Letošnje kurentovanje na Ptuju v spletni obliki

0
587

Še slab mesec nas loči od kurentovega/korantovega skoka in s tem tudi simboličnega začetka 61. Kurentovanja na Ptuju, ki bo letos potekal v prilagojeni, spletni obliki.

Letošnje Kurentovanje poteka med 2. in 16. februarjem pod sloganom “Spoštujmo tradicijo, obujajmo spomine”.

Organizatorji tradicionalnega kurentovanja na Ptuju so z zavedanjem, da je prav v časih negotovosti treba še toliko več pozornosti namenjati ohranjanju tradicije, poskrbeli, da bodo ptujske ulice v slikovni in zvočni podobi sprehajalcem pričarale karnevalsko vzdušje.

Lansko jubilejno 60. Kurentovanje je pustilo odličen vtis z več kot 7000 nastopajočimi iz 16 držav in s preko 100.000 obiskovalci pritegnilo izjemno pozornost ter upravičilo kvalitete, ki jih izpostavljajo svetovno priznani turistični vodiči in mediji kot sta Lonely Planet in The Guardian. Prav  pristnost ohranjanja pustne tradicije je tudi pripeljala do vpisa obhoda kurentov na seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva pri UNESCO.

Letošnje Kurentovanje bo ob spremljanju prijetnih spominov potekalo preko Facebook kanala @Kurentovanje, Instagrama @Kurentovanje ter na spletni strani www.kurentovanje.net»Z aktivno prisotnostjo na navedenih kanalih bomo skupaj soustvarjali zgodbo letošnjega 61. Kurentovanja, prav s ciljem, da se v letu 2022 ponovno srečamo na ptujskih ulicah« pravijo organizatorji festivala.