Ledinek Engineering v Španiji prispeva k prepoznavnosti trajnostne gradnje

0
47

Podjetje Ledinek Engineering zaključuje mehansko in elektro montažo prve faze proizvodnje linije ozko-formatnih križno lepljenih plošč (CLT) in lepljenih nosilcev pri projektu Tree Hood (prej JV20) v španskem mestu Andorra. Vzporedno že poteka programiranje in testni zagon linije, kar bo predstavljalo glavne aktivnosti v prihajajočih mesecih. S tem bo investitor tudi že začel s testno proizvodnjo izdelkov, ki jih potrebuje za pridobitev vseh potrebnih certifikatov.

»Kot nosilec projekta bomo pomembno prispevali k prepoznavnosti in znatnemu povečanju proizvodnih zmogljivosti lepljenega konstrukcijskega lesa na španskem trgu, kjer les kot gradbeni material doslej ni bil v ospredju, vendar počasi pridobiva na prepoznavnosti. Španija je na vrhu seznama evropskih držav z največjim pomanjkanjem stanovanj in ob zavezi uporabe trajnostnih gradbenih materialov se lepljen konstrukcijski les zdi optimalna izbira,« je povedal dr. Tomaž Petrun, prodajni inženir v podjetju Ledinek Engineering.

Potencial lepljenega konstrukcijskega lesa so tako prepoznali tudi investitorji, ki prihajajo iz nepremičninskega sektorja in se dobro zavedajo stanja na španskem trgu kakor tudi pomembnosti izbire partnerja, ki jim bo zagotovil najboljšo možno tehnično rešitev. Tam mesec bodo v podjetju Ledinek Engineering začeli tudi s prvimi odpremami opreme za drugo fazo, ki predstavlja linijo dolžinskega spajanja. Opremo za drugo fazo bosta dobavila partnerja v projektu MOST d.o.o. in SMARTI Wood Scanning (TAB Systems d.d.)

Montaža linije poteka v španskem mestu Andorra, ki pa nima povezave z državo Andoro (Foto Ledinek Engineering) (1)
Vzporedno z montažo že poteka programiranje in testni zagon linije (Foto Ledinek Engineering) (1)