Porsche z vrtnicami Nike Zupanc

0
937
Nika Zupanc z vozilom Porsche Carrera 911 GTS – Wild at Heart, Nika Zupanc za Porsche (high-res fotografija, avtor: Saša Hess):

Dinamičen pogovor med oblikovalko Niko Zupanc in dirkačem Markom Webbrom

12. oktober 2022 -Na pogovornem druženju z naslovom Wild at Heart, ki ga je organiziral Porsche Center Ljubljana, sta se danes v Ljubljani srečala svetovno znana slovenska industrijska oblikovalka Nika Zupanc in avstralski dirkač Mark Webber, devetkratni zmagovalec velike nagrade formule 1 in svetovni prvak vzdržljivostnih dirk leta 2015. Beseda je tekla o osebni svobodi, strasti in nemirnem duhu, ki je značilen za divje po srcu, kakršna sta tudi oba sogovornika.

Na opoldanskem srečanju z novinarji v restavraciji Hotela Intercontinental sta se Nika Zupanc in Mark Webber pogovarjala o svojih izjemno uspešnih karierah, osebnem stilu, drznosti, svobodi, pogumu in enakosti spolov tudi za volanom.

Nika Zupanc in Mark Webber z voditeljema Rokom Viharjem in Manco Krnel na tiskovni konferenci Porsche Talk Show (high-res fotografija, avtor: Jani Ugrin):

Porsche je namreč kot pionirska znamka, ki s svojimi naprednimi tehnologijami in oblikovno dovršenostjo spreminja svet avtomobilizma, med prvimi prepoznala tudi potencial, ki ga predstavljajo neodvisne, uspešne in ustvarjalne ženske, kakršna je tudi Nika Zupanc. Strinjala sta se, da v super avtomobilih ženske in moški iščejo enake vrline, enaka sporočila, enake simbole in popolnoma enako vznemirjenje.»Kar nas privlači v naravi in umetnosti, nas privlači tudi pri avtomobilih.

Čustvena ergonomija je prvi nezaveden odziv na stvari, ko jih zagledamo, vozila Porsche pa že s svojo dovršeno obliko vzbujajo zelo močna čustva,« je povedala Nika Zupanc.»Ljudje imamo radi zanesljive stvari. Svojega Porscheja 911 lahko vozim ob vsakem času, v vsakem vremenu, v vseh pogojih. To je značilno za vsa vozila Porsche. Vozijo jih tudi moja žena, moja sestra, celo moja mama vozi Cayenna. To so res avtomobili za vsako priložnost,« je dodal Mark Webber.

Oba gosta talk showa Wild at Heartsta z znamko Porsche tesno povezana. Nika Zupanc je pred kratkim v sodelovanju s Porschejem pri prestižni založniški hiši Rizzoli izdala obsežno monografijo Breaking the Rules, v kateri predstavlja pregled svoje mednarodno uspešne oblikovalske kariere.

Porsche Cayenne E-Hybrid Platinum Edition

Avstralec Mark Webber, voznik, ki nikdar ni pristajal na zakulisne igre v motošportu in se je vedno raje odločil za svobodo in integriteto, je bil odličen partner za ta dogodek, saj je po Formuli 1 za volanom Porscheja svojo kariero nadaljeval z vzdržljivostnimi dirkami.

Leta 2015 je z inovativnim dirkalnikom Porsche 919 Hybrid osvojil zmago na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA, po koncu svoje dirkaške kariere pa z znamko Porsche še vedno sodeluje kot njen ambasador. Vozila Porsche so bila poleg Nike Zupanc in Marka Webbra tudi zvezde ekskluzivnega večernega dogodka v stekleni avli Narodne galerije, ki je bil namenjen ustvarjalnim in uspešnim ženskam ter lastnikom vozil Porsche.

Porsche Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition

Obiskovalci so na njem lahko v živo spoznali novi model Cayenne E-Hybrid Coupé Platinum Editionin sedli za volan Panamere 4 E-Hybrid Platinum Edition, tokrat izjemoma izven avtosalonov, kjer jih je sicer že možno naročiti. V središču pozornosti pa je bila Porsche 911 Carrera GTS. Nika Zupanc jo je prav za to priložnost odela v cvetoče divje vrtnice, ki simbolizirajo svobodo in klic k ohranitvi lepote divje narave.