika ter ustrezne infrastrukture in sistemov za verifikacijo gospodinjskih aparatov z nizkim nivojem emitiranega hrupa.

Razvijajo pralni stroj s funkcionalnostmi, ki zmanjšujejo porabo vode, energije in pralnega sredstva

Novorazviti nizkoemisijski pralni stroj poleg nizkih emisij hrupa vključuje tudi ključne funkcionalnosti, ki ustrezno zmanjšujejo porabo vode, energije in pralnega sredstva. Nizkoemisijski hladilnik bo predstavljen v dveh različicah – kot hladilnik najvišjega energijskega razreda A in kot hladilnik z izjemno nizkim nivojem emitirane zvočne moči (32 dB), kar ga postavlja na vrh ponudbe na tržišču. V okviru projekta bomo razvili sistem za izvedbo meritev in izračunavanje zvočne moči v različnih obratovalnih ciklih stroja, namenjen za meritve strojev z nizkimi stopnjami hrupnosti.

S pomočjo namensko razvite programske opreme bo mogoče preko uporabe ustreznih senzorjev v množici zajetih podatkov določiti povezavo med obratovalnimi pogoji, kot so vrtljaji, temperatura, nivo vibracij in rezultirajočo emitirano zvočno močjo. Dodatno bo razvoj programske opreme omogočil sočasno vrednotenje psihoakustičnih parametrov, ki služijo matematičnemu vrednotenju subjektivne uporabnikove percepcije karakteristik oddanega hrupa med obratovanjem.Nova infrastruktura in sistemi za verifikacijo gospodinjskih aparatov bodo prilagojeni namensko zasnovani gluhi komori z nizkim nivojem hrupa ozadja. S kombinacijo teh elementov bo mogoča celovita karakterizacija s sočasnim zajemanjem analognih merilnih veličin z namenskim, visokodinamičnim merilnim sistemom. 

V okviru projekta bo podjetje Arctur izboljšalo metodologijo in uvedlo nove pristope za večji učinek optimizacij, simulacij in digitalnih dvojčkov pri razvoju nizkoemisijskih hladilnikov.

O podjetju DEWESoft

Dewesoft je tu, da izzove in spremeni svet merilne tehnologije. Razvijamo testne in merilne rešitve, usmerjene k strankam, tako da vedno razmišljamo drugače in se potiskamo nad najvišje standarde. Vse se je začelo s preprosto zamislijo, ki je zdaj prerasla v globalni uspeh, saj ponuja merilne rešitve vodilnim svetovnim blagovnim znamkam.

Pisarne in zaposlene pa imajo po celem svetu: Singapur, Hong Kong, Avstrija, Švedska, Indija, Združeno Kraljestvo, Združene države Amerike, Tajska, Brazilija, Belgija, Nemčija, italija, Češka republika, Nizozemska, Mehika, Francija

Celoten portfelj njihovih izdelkov je zasnovan in izdelan v osrčju Evropske unije, na njihovem slovenskem sedežu. Pri delu upoštevajo najvišje standarde kakovosti (certifikata ISO 9001 in 140001).

Vir: https://dewesoft.com/sl