Italijanska TV zvezdnica Licia Colò v Parku Postojnska jama

0
567

LICIA COLÒ V PARKU POSTOJNSKA JAMA

Prva dama italijanskih popotniških oddaj Licia Colò je z ekipo oddaje »EDEN – Un pianeta da salvare« prvič obiskala Postojnsko jamo in Predjamski grad. Navdušena nad jamo, ki kljub svetovnemu slovesu ohranja živalsko pestrost, in perfekcijo kompozicije naravne in človeške arhitekture v Predjamskem gradu, zdaj naš paradiž predstavlja svojim gledalcem. V soboto, 9. januarja, ob 21.15 na LA7.

»Questo è un vero paradiso! (Tole je resničen raj!)« je ob vstopu v Postojnsko jamo vzkliknila karizmatična Licia Colò. Njena prizadevanja, da v težkem letu, ko nas je prizadela pandemija, vendarle obišče Slovenijo, niso bila zaman. Skupaj z 9-člansko ekipo in predstavnikom Slovenske turistične organizacije (STO) Aljošem Oto nas je obiskala konec poletja.

»Eden – Un pianeta di salvare« je oddaja, o naravi in turističnih destinacijah, ki vidno stremijo k trajnosti. V prvi 45-minutni epizodi, ki si jo boste lahko ogledali na programu LA7 ali na njihovi uradni spletni strani boste lahko uživali v edinstvenih posnetkih Postojnske jame in Predjamskega gradu. Oddajo, ki si jo ogleda skoraj 700.000 italijanskih gledalcev, je režiral Licijin soprog in izjemen režiser Alessandro Antonino.

V Parku Postojnska jama je Licio sprejela vodja Marketinga Katja Dolenc Batagelj, ki je veliki TV zvezdi izročila kristalen kipec zmajevega mladička – Proteusa Anguinusa. Počaščeni in hvaležni pa smo bili tudi, da je Licia Colò vtise ob obisku strnila v zlato knjigo VIP obiskovalcev.

Licia se nam je v srca vtisnila kot izjemna profesionalka, prijetna in sproščena popotnica, ki ve, kje iskati resnično naravno bogastvo. Redkokdaj srečaš tako povezano in uigrano TV ekipo, Licia pa nas je ob težkem delu navduševala še s svojim prijetnim smislom za humor. »Glej, Alessandro! Nasadil si mi roge!« se je pošalila kar sredi snemanja v Predjamskem gradu.

Navdušeni pa nismo bili le mi, temveč tudi naključni obiskovalci iz Italije, ki jim je pogled na Licio vzel dih! »Ali prav vidimo?« kar niso mogli verjeti. Licia se jim je samo nasmejala in se z veseljem fotografirala z oboževalci.

Ekipa oddaje EDEN z Licio Colò je tri dni bivala v Hotelu Jama, kjer so bili navdušeni nad gostoljubjem in vrhunsko kulinariko. Glede na razpoloženje pa si upamo reči, da se bodo v Park Postojnska jama še vrnili. Nenazadnje nam je Licia obljubila, da se ob naslednjem snidenju poda po neuhojenih poteh Postojnske jame.

O njenem obisku v Parku Postojnska jama poročajo tudi največji nacionalni italijanski mediji z več milijoni bralcev.

Foto: Postojnska jama d. d.