Nov katalog turističnih kmetij Slovenije

0
809

Slovenska turistična organizacija in Združenje turističnih kmetij Slovenije predstavljata že enajsto izdajo publikacije Turistične kmetije v Sloveniji v tiskani in digitalni obliki. Spoznajte ponudbo več kot 140 turističnih kmetij, ter ključne razloge za obisk in počitnikovanje na slovenskem podeželju.

Vsebina že enajste izdaje publikacije predstavlja in vabi k raziskovanju raznolikosti slovenskih regij, ki jo ponuja slovensko podeželje. Izhaja iz neokrnjene narave, tradicije, gostoljubja in okušanja hišnih dobrot iz svežih sestavin, pridelanih na kmetiji, ter odličnih možnosti za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa. Ob tem podrobneje predstavlja skupno 140 turističnih kmetij z nastanitvijo, izletniških kmetij, vinotočev in osmic.

Kontaktni podatki posameznih ponudnikov obiskovalcem omogočajo neposredni stik z gostitelji, predstavitev raznolikih slovenskih regij pa navdihe, ki vabijo tako k daljšim počitnicam na podeželju, kot tudi h krajšim oddihom v naravi.

Direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak ob posodobljeni izdaji publikacije poudarja: »Turistične kmetije igrajo pomembno vlogo pri uresničevanju usmeritve Slovenije v zeleni in trajnostni turizem, saj turistom ponujajo nemnožični, zdrav in aktivni oddih, tesno povezan z naravo in ponudbo lokalno pridelane hrane. Prav to so tudi elementi, za katere napovedujejo, da bodo za goste po krizi še pomembnejši. Naj bo publikacija vir novih navdihov za varna in zdrava doživetja ter počitnikovanje v Sloveniji v času, ko bo to zopet mogoče.« 

»Turistične kmetije so pomemben in nepogrešljiv del turistične ponudbe v Sloveniji, saj resnično ohranjajo tradicijo in značilne lokalne in hišne jedi in pijače ter skrbijo za obdelanost podeželja. Veseli smo, da smo prepoznavni tako doma kot po celem svetu, saj svoje delo opravljamo s srcem ter v sozvočju z naravo«, pravi Matija Vimpolšek, predsednik Združenja turističnih kmetij Slovenije.

»Ključna prednost doživetij na kmetijah je velika varnost za zdravje gosta. Zaradi manjših kapacitet je število gostov manjše kot pri drugih ponudnikih, večina hrane, ki jo ponudijo, pa je pridelana na kmetijah. Veseli nas, da se je kljub intenzivni digitalizaciji povečal interes kmetij za predstavitev v novem katalogu, saj je na novo predstavljenih 31 kmetij«, dodaja Renata Kosi, strokovna sodelavka za področje turizma na kmetijah na Kmetijsko gozdarskem zavodu Celje.

Slovenska turistična organizacija in Združenje turističnih kmetij, katerih uspešno sodelovanje poteka že več kot dvajset let, sta ob strokovnem sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, publikacijo v tiskani in digitalni obliki izdala v slovenskem, angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem in hrvaškem jeziku.

Brezplačen tiskan izvod publikacije lahko potencialni gostje iz Slovenije in tujine naročijo na e-naslovu [email protected] ali preko spletne naročilnice, TUKAJ.  V prihodnje bo publikacija na voljo tudi v vseh večjih turistično informacijski centrih po vsej Sloveniji, predstavništvih Slovenske turistične organizacije v tujini, ter ob ponovnem zagonu promocijskih dogodkov v živo, na vseh pomembnejših sejemskih nastopih in turističnih borzah po svetu.

Publikacijo v digitalni obliki lahko prelistate TUKAJ.